Skocz do zawartości
IGNORED

thomson 32wb642s czy philips 32pw9309?

zefir

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

mam zamiar nabyć telewizor 32 cale do 5 tys,w tym momencie waham sie pomiedzy tymi dwoma modelami,szukalem opini w wyszukiwarce ale nie bylo tam ocen uzytkownikow lub tych ktorzy znaja ten sprzęt lecz naogół ludzi ktorzy go widzieli gdzies w salonie.Przewagę ma thomson ze wzgl.na bogate wyposazenie i wyjscie komponent oraz mozliwość wykupienia gwarancji do 5 lat jednak philips ma chyba lepszy obraz.....

Biorę jeszcze pod uwagę panasa 32 px 10....to tyle ....pozdrawiam

Hej,

Proponuję kupić Philips'a 32PW 9509 za... 4,999- to dobra cena i ... najwyższy w tej chwili model tv tej firmy. Co do p. scanowania to różnie to działa w tv i musisz sam sprawdzić i ocenić. Z Philips'ów zaden tv nie posiada, no chyba że flat tv:). Panasonic TX 32 PX 20 posiada p.s i dobry kineskop, chociaż model wyżej (tysiak więcej i jest acuity).

A właściwie jeśli chcesz do 5 tys. to są też tv LOEWE AVENTOS 3781 i za około 5,999 dzieło sztuki - NEMOS!

P.S Co do Thomsona to trudno mi coś powiedzieć poza tym że ja mam BARDZO złe z nim doświadczenia (ale to tylko moje zdanie).

P.S 2... A może zaczekaj troszkę na lcd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kwestia jest taka ze będzie to zakup ratalny ceny :thomson wb642s: 4499,- philips pw 9309: 4599,- panasonic px10:4100 ,- przy ratach zerowych.Thomson utargowany dlatego ze jest z ekspozycji i kilka miesiecy juz swieci.....czy czekać na lcd-eki, można rzeczywiście jednak to potrwa napewno jeszcze pare ladnych lat...

Szkoda że nie masz gotówki. W sklepie Panasonic@shop z Olsztyna JVC HV 32P40 z DIST i wejściem komponent kompatybilnym z HDTV!! Jest za 5000

Ukryta Zawartość

Unich można się jeszcze targować - sam tam kupowałem

Gdybyś miał jeszcze 1000 to gorąco polecam Loewe Nemos.

Ukryta Zawartość

Ja właśnie wczoraj kupiłem thomsona 32wb642, nóweczka nie rozpakowywany, prosto z hurtowni za 4.600 złotówek. Zaważyło bogate wyposażenie m.in component, hi-pix (działą subtelniej niż pixel plus). Jak narazie największą wadą są zniekształcenia geomeryczne, jeżeli ktoś zwraca uwagę na to, trzeba będzie zajrzeć do service menu :( Jest też delikatne mrowienie literek w napisach menu z tunera sat ale przy 100 hz, przy hi-pix nie ma tego.

Nie jestem do końca przekonany czy zrobiłem dobry zakup ale trzeba by było każdy tv brać na tydzień do domu i testować, a u mnie na wsi same najtańsze 29".

Tv świeci u mnie z tunerem sat cyfrowym i dvd philipsa przez componet, nie działają wtedy niektóre ulepszazcze w tv (jak jest załącznone progressiv). Obraz jest bardzo kontrastowy, im lepsze źródło tym lepiej (jak przy każdym tv 100hz). Thomson też nie jest zbyt ładny - szaro-srebrna obudowa, konkurencja wyglada o nieba lepiej (np sony FQ86, pan PX20 czy philpis 9509). Wziąłbym pewnie philipsa (bo nie miałem z problemów z dotychczasowym tv właśnie philips 25pw8506) ale nie miał wejścia component, ciekawość przeważyła. A świecił naprawdę ładnie (dużo lepiej od 9309). Podobał mi się też sony FQ86 ale ma ubogie wyposażenie a panas px20 strasznie pompował obraz, i to różne egzemplarze.

Ja się już ubrałem :) ale ogólnie jestem zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.