Skocz do zawartości
IGNORED

lowther audiovector - potrzebne plany

vertigen

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich zainteresowanych.z goory sorki za postawę roszczącą ,ale potrzebuje schematy, rysunki obudowy tych kolumn.

znowu mam problem gdyż nie ma nic w sieci na ich temat lub rysunki są nie dosc dokładne.

jezeli ktos ma lub wie gdzie sa to bede bardzo wdzieczny.

wczesniej pytałem o tannoy westminister ale mimo odzewu z waszej strony(1000kroć dziex);))) to nie udało mi sie znalesc nic co odpowiadałoby mi. wiec sobie tannoy'e odpuszczam. z resztą wpadlem na pomysl ze lowthery bedą nieco tansze, bo na red'y albo goldy to mnie raczej nie stac(tannoy'e) a tak mozna by bylo zbudowac audiovectory i grac na poczatek na fostex'ach a potem wymienic ew. wlasnie na lowthery. napiszcie co o tym sądzicie i jak ktos ma plany to pomoc bedzie reflektowana i wynagradzana wrocławianom pifkiem:)

heh-mam nadzieje ze innym styknie "dziekuje", bo nie bede raczej nigdzie sie ruszac,ale mimo wszystko licze na waszą pomoc bo nie moge sobie z tym poradzic. widzialem ostatnio na jakiejs stronce plany audiovectora symphonic, bo o takiego mi chodzi ale za................50euro.troche porażka.

reszte zostawiam wam.ps;moze ktos sluchal tych kolum to prosze sie podzielic wrazeniami.

pozdro

[obrazekLUKASZ-220575_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale wiesz ze siedzą w nim dwa głosniki,czyli bedziesz potrzebował 4 sztuki,moze lepiej zbuduj skrzynkę z pojedyńczymi,wyjdzie znacznie taniej.Widzę ze celujesz w stare ,duze i wypróbowane skrzynie,i bardzo dobrze.Moze TP1 London? Włożysz tam PM5A i bedzie hulało.

Co do planów ,dostajesz je gratis jak kupisz głosniki u Lowthera,jakie chcesz daja za darmo.Do Audiovectora kiedyś tylko raz widziałem gdzieś,albo na stronie Bert'a albo Opera Audio ,ale generalnie są raczej nie do zdobycia,trzeba kupic osobno ,albo dostać z głośnikami,do TP 1 też.

pzodr.

No ale głosniki musisz skądś wziąść ,a moim zdaniem uzywanych się nie opłaca kupować bo sie cenią jaieś 60-70% nowych,przynajmniej te lepsze,to lepiej dopłacić i kupić nowe bo Lowther to delikatna bestia i bałbym sie takie coś używane kupować.A jak kupujesz nowe to masz plany za friko.

Ja bym tam na twoim miejscu udeżył w Tannoy'a lowther to nei dźwięk dla każdego i nie do kazdego wzmaka.Tannoy jest bardziej uniwersalny i gra to naprawdę wyczynowo.Goldy nie są takie drogie na eBayu,mozen je za 700-800 Euro nawet wyrwać.Na poczatek mozesz zrobić któryś z prostych bass refleksów których plany są ogólnie dostępne apóźniej poszukać Westministera lub GRF'a.

Muszą być gdzieś do tego plany bo widziałem jakieś Westministery zrobione przez kogoś na stronach maniaków Tannoy.Tam popytaj,na Yahoo groups jest forum o Tannoy Dual Concentric.

Jeden gość z Lubinia co buduje wzmaki lampowe ma Westministery,teraz ma orginalne skrzynki ale wczesniej miał kopie.Mój znajomy go zna bo robił mu wzmaki lampowe,mogę podpytac czy ma plany.

pozdr.

byloby wporzo z tymi planami

ja jednak(nie uparłem sie ale staram sie twardo patrzec na swiat, jak i on na mnie:)) wolalbym zrobic audiovectory, wsadzic do nich fostexy i na nich grac,potem jak nazbiera sie troche sinka to kupic lowthery ale nie urzywane, ja raczej takich rzeczy nie kupowalbym urzywanych,tylko nowe ale nie koniecznie od razu pm2a i pm4a bo takie sa w orginale jak zapewne wiesz tylko np;ex2 lub ex3 i tak po koleji.sluchalem kiedys fidelio i podobalo mi sie, nie bede tu sie rozpisywal co bylo ok a co nie, nie jestem typem audofila co slucha sprzetu,ja slucham muzyki, z reszta jak wiekszosc chyba:) wiec audiovectory zagraja raczej lepiej niz fidelio.wieksza buda wiec i dzwiek. a wymiana w stylu po troche do celu, zaczynajac od fostexów a konczac na pm'ach bedzie chyba do zaakceptowania,

Takie przyjemniaczki, tylko w brzydszej okleinie grały na początku grudnia w linnarcie ( Warszawa ). Bardzo ciekwie wypadała klasyka, szczególnie większe składy te dwa drivery dawały efekt "uprzestrzenniania". Scena była wielka i dobrze rozplanowana. Robiło to naprawdę wrażenie. Przy małych składach wokal solo, ten sam efekt przeszkadzał ( moim zdaniem ). Dźwięk był mało konkretny, brakowało bezpośredniości.

Drivery to ( nie pamietam symbolu ) "najwyższe alnico".

Wzmaki :AN Conquest silver Signature

Verdie SE na 845 ( niepamietam symbolu )

Verdie SE na 300b

AN Kit one

DIY *2

Co ciekawe są to chyba najmniej "lauderowate" lowthery które słyszałem. Poziom typowych "szelestów" byłm na prawde niewielki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.