Skocz do zawartości
IGNORED

Klub zadowolonego czlowieka z systemu jaki posiada!

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc obywatelu ;)

Na wstepie witam Ciebie serdecznie i podejmuje sie ryzyka zaczecia tematu nietypowego. Pomysl spontaniczny w pewnym sensie, ale nie do konca. Nurtuje mnie to.. i zapewne nie tylko mnie...

Pozdrawiam

Ł

start!

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Sposob prezentacji wypowiedzi jest dowolny i cieszy kazda postac forum, jaka tutaj zawita. Melepeta dziekuje za wpis, zaczynam ufac, ze sie da ;P

Osobiscie za jakis czas uzupelnie kwestie formalne o modele kolumn i zestaw elektroniki jaki sam posiadam, bo wszak co bylo juz sie nie liczy..:)

Foto jakiekolwiek-byle z zadowoleniem z systemu w zakresia od 1zl wzwyz mile widziane. Dziekuje:P

Edytowane przez jimmi

Paręnaście lat temu przez chwile mógłbym sie podpisać i zapisać w tym klubie

obecnie gonitwa i to cos czego jeszcze brakuje

chyba przestane wchodzić na audiostereo 0winked.gif

od 7 lat sie sporo zmienilo lacznie z z osobliwosciami forum. Czesc niestety odeszla ale jest w "swietej pamieci" czesc jest nowicjuszy, a spora wartosci nadal rozwija marzenia.

kontynuujmy..

Edytowane przez jimmi

A czy można się zapisywać... i potem wypisywać? Trudno bowiem tak zdecydowanie się wpisać, i potem siedzieć niewygodnie, podczas gdy System zaczyna brzmieniowo niedomagać :)

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Trzykrotnie zmieniałem gruntownie system.

Zawsze byłem zadowolony przed i po.

Zmieniałem z ciekawości. A może z innych powodów (??).

Jak na razie uważam, że trzeba dać sobie spokój. Być może nadszedł czas stabilizacji:).

Może to przez kolumny, które aktualnie mam(?).

Jedyna zmiana jaka mi pozostała to kolumny aktywne, ale to nie jest możliwe, wszystko przez z1 :).

• Moderatorzy

Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem który produkuje kolumny wysokiej klasy dla ludzi z naprawdę dużym portfelem i powiedział mi: "zrobiłem wszystko co mogłem w audio zrobić i już nie stworzę nic lepszego - to bardzo smutne dla mnie. Nie życzę Panu tego wiec niech się Pan nie spieszy z budową systemu marzeń."

Myśle że miał racje. To podróż przez świat audio jest przygodą a nie osiągniecie celu.

Oczywiście trzeba się umieć cieszyć z posiadanego systemu ale świadomość, że jeszcze można coś zrobić, odkryć jest równie fajna.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Dobrze powiedziane. Jeden z moich wcześniejszych szefów mawiał: "dzień, w którym wstanę rano z łóżka i stwierdzę, że nie mam już nic do roboty - bo wszystko już zrobiłem! - będzie najsmutniejszym dniem w moim życiu".

A Dr. House mówił: "zmiany są dobre" :)

Zatem zadowolenie z posiadanego systemu jest, lecz nie oznacza to, że nie szukam dalej. Pozdrawiam i dobrego dnia!

Zatem zadowolenie z posiadanego systemu jest, lecz nie oznacza to, że nie szukam daleej.

A ja w zasadzie juz nie szukam od dawna..., chyba, ze juz tylko przypadkowo - bedac u kogos posluchac - trafie na cos, co zagra wyraznie lepiej od tego co mam aktualnie, w co juz zaczynam bardzo watpic. No bo jaki dalszy sens ma szukanie, jesli od wielu lat sluchajac u innych, czy systemow tanich, czy srednich, czy tez drogich, niegdzie - jak dla mnie - nie zagralo nawet na tym poziomie jaki mam u siebie, a co dopiero lepiej. Piszac: "systemow ", mam na mysli przede wszystkim kolumny, gdyz wiem, ze dzwiek u mnie to glownie ich zasluga.

Może być lepiej wiem o tym . Jednak w założonym budżecie udało się poskładać całkiem sympatyczne graniem którego nie powstydze się przed nikim a mi samemu sprawia dużo frajdy i o to właśnie chodzi :))

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

niech się Pan nie spieszy z budową systemu marzeń."

Myśle że miał racje. To podróż przez świat audio jest przygodą a nie osiągniecie celu.

Oczywiście trzeba się umieć cieszyć z posiadanego systemu ale świadomość, że jeszcze można coś zrobić, odkryć jest równie fajna.

Tak, jest przygodą, która ma nam umożliwić jak najlepszy kontakt z muzyką!!!

dzień, w którym wstanę rano z łóżka i stwierdzę, że nie mam już nic do roboty - bo wszystko już zrobiłem! - będzie najsmutniejszym dniem w moim życiu

to coś zupełnie innego... i faktycznie nikomu tego nie życzę...

Zawsze byłem zadowolony przed i po.

Bezcenne.. Gratuluję i pozdrawiam!

A ja w zasadzie juz nie szukam od dawna..., chyba, ze juz tylko przypadkowo - bedac u kogos posluchac - trafie na cos, co zagra wyraznie lepiej od tego co mam aktualnie, w co juz zaczynam bardzo watpic. No bo jaki dalszy sens ma szukanie, jesli od wielu lat sluchajac u innych, czy systemow tanich, czy srednich, czy tez drogich, niegdzie - jak dla mnie - nie zagralo nawet na tym poziomie jaki mam u siebie, a co dopiero lepiej. Piszac: "systemow ", mam na mysli przede wszystkim kolumny, gdyz wiem, ze dzwiek u mnie to glownie ich zasluga.

Dobrze piszesz, to głównie ich zasługa, też tak uważam...

I nie dziwie Ci się, że nie szukasz, bo gra u Ciebie bardzo fajnie, chociaż ja tam wolę mój system;-)

I chyba tak powinno być!

Wiec zapisuję się tu nieśmiało;-)

Witam, ja też chętnie porozmawiam na taki temat, w tym momencie czekam na powrot wzmacniacza z przeglądu i nie nie mogę doczekać się żeby podłączyć go do nowego nabytku "odtwarzacza CD" z tej samej seri co wzmacniacz.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Ja też. Obecnie jak dla mnie jest wręcz wzorcowo :)

W sumie zadowolony byłem z każdego posiadanego zestawu-pomijając krótkotrwałe wtopy z Focalem i Dynaudio na które już nie wydam złamanego centa.....i również zadowolenie ogromne bo sprzedały się błyskawicznie.

Ja też. Obecnie jak dla mnie jest wręcz wzorcowo :)

W sumie zadowolony byłem z każdego posiadanego zestawu-pomijając krótkotrwałe wtopy z Focalem i Dynaudio na które już nie wydam złamanego centa.....i również zadowolenie ogromne bo sprzedały się błyskawicznie.

Jakie miałeś Dynaudio i Focale i do czego podpięte?

Gość

(Konto usunięte)

Przypominam.. Klub zadowolonego... ;-)

Panowie proszę ma Priv ;-)

Pozdrawiam

Zadowolony od lat...Jola niezmiennie mózg ładuje pozytywnymi emocjami ;-) Reszta to tylko dodatki...

Edytowane przez Gość

Jakie miałeś Dynaudio i Focale i do czego podpięte?

Nie będę wymieniał bo nie wywróżysz mi co było nie tak - poprostu nie moje granie i tyle. Dołożę jeszcze kilka fajnych modeli B&W - też mi nie siada i nic na to nie poradzę. Tak bywa....

Jestem "zadowolony" że ich już nie mam :)

Edytowane przez BRZUCHU

Mój zestaw- samo zadowolenie.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Recenzent cudzych wrażeń? Troluj gdzie indziej.

Jeżeli jest to tak minimalistyczny system (!) .... super, ale co w takim razie odtwarza muzykę (??!) i z czego?

Wyobraźnia(???). ;)

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Recenzent cudzych wrażeń? Troluj gdzie indziej.

Nie przejmuj się, nie zrażaj, nie załamuj, dasz radę.

Początek już zrobiłeś ( jesteś zadowolony ).

Teraz spróbuj coś napisać o swoim systemie, może ( to łatwiejsze ) o jakimś jednym szczególnym elemencie.

Śmiało!

Edytowane przez LTD12

A to jeszcze widzę że z Ciebie nie tylko recenzent ale i mentor jest. Lubisz innym mówić co mają robić. Jak się to mówi : s......j d...du

Nie przejmuj się, nie zrażaj, nie załamuj, dasz radę.

Początek już zrobiłeś ( jesteś zadowolony ).

Teraz spróbuj coś napisać o swoim systemie, może ( to łatwiejsze ) o jakimś jednym szczególnym elemencie.

Śmiało!

• Redaktorzy

Jeżeli jest to tak minimalistyczny system (!) .... super, ale co w takim razie odtwarza muzykę (??!) i z czego?

Wyobraźnia(???). ;)

Żarcik.

Dobrze, że jesteś zadowolony i o to chodzi, natomiast nie ma to nic wspólnego z obiektywną oceną. Przyzwyczaiłeś się do grania swoich kolumn i wszystko inne, nawet grające 3x lepiej, dla Ciebie będzie gorsze, bo...inne niż Tobie znane, osłuchane i polubione. Z reguły większość woli swoje systemy niż systemy znajomych.

Szukanie w naszym pięknym kraju ludzi zadowolonych to zadanie, hm..., trudne. Abstrahując od kontekstu telewizyjnego i tego co o tej porze roku za oknem, to ja się do nich zaliczam. Pozdrawiam równie zadowolonych :-)

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Dlaczego...

przecież wyraźnie w tytule jest: zadowolenie - system.

Nie chodzi więc o jakiś mityczny, najlepszy, najdoskonalszy system na świecie ( albo przynajmniej na osiedlu;) )

Nie jest istotna pogoda czy jakieś inne mniej lub bardziej dziwne elementy otaczającego nas świata, tylko o nasz stosunek do naszego systemu.

Niedosyt czy zadowolenie. I odrobinę uzasadnienia dlaczego, co jest tego powodem.

Tak ja zrozumiałem ten temat.

A co na to gospodarz?

Czy leci z nami pilot? ;)

Wchodzę!

Najlepszy dowód, że już od 5 lat żadnych zmian w systemie. :)

Na pewno można lepiej, ale jakoś nie czuję motywacji.

Może DSD DAC dokupię, może nowsze/wyższe modele wzmacniacza czy kolumn, ale to wszystko może... Tak naprawdę zero ciśnienia na zmiany.

Po ponad 20 latach przewalania klocków w końcu zagrało, jak lubię. :)

Edytowane przez il Dottore

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.