Skocz do zawartości
IGNORED

żona się zgodziła na KD więc do dzieła

slawczyn

Rekomendowane odpowiedzi

OK mój "aparat represji" jast na prawdę wyjątkowy.... szybko daje sie wyprowadzić z równowagi, ma nie kontrolowane wybuchy złości, jest do bólu szczera, nie lubi krętactwa i niejasnych sytuacji tzn czarne ma być czarne a białe białe.. jak większość kobiet nie widzi odcieni szarości... nie pasujemy do siebie wcale pod względem charakterów, nie mamy wspólnych zainteresowań i mamy odmienne zdania w wiekszości rzeczy dotyczących zakupów..........

a jednak mamy coś takiego w sobie co nie daje nam spać po nocach......

a może jednak coś o sprzęcie co...?

Skoro sie upierasz :) niestety nie wiem jak graja te Excellency, wiem tylko ze sa sliczne i wymagalyby rownie slicznej elektroniki - moze Marantz? moze Denon? Nie wiemy tez jakie sa Twoje preferencje dzwiekowe, ani tego, czy bedziesz puszczal na KD muzyke i w jakim procencie w stosunku do filmow. Przepraszam za brak konstruktywizmu...

Hmm... a tak niesmialo Ci zaproponuje, moze zonie bardziej by sie podobaly jednak dwie kolumny (chyba ze masz juz 5 tych excellencow) i elegancki zestaw DVD+wzmacniacz stereo?

Ja chyba nie jestem w stanie nic zarekomendowac - nie to zeby budzet byl za maly, tylko w tej klasie chyba wszystko zagra w miare podobnie. Gdyby Twoje preferencje silniej zaznaczaly KD wybor bylby duzo latwiejszy. A tak - ja wymiekkam :)

czytałem wiele opini o ampli w tym przedziale cenowym i w zasadzie też wybrałem y450 ale dlatego, że gość na Allegro zabierze mojego Technicsa sa-ax540 w rozliczeniu....

Z ciekawym amplitunerem (nowym) do 1200 zł moze byc maly problem (chyba ze bierzesz pod uwage sprzed uzywany). Jesli chodzi o DVD do niesmialo zaproponuje np. panasa DVD-S75 albo philipsa DVP-720SA albo Yamahe S550 kazdy ponizej 1000 :)

pozdr

Panowie opis mojego "aparatu represji" musi wam wystarczyć nie, żebym nie dysponował jaj zdjeciem, ale dlatego, że pozostanie on w waszej wyobraźni na owiele dłuższy czas i każdy będzie mógł dopasować swoją wybraną twarz muzy do tego opisu... :)

wzornictwo klasa mnie też pasi....

na Allegro widziałem za około 900 ale nikt jeszcze tego nie licytował więc nie mam pojęcia jaka mogłaby być końcow cena

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zeby nie bylo za drogo a fajnie to moze Marantz 4400 lub 4500 (oba w kinie graja dynamicznie i przestrzennie), albo cos z HK zeby bylo do serii np 2550S, 3550 albo Yamaha (sam ja mam i jestem zadowolony)

pozdr

może wchodziłby w grę ampli y650 ale mogłoby to się odbic na dvd (mam określony budżet)....

a mój "aparat represji" nie dołoży ani 1 zyla więcej..... ;-)

Witam panie Slawczyn. Zaproponuję od siebie dvd Pionieera a amplituner może Denon , z niższych modeli. Co do Yamahy to myślę że pański "aparat represji" nie zaakceptuje jej designu , wiem bo sam zostałem w ten sposób zmuszony do zakupu ampli Pioneera. Ale nie żałuję, tak na marginesie. Pozdrawiam.

brzmi zachęcająco, ale jak pisałem wybór padł na y450 ponieważ mój ampli pójdzie w rozliczeniu a mnie to pasuje zawsze to jakieś +/- 500 do przodu.... i nie wydam na całe KD więcej jak 1300-1500 !

a jest to istotny warunek dla mojego "aparatu represji"

jeżeli chodzi o sprzęt i jego wygląd to pozostawiony jestem samemu sobie, mam być po prostu zadowolon z zakupu mój "aparat represji" akceptuje mój wybór bezwarunkowo ... :-)

...taka już jest matka wszystkich "aparatów represji".....

no nie mogłem sie powstrzymać... :-)

ale do rzeczy jestem otwarty na wszelkiego rodzaju pomoc w wyborze KD

moja rada jest taka

przede wszystkim kino to obraz nie jakies tam efekty dzwiekowe z tylu czy z boku

posiadanie zestawu 6 czy wiecej glosnikow i ogladanie filmu na tv nawet 32 calowym to moim zdaniem nieporozumienie

dozbieraj pare zlotych i kup projektor - w polszy nawet mozna dostac benq 6100 za stosunkowo niewielkie pieniadze

przyzwoite stereo + projektor to duzo lepsze kino niz zestaw KD + telewizor - tym bardziej ze sam zaznaczasz ze glownie bedziesz sluchal muzyczki

jak zobaczycie obraz na 100 calach to cala reszta sprzetu pojawi sie wczesniej czy pozniej sama

wiem, że można na wiele sposobów zaspakajać swoje zapotrzebowanie na KD projektor na pewno się do nich zalicza ale jednak mierzę siły na zamiary i dopasowuje je do warunków mieszkaniowych i cenowych myślę, że projektor na ten moment musi odejść na plan dalszy niestety.....

skupić się pragnę na ampli i dvd.... bo święta za pasem a chcę w tym roku już to mieć

no i cena... około 4 tyś.... jestem za krótki.... po prostu... :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.