Skocz do zawartości
IGNORED

VA Haydn grand, jaki piecyk?

Julian_66720

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Hegel H70 do dynamicznej elektroniki będzie ok? Vocal trance, każdy rodzaj house i że spokojnej muzy swag. Czy raczej zamuli? Mam go na oku w zamian za ROTEL ra-04... Mile widziane każde merytoryczne sugestie... Potrzebuje od wzmaka dynamiki i głębokiego basu.... Ma napędzać moje Vienny Acoustics z tytułu posta;

Acha. Źródłem będzie notebook Acer ze zintegrowana karta dźwiękowa..

Budżet do 3 kzl. Będzie grał w pokoju 23 M2. Jakieś propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/135316-va-haydn-grand-jaki-piecyk/

Hegel pewnie da radę, ale moim zdaniem to dość specyficzny dźwięk - lekko suchawy, mało muzykalny, mało wyrafinowany. VA potrzebują mocnego, neutralnego pieca, ale to fajne, wyrafinowane głośniki i warto im dać cos fajnego.

Poszukaj np. starego Krella Kav 300i - świetny, stary piec. Widziałem gdzieś w ogłoszeniach Lavardina IS i Audioneta. Może Primare z serii 30 albo jakiś nowy Musical Fidelity.

Pozdrawiam Stempur

• Redaktorzy

Zamiast kombinować jak koń pod górę posłuchaj dowolnej integry Peachtree Audio (np. Nova65SE). Nie dość, że z Viennami świetnie się dogada, to jeszcze zyskasz porządnego DACa, bo to jest na pokładzie lapka trudno uznać,za jakiekolwiek sensowne źródło dźwięku.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Peachtree to dobra droga. Vienna ma charakterystyczną górę pasma, wbrew pozorom suche, przejrzyste wzmacniacze fajnie z tymi kolumnami nie grają.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość numik

(Konto usunięte)

Hegel nie jest suchy

Hegel jest przejrzysty, tzn. - gra tak jaki dostanie sygnał i to jest ogromna zaleta. Przy słabym sygnale może nie zachwycić przy dobrym zyskuje dużo gdy inne idą o 2 kroczki do przodu;p

myślę, że lepiej zagra niż MF z VA

• Redaktorzy

A jak gra Nova 65 SE?? Na razie nie mają go na stanie w Top HiFi w krakowie ( chcę go wypożyczyć)...

Jak z detalicznością góry? CZY BAS NISKO SCHODZI??

W tej cenie jest lepiej niż dobrze. Preamp pracuje w klasie A, lampę można włączyć, bądź wyłączyć z toru pilotem (lub z panelu frontowego) a końcówka to porządnie zaprojektowana klasa D, krótko mówiąc detaliczna i słodka góra, dopalona - nasycona średnica i kontrola na nisko schodzącym basie. Ale jak sam nie posłuchasz nie będziesz wiedział na czym stoisz.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A jak gra Nova 65 SE?? Na razie nie mają go na stanie w Top HiFi w krakowie ( chcę go wypożyczyć)...

Jak z detalicznością góry? CZY BAS NISKO SCHODZI??

Hei, peechtree miał kiedyś mój kuzyn z tophifi Kraków grał u niego z b&w . Niestety trzy razy mu sie zj***l i go oddał był na gwarancji.

Nie mam najlepszego zdania o tej firmie.

Mam u siebie w domu jeszcze VA Mozart które grały kiedyś z Copland csa8.

Top hifi nie wypożycza sprzętu,tam kupujesz i po sprawie.

Moim zdaniem VA nie są trudne do wysterowania a grają bardzo fajnie ogólnie jest dużo wzmacniacz które do nich pasują .

Pozdrawiam.

dlatego kupuje na odleglosc, zeby moc oddac w razie czego, co mu sie zepsulo? dziś dostawa DHLem, czekam na tą Novę 65.

Jak mi nie podejdzie to mam RA-04SE z którym grają bardzo "audiofilsko" połączeniem analogowym.. ;)

kur*a zepsul sie po paru dniach, a tak ladnie mi gralo. w zwiazku z decyzja odsprzedazy,

PROSZĘ PORADŹCIE JAKI DAC BEDZIE PASOWAL DO MOJEJ MUZYKI? UŻYWAM ROTEL RA-04SE, NA RAZIE NA ANALOGOWYM PRZEWODZIE MINI JACK-2RCA.

JAKIE DAC POWINIENEM POSŁUCHAĆ U SIEBIE DO WYBORU? BARDZO PROSZĘ O OPINIĘ :)

Budżet do 2kzł.

Hei, peechtree miał kiedyś mój kuzyn z tophifi Kraków grał u niego z b&w . Niestety trzy razy mu sie zj***l i go oddał był na gwarancji.

Nie mam najlepszego zdania o tej firmie.

Mam u siebie w domu jeszcze VA Mozart które grały kiedyś z Copland csa8.

Top hifi nie wypożycza sprzętu,tam kupujesz i po sprawie.

Moim zdaniem VA nie są trudne do wysterowania a grają bardzo fajnie ogólnie jest dużo wzmacniacz które do nich pasują .

Pozdrawiam.

. Nie psuje się . Twój kuzyn go zepsuł !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.