Jump to content
IGNORED

Laser w NAD 501

micmar

Recommended Posts

Witam

Laser w moim CD NAD 501 zaczyna już umierać. W związku z tym mam pytanie do kolegów z forum czy nie wiecie co tam dokładnie siedzi i ile to kosztuje.

Mam jeszcze pytanko do ludzi z Krakowa , będę musiał oddać ten sprzęt do jakiegoś fachowce, który mi to wymieni ponieważ sam mam dwie lewe rence jeśli chodzi o elektronike a wiem że na forum ktoś miał namiary do żetelnego elektronika ( chyba mieszkał na osiedlu Widok ) Czy moglibyście mi podać namiary do tego człowieka lu jakiegoś innego godnego polecenia fachowca.

Z góry dziękuje.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepiej rozkręć i sam zobacz. Następnie udaj sie na strone www.czytniki.pl i poszukaj odpowiedniego mechanizmu.

Hidden Content

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to ja sie podepne zeby nie zasmiecać forum, moj marantz tez cos szwankuje,czasami podczas zmiany piosenki płyta sie zatrzymuje i trzeba od nowa nastawic piosenke,czasami przy przewijaniu wraca do poczatku piosenki,to laser pada czy cos z elektroniką?dodam ze na oryginalnych plytach tak jak i na cd-r jest to samo.przy ciaglym odtwarzaniu jest wszytko ok.

Hidden Content

Raczej laser do wymiany. Po kilku latach to normalne. Mechanizmy zużywają sie jak opony w samochodzie. Na szczęście większość mechanizmów do marantza kosztuje psie pieniadze - 70-100zł.

Hidden Content

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Różnica w cenie pomiedzy laserem a całym mechanizmem to często 20-30zł, więc osobiście bym się nie szczypał i profilaktycznie wymienił całość.

Hidden Content

Zadzwoń do serwisu u dystrybutora NADa (chyba trimex). Może coś się zmieniło. Kiedyś (1/2 roku temu) chcąc kupić tani CD zadzwoniłem. Poinformowali mnie, że mogą być kłopoty, duże kłopoty z nowym laserem/napędem. Zrezygnowałem ze starych NADów. A więc jedyna nadzieja w starych zapasach ...

Hidden Content

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

a moze zamiast wymieniac podkrece troche napiecie na laserze?,ma to jakis wplyw na elektronike całego cd?-chodzi mi o zywotnosc bo laser sobie moze pochodzic krócej..

Hidden Content

Łukasz, nie podkręcaj, bo go zabijesz w ciągu kilku miesięcy. Też tak miałem,zacinał się w przypadkowych miejscach, a winien jest gówniany smar, którym nasmarowano prowadnicę wózka (taki wypolerowany pręt). Nasmaruj to ponownie smarem o konsystencji masła(może być jakiś teflonowy do rowerów) i po kłopocie.

Hidden Content

a cos jak wd40 sie nie nada?aha slyszalem ze sie bawisz w tuningi,tak sobie mysle ze mozna by cos w przyszlosci pokombinowac z moimi elacami,bo na tym sprzecie co mam nie graja jakbym chciał,a mianowicie srednica jest za bardzo przytłumiona natomiast wysokie tony za ostre,probowałem kabelkami ale to nie dało zamierzonego efektu.da sie cos z tym zrobic?

Hidden Content

laser z napędem do marantza 63mkII ki kosztuje 67zł,model to: cdm 12.1 /15,jest on na www.czytniki.pl to tak przy okazji podaje jakby ktos kiedys szukał:)

Hidden Content

no to pochodził laserek:(,moge go teraz tylko godnie pochowac:),znacie jakies miejsce we wrocławiu gdzie dostane te czytniki?czym sie rozni zamiennik od oryginala?na www.czytniki.pl nowe daja te napedy?sprawdzony to sklep?

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.