Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M2 ktory wzmak?

man1k

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem Yamahę, miałem też tego NADa. Yamaha grała bardzo dobrze, choć nie wybitnie, a NAD grał nędznie. Nie był beznadziejny, tylko nijaki i mdły. Po dwóch miesiącach sprzedałem ze stratą, ale się cieszyłem. Yamaha grała dźwiękiem klarownym, dynamicznym, z dobrą stereofonią i głębokim, dość dobrze kontrolowanym basem. Polecam.

Jak już pisałem, mam dokładnie odwrotne doświadczenia. Dodam jeszcze, że Yamaha dawała mi precyzyjną, sugestywną stereofonię z zaznaczoną głębią i powietrzem, a NAD był rozmazany i płaski. Nie sposób było wyobrazić sobie muzyków na scenie, były tylko dźwięki zawieszone w próżni.

Witam szanowne forum , tez uwazam ze YAMAHA najladniej wyglada, nawet dziewczyna ktora mi towarzyszyla do sklepu ,tez to potwierdzi. A co do NADa c320bee powiedziala ze jest bardzo brzydki i nieciekawy.Ona by go nigdy nie kupila. No coz , amerykanie juz dawno stwierdzili ze nie liczy sie produkt...... tylko wyglad i marketing, i ich gospodarka ma sie nie zle. Moim zdaniem NAD c320bee jest jednym z najleprzych tanich budzetowcow. liczne nagrody ktore zdobyl tez chyba cos swiadcza. Tym bardziej ze w sklepach hifi YAMAHY sie juz prawie nie spotyka a NAD jest wszedzie.... Wlozylem kijek w mrowisko .

Amigo, poczytaj jeszcze raz. Nigdzie nie wspomniałem nawet o wyglądzie, wszędzie pisałem o dźwięku. Nie jestem uprzedzony, NADa kiedyś kupiłem, niestety bez odsłuchu zachęcony znakomitymi recenzjamo w prasie, niestety okazał się całkowitą porażką, i sprzedałem go ze stratą, ale i ulgą. Zajrzyj do "o mnie" to się dowiesz że nie teoretyzuję, a słuchałem w życiu sporo sprzętu nie tylko budżetowego.

Witam

Moim zdaniem , Yamaha gra bardziej "muzykalnie" trochę cieplej , ma mocniejszy bas niż NAD .

NAD też ma swoje zalety- chyba lepsza barwę na średnicy. NAD jest też chyba ciut bardziej szczegółowy.Yamaha bardziej "pastelowa".... Długo by tak można....

Co do stereofonii- moim zdaniem tu duzo zależeć będzie od akustyki pokoju i ustawienia kolumn . Jeżeli Stereo odnieść tylko do wzmacniacza- to moje doświadczenia wskazywałyby na Yamahę .

Jeśli masz możliwość- posłuchaj oba i sam wybierz- w końcu to kwestia tego co będzie podobac się Tobie a nie nam.

pozdrawiam

WaldeK

MariuszJ, ano tak, ale czepiam się jednego modelu. Miałem też w domu NADa C340 (cudzy był, ale tydzień słuchałem) i psów bym na nim nie wieszał, bo nieźle grało, choć nie w moim typie. A Tannoy M2 to dobre kolumny, nawet Darkul docenił, a gość wymagający raczej jest. Gdzieś tam czepiałem się też Primara A20, może komuś na odcisk nadepnąłem? Ale nigdzie nie jest napisane że jest obowiązek zgadzania się ze mną, a jakaś wolność słowa też istnieje.

Pozdrawiam.

Moim pierwszym systemem byly M2 + Yamaha 396. Zestaw ok jak na poczatek, dosc szybko nabierzesz apetytu na rozbudowe. Z moja yamaha nadal mam kontakt u znajomego i jednak ma ona ewidentne braki szczegolnie jesli chodzi o wysokie tony. Mysle ze w seconhandzie kupisz cos znacznie lepszego. Byle nie NADa - zgadzam sie z McGyverem.

• Redaktorzy

proponuję posłuchać RELOOP HA-200 SILVER. Cena jak za taki dźwięk jest po prostu śmieszna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może wysokie są troszkę przybródzone,ale ograniczeń na basie nie powinieneś zauważyć. Prawdziwa rockowa bestyjka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.