Jump to content
IGNORED

Tannoy M2 ktory wzmak?

man1k

Recommended Posts

Miałem Yamahę, miałem też tego NADa. Yamaha grała bardzo dobrze, choć nie wybitnie, a NAD grał nędznie. Nie był beznadziejny, tylko nijaki i mdły. Po dwóch miesiącach sprzedałem ze stratą, ale się cieszyłem. Yamaha grała dźwiękiem klarownym, dynamicznym, z dobrą stereofonią i głębokim, dość dobrze kontrolowanym basem. Polecam.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze znalazlem na allegro nowe w podobnej cenie co yamaha i nad : Cambridge Audio A300v2 , Cambridge Audio Azur 340A

Teraz to juz sam nie wiem:( jestem z warszawy gdzie te sprzety mozna posluchac wie ktos moze ;)

Hidden Content

-> Man 1k

Mam Tannoye M2 podłączone do NADa 302. Ogólnie fajnie, zwłaszcza stereofonia, ale trochę brakuje basu. Ale to chyba bardziej zasługa Tannoyów, niż NADa...

Pozdrawiam

Hidden Content

jak dla mnie to 320 bee kasuje pod wzgledem mozliwosci dynamicznych i wysterowania kolumn yamahe 496 na calej linii, japonczyk gra dobrze (debry wzmak) ale NAD duzo lepiej, a szczegolnie bas no to yamaha przy NADzie sie czesto gesto nie wyrabia... dla mnie wybor jest oczywisty

Hidden Content

Jak już pisałem, mam dokładnie odwrotne doświadczenia. Dodam jeszcze, że Yamaha dawała mi precyzyjną, sugestywną stereofonię z zaznaczoną głębią i powietrzem, a NAD był rozmazany i płaski. Nie sposób było wyobrazić sobie muzyków na scenie, były tylko dźwięki zawieszone w próżni.

Hidden Content

Witam szanowne forum , tez uwazam ze YAMAHA najladniej wyglada, nawet dziewczyna ktora mi towarzyszyla do sklepu ,tez to potwierdzi. A co do NADa c320bee powiedziala ze jest bardzo brzydki i nieciekawy.Ona by go nigdy nie kupila. No coz , amerykanie juz dawno stwierdzili ze nie liczy sie produkt...... tylko wyglad i marketing, i ich gospodarka ma sie nie zle. Moim zdaniem NAD c320bee jest jednym z najleprzych tanich budzetowcow. liczne nagrody ktore zdobyl tez chyba cos swiadcza. Tym bardziej ze w sklepach hifi YAMAHY sie juz prawie nie spotyka a NAD jest wszedzie.... Wlozylem kijek w mrowisko .

Hidden Content

Amigo, poczytaj jeszcze raz. Nigdzie nie wspomniałem nawet o wyglądzie, wszędzie pisałem o dźwięku. Nie jestem uprzedzony, NADa kiedyś kupiłem, niestety bez odsłuchu zachęcony znakomitymi recenzjamo w prasie, niestety okazał się całkowitą porażką, i sprzedałem go ze stratą, ale i ulgą. Zajrzyj do "o mnie" to się dowiesz że nie teoretyzuję, a słuchałem w życiu sporo sprzętu nie tylko budżetowego.

Hidden Content

Ty se McGyver naprawde pozwalasz. Zamachnales sie na swietosc forumowa, to potem sie nie dziw ze cale watki o Tobie powstaja, kacerzu Ty. NAD, ahhh, zeby jeszcze z Tannoyami M1, ahh-ahh i sampler Linna... - orgasmo multiplicatore...

;-)

Hidden Content

Witam

Moim zdaniem , Yamaha gra bardziej "muzykalnie" trochę cieplej , ma mocniejszy bas niż NAD .

NAD też ma swoje zalety- chyba lepsza barwę na średnicy. NAD jest też chyba ciut bardziej szczegółowy.Yamaha bardziej "pastelowa".... Długo by tak można....

Co do stereofonii- moim zdaniem tu duzo zależeć będzie od akustyki pokoju i ustawienia kolumn . Jeżeli Stereo odnieść tylko do wzmacniacza- to moje doświadczenia wskazywałyby na Yamahę .

Jeśli masz możliwość- posłuchaj oba i sam wybierz- w końcu to kwestia tego co będzie podobac się Tobie a nie nam.

pozdrawiam

WaldeK

Hidden Content

MariuszJ, ano tak, ale czepiam się jednego modelu. Miałem też w domu NADa C340 (cudzy był, ale tydzień słuchałem) i psów bym na nim nie wieszał, bo nieźle grało, choć nie w moim typie. A Tannoy M2 to dobre kolumny, nawet Darkul docenił, a gość wymagający raczej jest. Gdzieś tam czepiałem się też Primara A20, może komuś na odcisk nadepnąłem? Ale nigdzie nie jest napisane że jest obowiązek zgadzania się ze mną, a jakaś wolność słowa też istnieje.

Pozdrawiam.

Hidden Content

Moim pierwszym systemem byly M2 + Yamaha 396. Zestaw ok jak na poczatek, dosc szybko nabierzesz apetytu na rozbudowe. Z moja yamaha nadal mam kontakt u znajomego i jednak ma ona ewidentne braki szczegolnie jesli chodzi o wysokie tony. Mysle ze w seconhandzie kupisz cos znacznie lepszego. Byle nie NADa - zgadzam sie z McGyverem.

Hidden Content

• Redaktorzy

proponuję posłuchać RELOOP HA-200 SILVER. Cena jak za taki dźwięk jest po prostu śmieszna.

Hidden Content

Może wysokie są troszkę przybródzone,ale ograniczeń na basie nie powinieneś zauważyć. Prawdziwa rockowa bestyjka.

Hidden Content

Hidden Content

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
    The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.