Jump to content
IGNORED

Moode Audio Player dla Raspberry Pi i nie tylko


Recommended Posts

  • Moderatorzy

na razie od nowa, może za kilka dnia będzie OTA

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites
xavian
  • Moderatorzy
Teraz, fan64 napisał:

Rucia1

Jakieś istotne zmiany czy tylko kosmetyka

Jeszcze mi się pobiera obraz, po mału coś idzie, chyba serwer zapchany 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites
  • Moderatorzy

Dopiero dzisiaj wiecej pobawiłam sie moode 7.0

Generalnie ulepszona biblioteka, korektor parametryczny i CamillaDSP. Tidal nadal nie działa, dźwiękowo bez zmian.

  • Thanks 1

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites

1   Jakich ogniw używacie do zasilania signature  : z zabezpieczeniem przed nadmiernym rozładowaniem , czy bez ? 

ma to znaczenie dla maliny ?

2 co się stanie jak w trakcie odtwarzania padną ogniwa i przestanie być zasilana nakładka a z kolei malina na zasilaczu nadal będzie funkcjonować ?

3 Jaki macie sposób na jak najmniej angażującą czynność podmiany ogniw ?

Dwa koszyki na wymiankę z odpowiednimi końcówkami do ładowarki i maliny ? 

da się lepiej :) ?

Link to post
Share on other sites

Wczoraj przy zabawie z Moode 7.0 udało mi się malinę ustawić tak, by działała równocześnie na LAN i Wifi z tym samym IP.  Ciekawostka, że malina ma inny MAC adres dla LAN a inny dla wifi.  O tym to nie wiedziałem do tej pory.  Myślałem, że MAC adres powinien być jeden.

Link to post
Share on other sites
  • Moderatorzy
2 minuty temu, baltfan napisał:

Oczywiście mowa o obsłudze natywnej,przez uPnP powinien działać :) ?

Dokładnie tak

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites

Dużo informacji jest na :

https://audiophilestyle.com/forums/topic/37205-allo-digione/page/13/

W dniu 20.12.2020 o 15:36, dancos napisał:

2

Nic się nie stanie,przestanie płynąć dźwięk :)

W dniu 20.12.2020 o 15:36, dancos napisał:

3

Wyłączasz Malinę (shutdown) następnie podmieniasz ogniwa (warto mieć dwa komplety).Te rozładowane wkładasz do ładowarki (coś solidnego i tu UWAGA ! Kupując ładowarkę wybierz taką ,która obsługuje oba rodzaje ogniw to znaczy LiOn i Lipo ).

 

W dniu 20.12.2020 o 15:36, dancos napisał:

da się lepiej :) ?

Zdecydowanie tak ,stosując zasilanie liniowe :)

Ogniwa to mordęga,wymagają wiedzy i ostrożności w użytkowaniu. Są dla osób ,które nie są w stanie pozwolić sobie na solidny zasilacz.Choć dobry zestaw Akku Lipo plus ładowareczka extra i reszta wyjdzie jakieś 2/3 ceny dobrej liniówki.

Nie chcę tu robić reklamy,liniówka kasuje ogniwa w każdym calu ,bynajmniej w moim systemie tak było.

Link to post
Share on other sites

Odnośnie wersji 7.0 to wygląda na to, ze zniknęła możliwość wycofania się z opcji konfiguracyjnych do ekranu początkowego - nie ma strzałeczki w lewej strony na górze.  Dziwne jakieś.

Przydał by się się import i eksport stacji radiowych jako aktualizacja/dodanie a nie tylko nadpisywanie.

Link to post
Share on other sites
  • Moderatorzy
19 minut temu, jar1 napisał:

Odnośnie wersji 7.0 to wygląda na to, ze zniknęła możliwość wycofania się z opcji konfiguracyjnych do ekranu początkowego - nie ma strzałeczki w lewej strony na górze.  Dziwne jakieś.

przeczyść przegladarke pliki cookie

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Rucia1 napisał:

przeczyść przegladarke pliki cookie

No właśnie się mi się zaczęły pojawiać. Po restarcie, jakoś,. 😉jChyba

Jeszcze jedno, przy okazji. Przestały mi się pokazywać okładki z albumów, jak gram z Tidala przez mconnet. (UPNP)

Gdzieś coś trzeba ustawiać, bo nie pamiętam. 

Edited by jar1
Link to post
Share on other sites

Moode Audio  przyniosło aktualizację 7.0.1 oczywiście dostępną OTA.

Po paru dniach użytkowania stwierdzam,że wszystko ładnie działa ,w tym streaming Tidala.

Może być słychać zmianę sygnatury dźwięku z racji zmiany mpd (0.22.3) .Nie ma możliwości wyboru drugiej wersji.

Link to post
Share on other sites

Zrobiłem update ale po restarcie   mam taki wpis--  lib-config: Connection to MPD failed i jak wejdę przeglądarką to nic mi nie działa

3 minuty temu, darek2313 napisał:

Zrobiłem update ale po restarcie   mam taki wpis--  lib-config: Connection to MPD failed i jak wejdę przeglądarką to nic mi nie działa

Czy jak będę musiał wgrać od nowa moode na katre to muszę ją formatować i wykonywać całą procedurę?

Link to post
Share on other sites
14 minut temu, darek2313 napisał:

Zrobiłem update ale po restarcie   mam taki wpis--  lib-config: Connection to MPD failed i jak wejdę przeglądarką to nic mi nie działa

Czy jak będę musiał wgrać od nowa moode na katre to muszę ją formatować i wykonywać całą procedurę?

 

14 minut temu, darek2313 napisał:

Zrobiłem update ale po restarcie   mam taki wpis--  lib-config: Connection to MPD failed i jak wejdę przeglądarką to nic mi nie działa

Czy jak będę musiał wgrać od nowa moode na katre to muszę ją formatować i wykonywać całą procedurę?

 

14 minut temu, darek2313 napisał:

Zrobiłem update ale po restarcie   mam taki wpis--  lib-config: Connection to MPD failed i jak wejdę przeglądarką to nic mi nie działa

Czy jak będę musiał wgrać od nowa moode na katre to muszę ją formatować i wykonywać całą procedurę?

Prawdopodobnie w malinie była starsza wersja oprogramowania

Link to post
Share on other sites
  • Moderatorzy
Zrobiłem update ale po restarcie   mam taki wpis--  lib-config: Connection to MPD failed i jak wejdę przeglądarką to nic mi nie działa
Czy jak będę musiał wgrać od nowa moode na katre to muszę ją formatować i wykonywać całą procedurę?

Jak robisz przez balenaetcher to nie musisz formatować


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, darek2313 napisał:

Prawdopodobnie w malinie była starsza wersja oprogramowania

To chyba niemożliwe ,zwłaszcza że v 6.7.1 nie dawała możliwości udpatu do 7.0.0 OTA.

Niestety,aktualizacje niosą za sobą ryzyko uwalenia czegoś.

Pozostaje ci pobranie obrazu 7.0.1 i czysta instalacja.Z reguły formatowanie karty to podstawa (do fat32 )przed zapisaniem systemu.

Warto zadbać o dobrą kartę microSD ,nie zajechaną w smartfonie 🙂

Link to post
Share on other sites

Panowie jaki sterownik w moode 7 wybrać przy dac Allo Boss v1.2 rev.1.3?

Jak ww optymalnie skonfigurować?

Czy spotify "darmowy" będzie chodził na moode czy tylko Premium lub tidal?

Jeżeli już wchodzić w płatne usługi to tidal czy spotify?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock podczas używania strony.

Zarejestrowani użytkownicy mogą wyłączyć ten komunikat.