Skocz do zawartości
IGNORED

samsung ht-j5550w - szumy z bezprzewodowych głośników surround

tuba85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przedwczoraj kupiłem kino domowe Samsung HT-J5550W. Podłączyłem je do tv samsunga pod złącze hdmi ARC i uruchomiłem opcję Anynet+ aby obslugiwać tv i kino jednym pilotem. Nie mam żadnego dekodera ani innych dodatkowych urządzeń, kablówkę mam przez złącze CI w tv. Niby wszystko śmiga ale z głośników surround (bezprzewodowych) wydobywa się szum, jako jednostajne tło dla dźwięku z tv. Najbardziej słyszalny gdy głośność ustawiona jest dosyć cicho. Co może być tego przyczyną? Da się te szumy jakoś usunąć/zniwelować? Dodatkowo stwierdzam, że te tylne głośniki graja dla mnie za cicho porównując z przednimi. Czy jest w ogóle jakaś możliwość ustawienia głośników w tym zestawie? Bo ja widzę tylko opcję ustawienia poziomu (w dB) i odległości od głośników, ale zmieniając te ustawienia ja nie słyszę żadnej różnicy.

Zauważyłem też jeszcze jedną rzecz - podczas wybierania ustawień equalizera (z dostępnych: cinema, music, game, m-stereo, powerbass, loud, night) tylko na niektórych (nie pamiętam na jakich) są aktywne tylne głośniki. Czy tak powinno być?

A może w kablu hdmi (mam jeden z tańszych) leży problem? Spróbuję jeszcze dzisiaj podłączyć się kablem optycznym i zobaczę jak wtedy chociaż dlatego kupiłem Samsunga żeby obsługiwać to jednym pilotem korzystając z anynet+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.