Skocz do zawartości
IGNORED

prośbą o pomoc w wyborze zestawu

Piotr Płocha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak bardzo wielu innych szanownych forumowiczów mam prośbę dotyczącą kupna zestawu stereo.

Na początek:

- pokój ok. 27 m2 (salon z aneksem kuchennym) z otwartą 2,5 m przestrzenią na przedpokój

- pokój w kształcie prostokąta, wąski niecałe 4 m odległość od ściany z miejscem na kolumny do miejsca siedzenia na kanapie

- nie słucham metalu ani zbyt agresywnego rocka. Lubię pink floyd, muzykę elektroniczną (w tym w starym wydaniu Jarre Electronica itp. ), akustyczne gitary lekka muzykę klubową, chili. Musi być streeming (Tidal) po wifi i CD

- budżet 6-7 tys.

- nie przepadam za hiper basem. Raczej szeroką scena z wyrazistą górą. Lubię słyszeć cykanie talerzy perkusji...

- mój wstępny wybór yamaha r-n803d, prosty y. cds 300 (a może 700) no i kolumny - tu jest dylemat. Myślałem (albo odsłuchiwalem ) podstawkowe: dali z.3 , B & W 685 S2, elac uni-fi bs u5.

Skłaniam się do dali bądź B&W choć nie wiem czy dali z.3 nie są za miękkie do moich oczekiwań...

Uprzejmie proszę o pilną poradę. Już mi percepcja szwankuje po 3 tygodniach szukania i czytania setek testów i opinii.

Pozdrawiam

Piotr

W tej klasie to moim zdaniem dobry wybór (803+300)co do kolumn przesłuchaj Acoustic Energy AE-109.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W razie pytań służę pomocą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzień dobry.

Moje propozycje przesłałem w odpowiedzi na priv.

Natomiast nasunęła mi się jeszcze jedna ciekawa opcja - spójrz na zestaw Marantz PM6006/CD6006/NA6005/Dali Zensor 7 (https://www.q21.pl/marantz-pm6006-cd6006-na6005-dali-zensor-7.html). To troszeczkę powyżej założonego budżetu, jednak masz bardzo porządny, trzy segmentowy system z dobrymi kolumnami podłogowymi. Możemy ewentualnie zamienić Dali Zensor 7 na model Zensor 3 jeśli jesteś zdecydowany na kolumny podstawkowe. Nie sądzę, że taki zestaw zagra zbyt miękko, raczej będzie to wyrównane, dynamiczne granie z dobrym wypełnieniem i plastyką. Zestaw z Dali Zensor 3 na pewno zmieści się w założonym budżecie. Natomiast ze względu na wielkość salonu, raczej sugerowałby konstrukcje podłogowe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Do takiego pomieszczenia to szczerze polecam Ci jednak kolumny podłogowe.

Małe monitory w salce odsłuchowej zagrają dobrze bo tam jest pomieszczenie do tego przygotowane, ale u Ciebie może braknąć po prostu wszystkiego.

Set Marantza na Dali 7 to dobra opcja. Chodź NA6005 podmienił bym mikro malinką i sprawa załatwiona.

Ewentualnie Yamaha RN803 + CD300 + Heco 900 i granie jeszcze lepsze.

Zapraszam na odsłuch

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.