Skocz do zawartości
IGNORED

Blu Ray którego da się używać jako odtwarzacza CD.

KrzysiekA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam BR Philipsa BDP5500 które ma całkiem niezły dźwięk co i tak jest nieistotne bo dźwięk wychodzi na DACa ale niestety obsługa tego bez włączonego telewizora to mordęga. Owszem zastanawiałem się nad odtwarzaczem CD ale w zasadzie chciałbym żeby odtwarzać wszystko z jednego i żeby był to również odtwarzać plików.

Pożyczyłem od sąsiada Denona dbp 2012ud ale to straszna nędza. Dźwięk tragedia i w zasadzie nie da się tego słuchać w porównaniu do kilka razy tańszego Philipsa, do tego w niektórych filmach 3d napęd wyje jakby startował helikopter a na koniec nie jestem w stanie zmusić odtwarzacza żeby odtworzył mi filmy z USB z 24p. Na wyjściu przy odtwarzaniu filmów 24p mam sygnał 50p i obraz skacze mniej więcej co sekundę. Wgranie nowego Firmware'u nic nie pomogło. Przełączenie na 24p na HDMI też nie. Dalej wychodzi 50p. Wiem że z Denonem już się nie zaprzyjaźnię.

Jak odtwarzacz Blu Ray pokazuje na wyświetlaczu mniej więcej to samo co odtwarzacz CD a więc numer ścieżki i długość utworu i da się tego używać jako odtwarzacz CD bez włączania telewizora. Jakość dźwięku owszem byłoby miło żeby była dobra ale nie jest to aż tak bardzo istotne bo i tak podłączam do DACa. Najlepiej jakieś nowsze modele bo ten Philips już raz mi się popsuł i nauczony złym doświadczeniem wolę kupić nowy sprzęt z gwarancją. A odtwarzacz musi być 3D

Ze starszych polecam Dune Hd Max z napędem Blu Ray, na wyświetlaczu wszystko widać ale jest również aplikacja na androida, dla mnie zasze CD będzie miało lepszy dźwięk niż Blu Ray za kupę kasy ale jak masz DACA to pół biedy.Do dune możesz wrzucić też dysk

Nowsza Dune Hd Duo 4K, ma dobre bebechy audio, nawet wyjście XLR, tylko nie ma napędu, tylko kieszenie na dwa dyski, pozostaje dać zewnętrzny napęd

Ten Cambridge Audio CXU to zagra na poziomie CD-playera za 3 tys.?

Słuchaliście?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Oppo UDP-203

Gra gorzej niż zintegrowana dźwiękówka na mojej płycie głównej Gigabyte P35-DS3R sprzed dekady (wtedy za okolice 300zł). Tzn lepszym dociążeniem i basem, ale wszystko inne ma gorsze, gładkość, wysokie tony, dynamika, czytelność. Chociaż z zewnętrznym DAC-iem może się lepiej sprawdzić, jest praktycznie bezgłośny, całkiem szybko czyta płyty.

Ten Cambridge Audio CXU to zagra na poziomie CD-playera za 3 tys.?

Słuchaliście?

Ponoć gra dość jasnym dźwiękiem (odtwarzacza nie słuchałem, ale słuchałem amplitunera CA 751 i w nim jasne brzmienie zdecydowanie potwierdzam, choć to był jego jedyny minus jak dla mnie na tle odsłuchiwanych przeze mnie sprzętów tego typu), więc nie jest to bezpieczny wybór bez wcześniejszego odsłuchu, bo może się nie wpasować w system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.