Skocz do zawartości
IGNORED

Bang&Olufsen Beogram 1000

norbertpawlus

Rekomendowane odpowiedzi

Pragnę zakupić pierwszy gramofon - budżet to 3-4 tyś.

Znalazłem ten oto poniższy egzemplarz - bardzo odpowiada mi wygląd, a to że jest vintage zaliczam do zalet. Jego niewielkie rozmiary w moim wypadku są również zaletą - nie bardzo mam obecnie miejsce na coś większego

Cena wydaje się dość wysoka ale powiedzmy, że akceptuję 'przepłacenie' w okolicach 1000 zł, ze względu na jego piękny wygląd i to, że jest vintage.

Jednak chciałbym zasięgnąć opinii, czy nie płacę za sam 'Vintage' i jakość odtwarzania nie będzie tak jak tych modeli do powiedzmy 1.5 - 2 tyś. zł. Jak by nie było to za te pieniądze chciałbym uzyskać również bardzo przyzwoitą jakość odtwarzania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/136007-bangolufsen-beogram-1000/

Zobacz w przedmiotach sprzedającego jakie ma ceny, np. Fischer MT-6321 za za 2699 kiedy ja taki sprzedałem za 300 zł. Natomiast czy warto? Za te pieniądze ja bym nie kupił. Ponadto nie lubię Beogramów-kłopot z igłami.

W wątku sprzedaż jest jeszcze mój gramofon (też vintage i też wspaniały wygląd). Natomiast cena dużo niższa i parametry dużo lepsze. I jest to gramofon rozwojowy, możliwość zastosowania innych ramion w tym SME 3009. Miałem kiedyś B&O, wprawdzie był to 1200 ale wiem co w nich siedzi. Nie dałbym za 1000 nawet 1000 zł.

Jak Ci się podoba i stać Cię na zakup to poprostu kup i ciesz oko i ucho. Ludzie płacą kilka tysięcy pln za butelkę wina. Życie polega również na sprawianiu sobie przyjemności. Na tym forum takie pytanie nie ma sensu.

Przepraszam ale to nie jest forum dla antykwariuszy a cytowany gramofon to nie mebel w stylu Empire. Ale jeśli ktoś się tu pyta w sprawie gramofonu to inne walory oprócz estetycznych i zabytkowych też są ważne a w przypadku gramofonu chyba najważniejsze bo to przecież nie mebel. A może się mylę?

Przepraszam ale to nie jest forum dla antykwariuszy a cytowany gramofon to nie mebel w stylu Empire. Ale jeśli ktoś się tu pyta w sprawie gramofonu to inne walory oprócz estetycznych i zabytkowych też są ważne a w przypadku gramofonu chyba najważniejsze bo to przecież nie mebel. A może się mylę?

A czy ty czasami nie sprzedajęsz Kenia ?

Jesli tak to go zaproponuj :) to świetne tt .

A tylko jest mały problem , KD to wielkie bydlę .

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie. Wygląda na to, że będę musiał sobie odpuścić z tym gramofonem i ewentualnie, jeśli rozwinę przygodę z gramofonami, kupić go kiedyś ale jako drugi-trochę sprzęt hi fi, trochę jako ładny mebel.

Słuszna decyzja. A tutaj oryginalny Bang ze wzmacniaczem i kolumnami z epoki za około 800 złotych :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.