Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie są Wasze wrażenia po polskich "Frajerdajach" ?

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę z opóźnieniem, czarne dni promocji mamy za sobą, ale też przed świątecznymi "okazjami"

Jakie są Wasze wrażenia z tych promocji kupiliście coś w super cenie ? Czy obśmialiście się jak młoda norka ? (rozmawiamy o Polskich promocjach !)

Ja chcąc nie chcąc robiłem zakupy spożywcze i obserwowałem ludzi z dużą ciekawością.

I trochę mi to przypominało taką udawaną zabawę w berka. Ja udaję że szukam, Ty, że się chowasz.

Sklepy - nawet nie siliły się na jakąś specjalną reklamę - czyżby handlowcy już zrozumieli iż Polacy poznali trick z podnoszeniem cen o 30% i obniżaniem o 20% jako super promocja ?

Ludzie - tłumów nie było, jak w każdy piątek. A cały czarny dzień raczej traktowano jako zło konieczne...

Amazon z Niemiec miał w tym czasie darmową wysyłkę do Polski

Ot parę cen:

Amazon DE i konsola Xbox - 770 zl (po przeliczeniu) i w polskim nie dla idiotów bodajże - w promocji 999 zł

Amazon DE i konsola konkurencji pro - Sony - 1190 zł i w markecie w Polandii - 1890 zł

Zwykły sklep u sąsiada - telewizor Sony 3800 zł - w polskim markecie, z okazji promocji z 5500 zl na 4500 zł. (ten sam)

Mnie skłoniła do założenia tematu ulotka jaką znalazłem w skrzynce o otwarciu kolejnego marketu z elektroniką. W super ofercie z okazji otwarcia sklepu np tel. Samsung J3 przeceniony z 799 .... na 699 zł. Gdy tymczasem na ceneo w wielu sklepach ten sam fonik kosztuje poniżej 500 zł., z darmową wysyłką...

Kto śledzi takie pierdy??

Podobał mi sie iphone x to se go kupiłem za cenę wyższą o 20% bo nie zapisałem sie na przedsprzedaż ale za to miałem od ręki.

O co kaman?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Świetne są reklamy radiowe. Super promocja. Obniżki AŻ do 10 procent. W Polsce nie ma ruchu konsumenckiego, to i sprzedawcy robią co chcą. W Niemczech programów telewizyjnych edukujących konsumentów jest na pęczki, plus czasopisma i fundacje, np. Warentest. Tu na ugorze pracuje tylko Katarzyna Bosacka (Wiem co jem, wiem co kupuję). A potem mamy dumnego Suwerena, który bije się na pięści o jakieś śweżynki, czy coś tam z Biedry.

W Polsce dalej rządzi prawo sprzedać dwie rzeczy drogo, więcej za jeszcze drożej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ale prezes to zmieni...bedzie za darmo.

Ale tylko dla niektórych, np. dla Prezesa. Inni zapłacą za Prezesa i jego pomysły.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Płaciliśmy za Bolka, za Stolzmana, za Bula Kumorowskiego, za Ryżego,a teraz zapłacimy za Placka :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ale kurdupel ich wszystkich przebije z kosztach.

biorac razem do kupy.

Płaciliśmy za Bolka,

tak na marginesie filozofie to co placiles za Bolka??

za Bula Komorowskiego...smiało.

i ile ci ubyło?

Prawda jest taka że czarny piątek to lipa. Przynajmniej u nas więc nie zawracam sobie tym głowy.

I pewnie dlatego dla niektórych tutaj to też wina prezesa.Korea się zbroi to też wina prezesa.Musicie w swoich firmach więcej ludziom zapłacić bo już nikt nie chcę za grosze robić a no tak , to już wina prezesa.

Musicie w swoich firmach więcej ludziom zapłacić bo już nikt nie chcę za grosze robić

Nie muszą. Rząd po cichu ułatwił zdobywanie wiz pracowniczych przez Ukraińców. Ten rząd, a nie "wina Tuska". Polski pracownik dziś słyszy, jak ci się nie podoba, to wyp****, zgłoszę się do UP po Ukraińców.

a tak w generalnie to wszyscy zdrowi...w domu??

robić a no tak , to już wina prezesa.

.Korea się zbroi to też wina prezesa

przeciez numerek mowi ze morawiecki zostal premierem bo korea sie zbroi

O co kaman?

To rezultat nieposprzątania jeszcze PO rządach PO. W Polsce jest ograniczony dostęp do rynku dystrybucji zagranicznych towarów. To dlatego u nas płacimy za chińskie jednorazowe ciuchy i buty tyle co Anglik i Niemiec za markowe, a ceny markowych są w Polsce chore. To samo jest ze sprzętem RTV/AGD i usługami. Jeśli importem zajmuje się kilku cwanych gości to bez problemu mogą się dogadać i podzielić rynkiem ustalając ceny jakie chcą.

Rząd po cichu ułatwił zdobywanie wiz pracowniczych przez Ukraińców. Ten rząd, a nie "wina Tuska". Polski pracownik dziś słyszy, jak ci się nie podoba, to wyp****,...

Sorry,ale ja to słyszałem przez ostatnich 20 lat.Jak Ci się nie podoba,to wypad.Za bramą jest 10-iu na Twoje miejsce.Człowiek bał się o cokolwiek upomnieć.

Teraz mamy największe podwyżki od 15 lat.Chociaż Ukraińców sporo.

A Ukrainiec nie będzie pracował za miskę ryżu i tyrał jak Polak na 5 stanowiskach za 2100 plnów brutto.

To dlatego u nas płacimy za chińskie jednorazowe ciuchy i buty tyle co Anglik i Niemiec za markowe, a ceny markowych są w Polsce chore. To samo jest ze sprzętem RTV/AG

ale to boresk biznesmen polski kasuje od ciebie .Taki sam polski jak ty jestes polski.A z tym brakiem dostepu??Wyjdz z lasu to bedziesz miał dostep do ..informacji.

rry,ale ja to słyszałem przez ostatnich 20 lat.Jak Ci się nie podoba,to wypad.Za bramą jest 10-iu na Twoje miejsce.Człowiek bał się o cokolwiek upomnieć.

Teraz mamy największe podwyżki od 15 lat.Chociaż Ukraińców sporo.

A Ukrainiec nie będzie pracował za miskę ryżu i tyrał jak Polak na 5 stanowiskach za 2100 plnów brutto.

i to zalatwił ci rzad kaczynskiego jak mniemam??

generalnie jak juz jechac toi jechac.A czemu nie na 10 stanowiskach??I za miske ryzu.Nie krepuj sie nie takie idiotyzmy juz tutaj czytalismy.

Sorry,ale ja to słyszałem przez ostatnich 20 lat.Jak Ci się nie podoba,to wypad.Za bramą jest 10-iu na Twoje miejsce.Człowiek bał się o cokolwiek upomnieć.

Cóż, przykro mi, że jesteś gościem bez konkretnego zawodu, umiejętności i wykształcenia. Zawsze tzw. klasę robotniczą traktuje się źle. Tak było w w PRL i tak jest teraz.

Panowie prośba prostego ogra - dajcie na luz z tymi wycieczkami osobistymi.

I tak długość wirtualna ni jak nie przełoży się Wam na długość realną ;P

W IRL Black Friday to też bzdura. Znaczy: obnizki są, niektóre nawet atrakcyjne, ale to nie ma nic wspólnego z Black Friday. Ogłoszenia wszędzie są na 2-3 tygodnie przed: "nie czekaj na Black Friday! Ceny z Black Friday u nas już dziś!". I faktycznie. Teraz długo po Black Friday obniżone ceny utrzymują się. Jedyna prawdziwa promocja czarnopiątkowa jaką widziałem to sportowe zegarki Garmin Fenix Sapphire obniżone w jednym sklepie jubilerskim w Czarny Piątek o 50% (tak! - 50%). Gdy byłem niedawno w tym jubilerze, to faktycznie cena teraz 2x wyższa.

Natomiast w 2 dzień Świąt jest powszechny najazd na sklepy bo wówczas idą naprawdę końkretne obniżki towaru który na Święta nie zszedł.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.