Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo Maranta proszę o pomoc

Jakub Jankowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, drodzy forumowicze, zwracam się do was z pytaniem, czy taki zestaw Marantz cd 5005 oraz Marantz stereo amplituner sr 5023 plus kolumny Pylon Pearl 20 ma sens? Obecnie te kolumny grają u mnie z Denonem Ceol n8 do tego mam podpięty sub Yamaha. Stereo Marantz znalazłem w necie za 1200 zł i nie wiem czy jest sens zmieniać Denona. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.

https://www.audiostereo.pl/topic/136666-stereo-maranta-prosz%C4%99-o-pomoc/

Z mojej strony jeżeli brzmienie marantza Ci odpowiada to poszukałbym jednak typowego wzmacniacza stereo. Jest pewna różnica dźwięku między amplirunerem a wzmacniaczem. Za około 1200 zł można wyrwać całkiem nieźle używki np. Marantz PM7200, PM 7003 lub 6005.

W 3/4 za to, co słyszysz odpowiadają i tak kolumny.

Stracisz np. możliwość odtwarzania plików, mając za to więcej o 20 czy 30 W.

Marantz zawsze grał lekko rozjaśnioną barwą, więc jeśli brakuje Ci tego elementu,

można spróbować, ale nigdy "w ciemno" nie wybierać jasności barwy ;-))

Co do SR 5023 bym się nie wzdragał, że to amplituner, bo różnica polega tylko

na dołożonym jednym module przy tylnej ściance klocka.

Sądzę, że zdecyduje stopień zadowolenia z Denona i "gorączka gratów" ;-)

Czasem przyzwoity kabel IC daje większe różnice.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ten marantz i tak będzie o niebo lepszy od obecnego ceola. To nie ma co porównywać. Przeskok będzie bardzo wielki. Faktycznie wzmacniacze czyste będą lepszym rozwiązaniem. Ale pozbywasz się pewnych "dodatkowych funkcji".

Jak na zestaw to w miarę rozsądną cena.

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.