Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + kolulmy do 3500 zł

Colt

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm wszystkich.

To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość;)

Jestem początkujący w temacie audio i chciałem rozpocząć tworzenie swojego zestawu kina domowego.

Budżet mam ograniczony- 3500 zł dlatego chce zacząć od kupna amplitunera i kolumn stojących a w przyszłości dokupić resztę głośników i sub. Sprzęt użytkowany będzie pół na pół do słuchania muzyki i oglądania filmów. Moje pomieszczenie ma wymiary 5x5 metrów + otwarty aneks kuchenny z boku.

Proszę o pomoc w wyborze amplitunera. Moja uwaga skupia się na:

Onkyo tx-nr676

Yamaha rx-v686

Jak oceniacie różnice między tymi sprzetami?

Jakie kolumny polecicie w zależności od wyboru amplitunera (by się zgrywaly ze sobą) oraz żeby cena kompletu zamieściła się w 3500zl? Zależy mi żeby kolumny miały bass reflex z przodu oraz były dostępne w kolorze czarnym.

Słuchałem w sklepie onkyo z kolumnami quadral quintas 6650 i bardzo podobało mi się to brzmienie (niestety nie produkuja koloru czarnego).

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje i sugestie:)

https://www.audiostereo.pl/topic/136841-amplituner-kolulmy-do-3500-z%C5%82/

Znalazłem też taką opcję:

Onkyo tx-nr676 - 2100 zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zestaw 5.0 Taga hormony tav 606 v3 - 1300 zl

Ukryta Zawartość

Gdybym skomponowal taki zestaw to zmieściłbym się w limicie cenowym a miałbym już pełne 5.0, zostanie mi tylko sub na przyszłość.

Co sądzicie o takim zestawie? Da się tego słuchać? ;) z tego co czytałem to taga ma nie najgorsze opinie... myślicie że brzmienie będzie podobne do quadral quintas 6650?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nam się ma podobać, czy Tobie ?

Podobało się kupuj,

Masz możliwość wypożyczenia i przesłuchania w swoim pokoju - zrób tak. Kupujesz sprzęt na parę lat.

Po poradach Kolegów tutaj (Niczego im nie ujmując) będziesz skołowany niczym zając na polu kapusty.

Każdy ma inny gust czego innego używa, itd....

Posiadam 676 + QQ ale 5000 II i gra naprawdę fajnie! Poprzednio miałem Yamaha ale model niższy 471 i tak fajnie już nie grało. Grało dobrze ale nie tak detalicznie i wyraziście.

Właśnie z chęcią bym je kupił ale nie ma w wersji kolorystycznej czarnej- nie będą pasować do salonu:( dlatego szukam "odpowiedników " z innej firmy w podobnej cenie tylko w czarnym kolorze...

Czyli widze ze dla mnie warto wybrać tego Onkyo 676 bo mi pasował ten styl grania;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.