Skocz do zawartości
IGNORED

Kimber Kable Silver Streak SE

AnAm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie czy ktoś miał do czynienia z tym interkonektem Kimber Kable Siver Streak SE chciałbym go połaczyć z raspberry pi3 oraz Yamaha as 1100 oraz Monitor Audio 100 jak narazie mam wpiety budzetowy rca Hama

https://www.audiostereo.pl/topic/136875-kimber-kable-silver-streak-se/

Cena wzmacniacza ok 6,6 tys. Cena kabla 2,9 tys. Jaki to ma sens ????????????????????

Wolałbym wzmacniacz za 8,6 tys a na 900 zł wydać na kabel.

Ale może to ja głupi jestem ...............

Przedstawię to obrazowo

Wyobraźmy sobie samochód klasy Opla Corsy (obiektywnie bardzo dobry). Chcesz kupić do niego opony. Znajdujesz w bardzo dobrej cenie Pirelli P Zero Trofeo.

Można? Teoretycznie - czemu nie? Pozostaje pytanie, czemu ma to służyć?

Yamaha 1100 to bardzo fajny wzmacniacz średniej klasy. Malina zaś to poziom grania adekwatny do jej ceny. Kable mają to do siebie, że potrafią "wyciągać" i podkreślać zarówno zalety jak i ograniczenia elektroniki, pod którą są podpięte. Tak więc może moja ocena nie jest przejawem paniki tylko wyobraźni i przerobienia tematu kabli na własnych uszach i portfelu.

Chyba, że DIY, ale tu trzeba dokładnie wiedzieć, czego się od kabla oczekuje.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jezeli kolega moze dostac ten kabelek w mega atrakcyjnej cenie np 500zl to nie widze powodu by nie nabyc tego ic tym bardziej jesli zmiany te pojda w pozadanym kierunku.Jesli kabel nie sprawdzi sie jego odsprzedaz nie przysporzy zadnych problemow a kolega bedzie bogatszy w nowe doświadczenie .A w tym hobby i o zabawe chodzi:)

Wiesz pewne w życiu to są dwie rzeczy...

Bedę odbierał osobiście wiec jakies tam ryzyko zminimalizuje

Na zdjęciach od sprzedawcy wydają sie ok

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-66037-0-98801300-1515412846_thumb.jpg

post-66037-0-30863000-1515412858_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdaje się że to podróbka. Te WBT wzbudziły u mnie podejrzenie.Poszperałem w necie i jest cos takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To teraz popatrz na te WBT tego zdjecia z aliexpress i tego co wysłał mi sprzedawca widzisz ze sa dwie chropowate obręcze wokół a nie trzy jak na tej podróbce.

Ukryta Zawartość

Z tego co popatrzyłem w necie to jednak orginalne. W każdym razie Dzięki za czujność.

Jak ktoś ma jakieść obiekcje co do autentyczności to pisać nie wstydzić się... Bo jutro jadę po odbiór

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Te kable to nie oryginał, a na 100% te wtyki to podróbka. Wpisz sobie w Google WBT-0147 i od razu widać różnicę.

Ale może się okazać że nawet podróba będzie dobrze grała :)

Ten Silver Streak to podróba, prawdopodobnie chińskia, mase identycznych tam lata, na róźnego rodzaju wtykach WBT, od lat, a to jedna z tych wersji. Druga sprawa cena 450 zł.. okazja? Mikołaj już był.

Sam kiedyś czaiłem się na ten kabel, masa podróbek, a oryginały z drugiej ręki, z papierami i opakowaniem, nie schodziły poniżej 800-900.

Czy gość ma jakiś paragon, może dowieść oryginalności? Jeśli nie, to automatycznie traktuj to jako podróbka.

Z innej strony, tak jak pisał Peritus, nawet podróbka może całkiem nieźle brzmieć, co może zmylić, ale to nie będzie oryginalne brzmienie tego Kimbera.

A miał być taki ładny. Amerykansky taki ......

Chamska podróba czy oryginał w okazyjnej cenie, nie zmienia to faktu. że do podanego zestawu warto szukać czegoś o typowym "miedzianym" brzmieniu. Kabla, który stawia na plastyczność i barwę przekazu a nie wyciągnięcie detalu

Wiec nie dawała mi ta orginalność spokoju dlatego zapytałem się konkretnie u zródła poprostu napisałem do Kimber Kable.

Oto Odpowiedz.

Hello Rafal,

Thank you for the email. Even though we cannot tell from photos alone with 100% certainty if a cable is authentic, I will say that I am thinking the cable is real. The connectors are the older WBT style, the 0147 which is longer produced by WBT. The majority of the fakes we encounter use more up to date connectors. Looking at the stranding through the clear conductors also leads me to believe the cable is real. Unfortunately, as I mentioned, we cannot guarantee it is just from photos, but more than likely it is real.

Sincerely,

Brett Terry

Kimber Kable

Więc wygląda na to że jednak Orginał

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Cena akurat jest atrakcyjna 450zł zastanawiam się tylko czy nie wyostrzy mi dźwięku

Nikt normalny nie sprzeda kabla wartego 3 tys za 450 zł. To podrobka

Druga sprawa cena 450 zł.. okazja? Mikołaj już był.

Nie ma aż takich okazji

Chłopie czytałeś jakiego maila dostałem od firmy Kimber Kable jak masz problem z angielskim to może Tobie delikatnie streszcze ICH ZDANIEM KABEL JEST ORGINALNY

I tak Wygląda na to ze Mikołaj był trochę spóźniony w tym roku☺Przy okazji kupiłem jeszcze razem Kabel zasilający też Kimber o orginalność się nie martwie

Wiec jak myślisz mam wierzyc Tobie bo takie okazje się nie zdarzają czy producentowi który stwierdził że z foto niedaje 100% gwarancji ale raczej to orginal co nawet stwierdził po drugie oraz sprzedawcy i jego sprzęcie który widziałem u niego w domu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.