Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc znawców tematu

slowking

Rekomendowane odpowiedzi

Postulat 1: Wejdźcie na trone TVMa i zobaczcie model 188-08/8. Nikt z moich znajomych o nim nie słyszał, nie widział, TVM nie stosuje go w swoich konstrukcjach. Może gdzieś sprzedał a wy go skojarzycie?

Prośba 1: Zrobiłęm kolumny na tvm'ach i zasilam to sansui A-e750. Może jakiś elektronik wie co można skorygowac i ztuningować w tym wzmacniaczu? Bas jest twardy szybki i szczegułowy nawet, ale chciałbym go zmiękczyć troche, i poprawić stereofonie. Na innym wzmaku (nowy sony) bas jest własnie miękki ale stereo jeszcze mniej...

Postulat 2: Nie stac mnie na dziwne kable, miedziaki 4mm. Nie mówcie o van den hullach

Prośba 2 Może ktoś wie co można zrobić z moim systemem?

Pytanie 1: Co daje ustawienie głośników tak jak w pro ac response 2.5? Opłącas się to robić przy słabszych przetwornikach?

jak chcesz zamulić bas to daj elektrolity w zwrotnicę w kolumnach

ile lat ma ten wzmak? jeśli powyżej 10 lat to może warto by było zmienić kondy na nowe, poza tym poczyścić styki itp.

kablami sie nie przejmuj, miedziane OFC 2,5mm starczą

Na wzmacniacz nie narzekam- gra bardzo ładnie, może nie stylowo czy pięknie ale poprawnie, chociaz chciałbym go odrobiune stuningowac.

Ja wiem że odebraliście mój post jako ktosia posiadającego słab y sprzęt i pytającego o rade prawdziwych audiofili, ale mnie nie stać na lepszy i chciałbym się cieszyć tym co mam. Wzmacniacz kupiłęm używany bardzo okazyjnie, ale czegoś mi brak w jego brzmieniu, ja wiem że z taniego sprzetu się nie uzyska, ale chciałbym troche więcej ekspresyjności bo gra sucho. Myśle że możnaby zrobić jakąś stzuczke. co do kolumn to jestem bardzo zadowolony z ich grania, żaden sprzęt z którym je testowałem niedorasta im do pięt, co mnie ogromnie zasmuca.

Pozostały kolejne pytania: poże ktoś chętny odpowie?

Tak to trudno cos doradzić. Proponuję pozyczyć jakis 'lepszy' sprzet, wzmak i źródło. Tylko to podpiąc do siebie (i nic więcej) wraz z Twoimi kolumnami. Wtedy porównaj, czy jest lepiej czy nie. Przynajmniej będziesz wiedział gdzie szukać poprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.