Jump to content
IGNORED

Creek 100A i AKG K550 razem głupieją ? Ciekawostka..


mcemsi

Recommended Posts

Jest tak:

 

wpinam AKG do dziury Creeka i słucham, słucham , słucham.....

 

I teraz uwaga ----> wstaję z kanapy i 7-8 razy na 10 dźwięk zanika totalnie lub niekiedy tylko losowo w jednym kanale. Przełączę źródło we wzmaku - wraca wszystko do normy.

 

Czasami wystarczy poruszać mocniej kablem od słuchawek i te same jaja.Jak przycisnę czymś część kabla od K550 od strony wzmaka tak , że jest nieruchomo - jest OK.

 

Wzmak na głośnikach - zero problemów , na innych 2 parach słuchawkach - również zero problemów a testuję już ten problem od kilku tygodni.

 

Wygląda , że kabel z K550 coś ..nie wiem..indukuje? wzbudza? i potem z tego powodu Creek głupieje?

 

Ktoś ma pomysł co to?

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Jest tak:

 

wpinam AKG do dziury Creeka i słucham, słucham , słucham.....

 

I teraz uwaga ----> wstaję z kanapy i 7-8 razy na 10 dźwięk zanika totalnie lub niekiedy tylko losowo w jednym kanale. Przełączę źródło we wzmaku - wraca wszystko do normy.

 

Czasami wystarczy poruszać mocniej kablem od słuchawek i te same jaja.Jak przycisnę czymś część kabla od K550 od strony wzmaka tak , że jest nieruchomo - jest OK.

 

Wzmak na głośnikach - zero problemów , na innych 2 parach słuchawkach - również zero problemów a testuję już ten problem od kilku tygodni.

 

Wygląda , że kabel z K550 coś ..nie wiem..indukuje? wzbudza? i potem z tego powodu Creek głupieje?

 

Ktoś ma pomysł co to?

Raczej po prostu kabel jest uszkodzony. Z tego co widzę te AKG mają kabel z jednej strony. Może coś jest nie tak z kablem w pałąku. Miałem kiedyś podobne "nieskoordynowane" objawy w modelu innej firmy. Po pewnym czasie wszystko siadło i okazało się, że uszkodził się kabel w pałąku.

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

 

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

z postu nie bardzo wynika gdzie leży problem

 

być może "dziura" w amp do czyszczenia - kurz

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Link to comment
Share on other sites

Amp jest nowy. Jak pisałem inne słuchawki tak nie wariują tzn wcale nie wariują - zachowują się całkowicie normalnie. Nie było na nich takiego zjawiska ANI RAZU , w AKG bardzo często.

 

Spróbuje wymienić kabel , mam podejrzenie co do samego wtyku (adapter 3.5-6.3 jest OK , na innych też sie wariacje dzieją) gdyż jak już wczesniej było pisane - gdy unieruchomię kabel tak na odcinku od wtyku do jakichs 50cm to problemu nie ma , dalszą częścią kabla i samymi słuchawkami moge wtedy robić wszystko i nic sie nie dzieje.

 

Zastanawia mnie tylko cały czas reakcja wzmacniacza. Jakies zabezpieczenie się włącza?

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.