Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam Irdac 2 pytanie do posiadaczy

lukiii7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest pytanie do posiadaczy wspomnianego DACa,czy jest w nim jakaś opcja "stand by " czy coś podobnego ??

Instrukcja uboga,info w necie mało,a mi to wygląda na to że DAC śmiga nontopa.

Czy jedyną opcją jest pstryknięcie wyłącznikia z tyłu? Jak to koledzy ogarniacie ??

No i drugie pytanie ,czym go zasilacie ?? Ja używam zasilacza z zestawu ,ale chciał bym poznać opinie jak się sprawuje zasilony np. Tomankiem.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi !

https://www.audiostereo.pl/topic/137802-arcam-irdac-2-pytanie-do-posiadaczy/

Mam rplay to podobna konstrukcja na oryginalnym zasilaczu

jeśli chodzi o standby to raczej nie ma ale nie powinien pobierać dużo więcej prądu niż gdyby miał.. pisałem do arcama i możesz trzymać włączony a możesz też wyłączać pstryczkiem. U mnie włączony od pol roku i wszystko okej.

Dziękuję Svawo za odpowiedź! W końcu ktoś się odezwał :-) poborem prądu raczej się nie martwię, bardziej żywotność, ale rozwiałeś moje obawy.

Raz jeszcze Dzięki Ci!

Dziękuję Svawo za odpowiedź! W końcu ktoś się odezwał :-) poborem prądu raczej się nie martwię, bardziej żywotność, ale rozwiałeś moje obawy.

Raz jeszcze Dzięki Ci!

spoko, jest dużo sprzętów których producenci zalecają zostawiać włączone (np naim), a na forach trwają dyskusje czy lepiej wyłaczać czy zostawić włączony sprzęt i każdy ma jakieś argumenty np szybsze zużywanie elektroniki we wzmacniaczach przez rozgrzewanie i chłodzenie (włączanie i wyłaczanie)...ogólnie ja bym się bardziej martwił o trwałość tego pstryczka gdybym go miał włączać codziennie po roku pewnie by wysiadł ;-) ... ale trwałóść to też trochę loteria bo nawet najlepszym producentom zdarzają się błędy w trakcie produkcji. Moim zdaniem najlepiej podpiąć tego irdaca w jakąkolwiek listwę antyprzepięciową i zostawić włączonego, oprócz oczywiście burzy :)

Tak też uczynię, pozostawie włączonego. Pasuje mi to bo nie muszę każdorazowo podchodzić do sprzętu by go włączyć. Listwa zasilająca też obecna, a na dodatek zabezpieczenie Ion czuwa.

A testowałes jakieś inny zasilacz? Też mnie to gryzie.

nie testowałem nie hałasuje u mnie więc szkoda mi kasy i czasu, lepiej dopłacić do dobrego wzmacniacza ;-)

... aczkolwiek nie twierdzę że takie rzeczy jak zasilanie i kable nie mają znaczenia, różnica czasem może być całkiem słyszalna :-)

Do kabli sam się przekonałem, więc i chyba na zasilanie przyjdzie czas.

Póki co to muszę odsłuchać się z tym co mam, ale próba będzie.

Dziękuję Svawo za zainteresowanie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.