Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do głośników Usher V-601

heavik

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze

Całkiem niedawno kupiłem Ushery V-601. Stoją u mnie na solidnych ciężkich standach w pokoju o wymiarach 4x5 m .

V-601 mają wg. mnie lekko wysuniętą średnicę, detal też jest ok, choć jakoś nie sypią iskrami.

Aktualnie poszukuję do nich wzmacniacza, który dałby brzmienie koncertowe, a więc zagrał skrajami pasma.

W połączeniu z Usherami przyniosło by to według mnie oczekiwany efekt. Choć może się mylę. Słucham najczęściej muzyki : symfoniczna / jazz / metal .

Budżet ok. 3k pln. A sprzęt raczej używany. Myślałem np. o Exposure 2010, Rotel RA 1070.

Każda Wasza propozycja byłaby na wagę złota.

Krell byłby jeszcze w moim zasięgu. Wiele się czyta o tej marce na tym i nie tylko forum.

Restek to ta niemiecka manufaktura? Skąpo o niej w sieci. A jakiś konkretny model brbr mógłbyś polecić ?

Rozpiętość gatunkowa muzyki trochę mnie deprymuje. Gdybym słuchał tylko jazzu to wystarczyłby np. Audiolab 8200A do tych kolumn, który fajnie się z nimi zgrywa. Jednakże na metalu wykłada się większość konstrukcji.

Czy marka Monrio coś Wam mówi ?

Który z was miał v601?To granie dla kobiet,miękkie i do doopy,zero werwy

Chyba w tym co piszesz jest trochę prawdy, bo żona kolegi jak je usłyszała to stwierdziła, że pięknie grają.

Ale poważnie - przeczytałem przed zakupem na ich temat internety oraz cały wątek o Usherach na tym forum i nigdzie nie znalazłem tak radykalnej opinii. Ani jednej. Raczej same hymny pochwalne. Wręcz w jednej recenzji znany redaktor polecał je do hard rocka, muzy z lat '80 itp.

Może coś między wierszami mi umknęło.

No, w każdym razie ich brzmienie na pewno można do pewnego stopnia kontrolować źródłem oraz wzmacniaczem. I ja właśnie takiego wzmaka szukam. Może mieć regulację barwy.

Wszak chyba nie wszystkie konstrukcje grają neutralnie i liniowo ?

Krell byłby jeszcze w moim zasięgu. Wiele się czyta o tej marce na tym i nie tylko forum.

Restek to ta niemiecka manufaktura? Skąpo o niej w sieci. A jakiś konkretny model brbr mógłbyś polecić ?

Rozpiętość gatunkowa muzyki trochę mnie deprymuje. Gdybym słuchał tylko jazzu to wystarczyłby np. Audiolab 8200A do tych kolumn, który fajnie się z nimi zgrywa. Jednakże na metalu wykłada się większość konstrukcji.

Czy marka Monrio coś Wam mówi ?

A nie lepiej przyjąć, że kolumny są spoko a metal to muzyka z d.... i nagrana do d....? Będziesz szukał wzmaka z V-ką żeby zepsuć brzmienie dobrych kolumn?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

No cóż sporo realizacji pozostawia wiele do życzenia, ale możliwości lokalowe są jakie są i nie mogę sobie pozwolić żeby w salonie słuchać klasyki i jazzu na super sprzęcie a w małym pokoju ciężkich brzmień na za przeproszeniem tanim marantzu z marketu.

Chciałbym to jakoś połączyć .

Tez uważam, że Krell KAV 300i jest świetny.

Audiolaba odpuść - suchotnik.

Może używany Atoll 100?

Jest gdzieś w ogłoszeniach Baltlab Epoca...

Może Naim 5...

Może coś z Marantza...

A tu jest Krelll:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Restek to faktycznie niemiecka manufaktura. Modele Chellenger lub Fable powinny być w zasięgu. U nas mniej popularne ale w dwóch słuchanych systemach (jak również u siebie) grało zacnie. W jednym z v602, stąd podpowiedź. Zapas mocy, kontrola, głębia. Za te pieniądze wydaje się uczciwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.