Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman czy Accuphase

piomisk

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem urzywanego wzmacniacza w podobnej cenie Luxman L 507u lub Accuphase E 260

Do niego chcę kupić któreś z tych głośników

Focal Electra 1028 Be

Dynaudio Contour S 3.4 LE

B€W 804 S

Czy ktoś słuchał tych wzmacniaczy ?

Jakie są między nimi różnice ?

https://www.audiostereo.pl/topic/138064-luxman-czy-accuphase/

W kwestii samego dopasowania to każdy z tych wzmacniaczy zestawiony z S3.4LE wypadnie źle, te kolumny potrzebują innego pieca.

Z Focalami i Bowersami będzie lepiej.

Osobiście rozejrzałbym się za E-405, 406, 407 - będzie zdecydowanie lepiej niż z E-260 a ceny zbliżone.

To też nie są najlepsi partnerzy do S3.4 ale np. z Bowersami zagrają już bardzo dobrze.

Do S3.4 szukałbym neutralnego, dynamicznego, konturowego wzmaczniacza (sporo takich wzmacniaczy można znaleźć w ofercie Krella, Rotela)

A dlaczego właśnie te dwa wzmacniacze/ jest przeciez masa innych?

Podejrzewam, że się wycieraczki podobają ;)

Jeżeli nie te to jaki do B&W ?

Tak jak Ci wyżej pisałem i Bumpalump zresztą też: do B&W tej klasy szukaj coś z serii E-40x lub ew. E-308

E-450 będą wyraźnie droższe i moim zdaniem te piece nie brzmią już tak dobrze...

Kiedyś słuchałem E-408 z Bowersami 802D i bardzo mi się to zestawienie podobało, nic nie brakowało.

Dynamika, swoboda, sporo powietrza i przestrzeni, dobre oddanie detali.

Dźwięk miły dla ucha ale w żadnym wypadku nie lepki, nie zmulony.

Focale 1028 też z E-408 słuchałem i nie podobało mi się, sporo góry, męczące granie, jakoś tak konturowo, dyskotekowo, nie podeszło mi.

A jeśli Dynaudio S3.4 to to Krell, Rotel, lub Octave jak ps39 radzi, będzie dobrze.

Ja do tych B&W polecałbym jakiegoś zintegrowanego McIntosha tranzystorowego to jest synergia brzmienia.-warto by było posłuchać takiego zestawienia.

Te focale 1027 czy 1028 też ludzie czesto łączą z Mackiem

L.G. life is BRUTAL...

Poszukaj sobie Lyngdorfa Tact Millenium. To jest na prawdę maszyna, którą spokojnie można znaleźć w podobnych cenach do Accu, a charakter do B&W na prawdę super. Brzmienie transparentne ze świetna sceną i separacją instrumentów o nienagannej głębokości i przestrzeni. W Polsce być może niezbyt popularny, ale w Skandynawii największa sieć posiadająca własnie B&W na Danię, Norwegię, Szwecję (HiFi Klubben) najczęściej je właśnie z Lyngdorfem łączy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.