Skocz do zawartości
IGNORED

Kupno kolumn do pokoju 35m2.

juziotrompka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Po dwóch miesiącach zastanawiania się, dokonałem wyboru lecz chciałem podzielić się tą decyzją z forum w celu uniknięcia błędu.

Mam jakieś M-audio HTS 700(fronty) i Solo7c. Solo wg mnie grają lepiej.

Źródło Xonar DX i wzmacniacz Denon 720. Gra chyba czysto. Przynajmniej u nikogo nie słyszałem lepiej :P

Chcę to zmienić na JBL e80, po długim czytaniu o tym i innych modelach w tym przedziale cenowym.

Czy to dobry pomysł?

https://www.audiostereo.pl/topic/138159-kupno-kolumn-do-pokoju-35m2/

Jeśli Solo grają lepiej, może powinieneś posłuchać Northridge'ów bo w Solo jest tekstylna kopułka,

a w Tych JBL'ach tytan, więc inny charakter dźwięku.

Może Ci się oczywiście spodobać, bo o to Ci chodzi, ale to nieco inne, twardsze granie od M-audio czy Solo.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tak, pójdziesz pół klasy wyżej, dźwiękowo będzie bardziej potężnie, dynamicznie, koncertowo, ale także bardziej twardo i jasno. Chociaż z drugiej strony ze wzmacniaczem Denon może Ci się takie granie spodobać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam serdecznie. Po dwóch miesiącach zastanawiania się, dokonałem wyboru lecz chciałem podzielić się tą decyzją z forum w celu uniknięcia błędu.

Mam jakieś M-audio HTS 700(fronty) i Solo7c. Solo wg mnie grają lepiej.

Źródło Xonar DX i wzmacniacz Denon 720. Gra chyba czysto. Przynajmniej u nikogo nie słyszałem lepiej :P

Chcę to zmienić na JBL e80, po długim czytaniu o tym i innych modelach w tym przedziale cenowym.

Czy to dobry pomysł?

a jakiej muzyki słuchasz?

@Radark Słucham absolutnie każdej muzyki(dobre kawałki z każdego gatunku). Często jednak gotycki metal u mnie w pokoju gości, dlatego na te JBL e80 się zdecydowałem, po przeczytaniu wielu recenzji w róznych językach. To, że źle zagra później przy innych gatunkach, nie przeszkadza, do tego później są korektory.

Juz samo przejście z ALC888 na Xonara przy tym wzmacniaczu dało tyle frajdy, że cieżko opisać. Mam nadzieje, że przy JBL E80 doznam podobnego skoku jakości w dźwięku..

Akurat też jestem fanem gothic/doom i szczerze to e80 odpuść nie sprawdzą się w tym gatunku, miałem kiedyś e90 i było słabiutko, słuchałem też e80 i szczerze było jeszcze gorzej. Seria es była już trochę lepsza . Dużo lepsza była seria ls tylko, że trochę dociążenia na basie im brakowało. Radzę Ci zrobić kilka odsłuchów przed zakupem inaczej możesz nie być zadowolony. GM to jeden z najtrudniejszych gatunków muzycznych dla kolumn, połączenie klasyki z metalem czyli ogień i woda:-) jakby co pisz na priva coś doradzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.