Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Kef q350

Lipa Schmeltzer

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielcie sie doświadczeniami .

Po przesłuchaniu Kef q350 postanowiłem je kupić . Lubię dociążenie i gęstość dźwięku które prezentują . Słuchałem także Dyńaudio emit 20 i tez mi pasują ale wybrałem Kef-y . Znam brzmienie większości znanych firm głośników jak Dali,Sonus F,Harbeth,Spendor,Elac,ATC ,MA, itd. i właśnie te Kefy uważam sa dość dobre w swojej cenie.

Mieszkam na wsi , mam b. ograniczona możliwość odsłuchów. ( właściwie zerowa) jeżeli chodzi o wzmacniacze z Kefami . Na odsłuchu w sklepie grały z Marantzem i Rotelem , dla mnie było trochę za twardo ale ogólnie dobrze grały w tej cenie.

Jaki wzmacniacz używany zagra z tymi kolumnami?

Chodzi o brzmienie dociążone , ciemne, masywne . Dobrze byłoby aby wzmacniacz trochę je zmiękczył . Z nowych myślałem o Yaqin ma 30l ale mam watpliwości czy lampa to dobry kierunek.

Będę kupował bez odsłuchu .

Budżet odpowiedni do tych kolumn czyli 3-4 tys zł .

Pokój 20 m kw.

Chodzi mi o opinie osób które rzeczywiście słyszały te kolumny z danym wzmacniaczem i mogą coś doradzić .

https://www.audiostereo.pl/topic/138160-wzmacniacz-do-kef-q350/

Bez obrazy ale jeśli nie słyszałeś tego połączenia to nie wiesz jak to razem sie zgrywa.

Dlatego napisałem " podzielcie sie doświadczeniami " a powody dlaczego sprzedają razem z Rega mogą być rożne.

<br /><br />Jaki wzmacniacz używany zagra z tymi kolumnami? <br />Chodzi o brzmienie dociążone , ciemne, masywne .<br />

Każdy, a najlepiej taki z regulacją barwy. Ustawisz sobie wtedy pokrętła tak, aby uzyskać ciemne i dociążone brzmienie.

Oczywiście, że mogą być różne, ale spiskowej teorii bym się nie doszukiwał. Raczej zakładam, że wynika to z doświadczenia.

Nie chcesz - nie słuchaj.

Żaden problem wypożyczyć przez internet i ewentualnie oddać, jeśli nie możesz osobiście gdzieś podjechać.

Co ci da doświadczenie innych, skoro mają inne gusta, preferencje, akustykę, itd?

Nie bój się lampy, Yaqin MS-30L to bardzo dobry wzmacniacz, kompletnie bezawaryjny i w swojej cenie rewelacyjnie grający. Z Kef będzie tak, jak opisałeś. Alternatywnie ciekawą opcją będzie hybryda lampowa. W założonym budżecie zmieścisz się z Vincent SV-500. Z innych propozycji jest Advance Acoustics oraz trochę bardziej swobodny Atoll (ale najlepiej od modelu IN100SE w górę). W przypadku Atoll im wyższy model, tym dla Ciebie lepiej.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

O lampach się nie wypowiem. Miałem kefy w domu w 20m kwadratowych i grają naprawdę potężnie. Grały z yamahą as701 i przy dobrej nucie potrafiły zatrząść kanapą. Nie podobał mi się w nich wyższy bas nienaturalnie podbity i nieprzyjemny ,huczy o dudni . Ustaw je na min 70cm podstawach. Rotel to słaba opcja , arcam jak najbardziej a19 jest ni3drogi .

Racja ze względu na umiejscowienie głośnika wysokotonowego podstawy min 70 cm. Dobre spostrzeżenie.

Grają potężnie te Kefy jak na podstawkowe to fakt.

Czy ktoś słuchał ich moze z lampa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.