Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam cds 27 vs Primare D 30.2 - porównanie

hadowski

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, szukam usilnie cd na xlr. oba te sprzęty są obecnie w porównywalnej cenie używane. Plusem arcama jest dac i streaming, co bardzo mi się przyda, niezależnie, że jak czytam i jak piszą koledzy fatalnie obsługuje się usługi sieciowe.Czy ktoś porównywał te sprzęty i może mi napisać, czy różnica na korzyść Primare jest na tyle duża, aby rezygnować z tych opcji Arcam? Szukam źródła dokładnego i przestrzennego. Pozdrowienia, Paweł

Ja bym polecił

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz 60 dni! na oddanie, są już testy tego sprzętu to poczytaj. W ziołem na test i ..... pewnie już zostanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam cd32 i kupiłem go w ciemno do kompletu. W dodatku cena była taka, że nie było się co zastanawiać.

Arcam jest po prostu słaby jakościowo. To kombajn i raczej użyłbym go jako transport. Porównywałem z Oppo Sonica i Roksan k3 cd. Ciężko napisać co z nim nie tak. Po prostu jakościowo słaby.

Tego model Arcama nie znam, znam inne. I nie jest to szczyt możliwości odtwarzaczy CD. Nie wypowiadam się o możliwościach ani o funkcjonalności, a o brzmieniu. Arcamy graja chłodno, klinicznie. Co prawda bardzo precyzyjnie i rozdzielczo, ale nie ma w nich muzyki. Żaden ze słuchanych Wrcamów mnie nie porwał, żadnego nie chciałbym mieć.

Za to znam bardzo dobrze Primare D. 30.2 - grałem na nim kilka lat i zastąpił go dopiero hi-endowy BAT droższy od niego czterokrotnie. Primare gra bardzo dojrzałym, bogatym, lekko ocieplonym dźwiękiem, nie gubi szczegółów. jest bogaty i rozdzielczy, ale równocześnie płynny, nie szatkuje muzyki na kawałki jak Arcamy.

Pozdrawiam Stempur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.