Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie wybrać słuchawki wokółuszne

pawelcb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Doradźcie panowie bo czytając te wszystkie recenzje i fora całkiem już zgłupiałem i nie wiem co kupić.

Szukam słuchawek wokółusznych/pełnowymiarowych w budżecie 1000zł, ew. jeśli by było warto mogę dodać te 200zł powiedzmy.

Źródłem dźwięku ma być PC z kartą muzyczną SB ZxR lub amplituner Onkyo TX-NR609 a w niedalekiej przyszłości wzmacniacz słuchawkowy DIY ( jest prawie na ukończeniu).

Rodzaj muzyki to tak na prawdę różna, zależy co mi się akurat podoba ale najczęściej myślę że będzie to pop,elektroniczna.

Słuchawek szukam bardziej uniwersalnych z przeznaczeniem tylko domowym więc bez różnicy mi czy to będą zamknięte czy otwarte.

Mały jest wybór z sklepach typu nie dal idiotów ale ciekawe wydawały mi się AKG 550MKII, AKG Q701 czy Sennheiser 569.

Wizualnie bardziej mi podchodzi AKG i są wygodniejsze ale wydaje mi się że dźwiękowo to Sennhaiser.

Ale to wszystko było sprawdzane telefonem a telefon nie jest dobrym wyznacznikiem zatem co polecacie w tej cenie wybrać ?

Biorąc pod uwgaę Twoje preferencje i zakładając że za chwilę będziesz miał dedykowany wzmacniacz słuchawkowy, proponowałbym słuchawki Sennheiser HD600 lub HD650. To podobnej klasy słuchawki, różnicach się jednak trochę charakterem dżwieku. Alternatywą jest Audio-Technica ATH-A990Z. To trzy modele, które na pewno usatysfakcjonują Cię w kwestii charakteru dżwieku, są to także bardzo wygodne konstrukcje.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Od. AKG K550 sporo lepiej zagrały dla mnie Sony MDR-1A. To jest przepaadx. Jak lubisz ciele granie z super basem to sprawdz. Niby to tylko Sony ale udały się im te słuchawki. Nie wspomnę że są sto razy wygodniejsze od AKG.

?👈

Dziękuję za odpowiedzi, poszukam recenzji podanych słuchawek a może gdzieś w sklepie będą do posłuchania.

Sannhaisery słuchałem ale inny model i dobrze grały nawet przez telefon. Czytałem że często pałąk pęka czy to prawda ?

Zastanów się nad Beyerdynamicami z serii DT770/880/990 - stosunek cena/jakość chyba nie do pobicia. Możesz poczytać w recenzjach. Dt990 PRO za 600-700zł grają w tej samej klasie co Sennheiser HD600/650. To nie moja opinia tylko wielu użytkowników i recenzentów.

Jeśli do telefonu, to HD600 i HD650 odpadają, ale w takim razie spójrz na serie niżej HD599.

Beyerdynamic to także dobra opcja, dodatkowo masz do wyboru wersje w zależności od impedancji. Najlepiej grają 600 i 250 omowe, ale szczególnie 600 omowe wymagają dedykowanego wzmacniacza. Złotym środkiem jest moim zdaniem wersja 250 omowa.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Telefonu używałem tylko do odsłuchu w sklepie, słuchawek tylko i wyłącznie będę używał w domu.

Dziękuję za dotychczasowe modele także będę rozważał z :

1. Sennheiser HD600 (HD650 czytałem że już dźwięk nie taki)

2. Audio-Technica ATH-A990Z

3. Beyerdynamic DT770/880/990 ( nie wiem tylko który model)

Ciężko jest znaleźć wszystkie modele aby je posłuchać co polecacie lub w które bardziej się kierować ?

Wg mnie brakuje na liście

SENNHEISER Momentum M2

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Dziękuję za odpowiedzi, poszukam recenzji podanych słuchawek a może gdzieś w sklepie będą do posłuchania.

Sannhaisery słuchałem ale inny model i dobrze grały nawet przez telefon. Czytałem że często pałąk pęka czy to prawda ?

Słuchanie na własnych uszach to najlepszy doradca. Potwierdzam, że Sony MDR1 to bardzo dobry wybór. Mam model z MDR1ABT, czyli z blutoothem. Swego czasu odsłuchałem wszystko co było w Saturniei MM. Niektóre słuchawki mają zbyt mocny bas, inne zbyt punktowy, kolejne przytłumiony, albo brak, którejś części pasma.

Do tego każdy ma inne preferencje i słucha innej muzyki.

Mój głos na Bayerdynamic DT 770/880/990 - ja mam 770 i to bardzo analitycznie grające słuchawki z solidnym dobrze kontrolowanym basem i delikatnie podkreśloną wysokotonówką - ale ich wielką zaletą jest wygoda spokojnie 8h bez problemu. Wersję wybierz pod siebie po odsłuchu - mi zależało na tłumieniu hałasu z i do słuchawek - biuro - więc 770 były jedynym rozsądnym wyborem.

Słuchałem AT50m też fajne ale już tak nie tłumiły.

Z Senheiser słuchałem kilku modeli i ... to nie moja bajka brzmieniowo i mało wygodne... nawet 600.

Ale co tu się radzić kogoś.. chcesz kupić bez odsłuchu czy jak? Tylko salon ma sens i odsłuch.. jak będziesz miał za sobą 10 odsłuchów to pytaj jak będzie czegoś brakowało.. a tak w ciemno nie ma sensu.

Witam

Obecnie posiadam Philips Fidelio X1 i PSB M4U 1. Wcześniej miałem ATH-M50, AKG 551, Sennheiser 559, Panasonic HD10 i Logitech UE 4000. Dosyć długo słuchałem OPPO PM-3 (pożyczyłem).

Oppo zdecydowanie są najlepsze z tych wszystkich. Są najbardziej neutralne i czyste. Nie mam do czego się przyczepić. Ale kosztują powyżej 2 tys. Dla siebie postanowiłem, że za taką kwotę lepiej kupić dobre kolumny.

Wybierając wśród innych, musisz się zastanowić, jaki dźwięk Ci bardziej podoba. Lubisz dużo basu, wybieraj Philips albo Sennheiser. Słuchasz lżejszej muzyki, kupuj PSB albo AKG. Chcesz brać w ręce i czuć porządną rzecz, wybieraj Philipsa albo AKG.

PSB już nie mają dystrybutora w Polsce, więc z częściami zamiennymi ciężko (nie mogę kupić nowych poduszek). Odradzam zakupu Panasonic, bo mają "brudne" wysokie, Logitech jest całkowiecie dośc brudny. ATH mają wysokie, który wiercą dziury w głowie.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.