Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Revolution 6F XT,czy PMC GB1?

smart_bee

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,czy wybitni znawvy tematu jakich tutaj nie brakuje moga doradzic mi,ktore z wymienionych w temacie kolumn sa lepsze,czy tez bardziej odpowiednie do pomieszczenia okolo 25m2?

Preferencje muzyczne jazz,elektronika,r'n'b,klasyka.

Aktualne beda graly z Primare,ale planuje upgrade do Roksana Caspiana m2.

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/138382-tannoy-revolution-6f-xtczy-pmc-gb1/

Dwie zupełnie inne konstrukcje i szkoły dźwięku. Dziwne trochę, że porównujesz jednak nowe Tannoy do dosc już starych gb1,po których były jeszcze gb1i, twenty 23 i twenty5 23... Wiem, że PMC droższe, ale gb1i bez problemu powinieneś dostać w cenie Tannoy. Za 23 trzeba liczyć ok 4500zl.

Co do dźwięku tannoy zagra lekko, przestrzennie, dosc obszerna sceną, bez głębokiego basu ale naturalną średnica. Do klasyki bardzo dobry wybór, do jazzu też. Z caspianem zagrają się dobrze, ale to nie jest uniwersalny zestaw.

Pmc zagra głębokim basem jak na swoje rozmiary jednak trzeba im wzmaka, który je będzie kontrolował. Caspian raczej do takich nie należy, ale ma inne zalety i to świetny wzmak. Pmc też zagrają bardziej dociazonym dźwiękiem, jakby wypełnia dźwięki lepiej. Według mnie to bardziej uniwersalne granie. Klasykę i jazz nie jestem pewien czy zagrają lepiej od Tannoy. Zagrają inaczej jednak pozostałe rodzaje muzyki według mnie zagrają lepiej.

Oprócz caspiana do Tannoy sprawdź lampę a do Pmc primare i30 albo leema Tucana 1.

Wieza STEREO Technics :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.