Skocz do zawartości
IGNORED

Audio-Technica ATH-AVC200 warto?

Musial097

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad niedrogimi słuchawkami Hi-Fi do mini wieży Panasonic SC-PMX 80 i moją uwagę przykuły właśnie słuchawki takie jak w temacie. Z tego co widzę, są one sprzedawane w wielu sklepach audio. Czy są to dobre słuchawki? Zamierzam korzystać z nich tylko na wieży, słuchając muzyki z płyt CD. Zależy mi na czystym brzmieniu,dobrych wysokich tonach i w porządku basie. Fajnie jakby też środek był wyczuwalny. Muzyki jakiej słucham na co dzień to rap, trap, elektronika, house, dance, pop. Czy ktoś z obecnych tu forumowiczy posiadał lub posiada owe słuchawki i może się na ich temat troszkę wypowiedzieć? Będę wdzięczny za pomoc, dzieki i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/138450-audio-technica-ath-avc200-warto/

To solidne, dobre słuchawki o bardzo uniwersalnym brzmieniu. W danej cenie moim zdaniem jeden z lepszych produktów na rynku, zapraszam,

https://www.q21.pl/audio-technica-ath-avc200.html

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam

Zastanawiam się nad niedrogimi słuchawkami Hi-Fi do mini wieży Panasonic SC-PMX 80 i moją uwagę przykuły właśnie słuchawki takie jak w temacie. Z tego co widzę, są one sprzedawane w wielu sklepach audio. Czy są to dobre słuchawki? Zamierzam korzystać z nich tylko na wieży, słuchając muzyki z płyt CD. Zależy mi na czystym brzmieniu,dobrych wysokich tonach i w porządku basie. Fajnie jakby też środek był wyczuwalny. Muzyki jakiej słucham na co dzień to rap, trap, elektronika, house, dance, pop. Czy ktoś z obecnych tu forumowiczy posiadał lub posiada owe słuchawki i może się na ich temat troszkę wypowiedzieć? Będę wdzięczny za pomoc, dzieki i pozdrawiam!

Audio Technica robi świetne produkty, przy czym raczej nie stawiające na mocarny bas a na dobre odwzorowanie góry pasma i ludzkich głosów. To dość naturalnie brzmiące słuchawki.

Możesz je przesłuchać w naszych salonach. Warto też sprawdzić słuchawki House of Marley Positive Vibration 2. https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/house-of-marley-positive-vibration-denim.html

Mają mocniejszy bardziej nasycony bas. W gatunkach, których słuchasz mogą się dobrze sprawdzić.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

zgodzę się z powyższą wypowiedzą, sam mam ATH A900X i jestem bardzo zadowolony z nich, jeśli Audiotechnica podchodzi również do tańszych produktów z taką szkołą grania to będziesz zadowolony jeśli szukasz brzmienia prawdziwszego niż nadmuchanego. Dam Ci dobrą radę, może doskładaj troche gotówki skoro lubisz słuchać muzyki i kup coś co posłuży Ci przez kolejne lata.

zgodzę się z powyższą wypowiedzą, sam mam ATH A900X i jestem bardzo zadowolony z nich, jeśli Audiotechnica podchodzi również do tańszych produktów z taką szkołą grania to będziesz zadowolony jeśli szukasz brzmienia prawdziwszego niż nadmuchanego. Dam Ci dobrą radę, może doskładaj troche gotówki skoro lubisz słuchać muzyki i kup coś co posłuży Ci przez kolejne lata.
Też mam Audio Technica i jestem b zadowolony.

Troszkę już z nauszników schodzi warstwa zewnętrzna.

Z czym je napędzasz?

Dzięki bardzo za wypowiedzi. Zastanawiałem się też nad polecanymi na innych forach Superluxami, ale z tego co wyczytałem na wielu stronach w opiniach są one awaryjne zwlaszcza modele HD 681 i 681 EVO. W związku z tym te sobie na pewno odpuszczę pomimo, że są chwalone za brzmienie. Zastanawiałem się też nad tańszymi Sony MDR XD 150 oraz nad droższymi od Audio Technici Pioneerami SE-M531, ale tam ponoć konstukcja bardzo delikatna, chociaż do używania w domu nic nie powinno się z nimi stać. W porownaniu do tych z tematu warto brać je pod uwagę czy nie za bardzo? MDR-XD 150 miałem na uszach, są bardzo lekkie a przy tym super wygodne, fajnie zagrały z telefonu, czysta góra, dźwięk taki bardziej przestrzenny, ale z lekkim basem, więc nie wiem jak sprawdziły by się na wieży. Pioneerów jeszcze nie słuchałem.

Myślałem właśnie by dołożyć do ATH-AVC500, ale nie wiem jak moja wieża sobie z nimi poradzi bo te mają impedancje 40 ohm, niby nie dużo ale co kolwiek kupie i tak będzie grało po jacku 3,5... Co do tych 500-tek wyczytałem, że są to już typowo słuchawki klasy HI-FI nadające się do domowego sprzętu Audio. Mimo tego albo AVC200 albo 500 i to jest pytanie, które się lepiej sprawdzą.

Podałeś Katowice jako miejsce zamieszkania. W Katowicach własnie masz mp3store w którym mają od groma słuchawek i na pewno jeśli poprosisz to ci udostępnią do odsłuchu i doradzą. Rozwiejesz wszystkie watpliwości

Jeśli jesteś z Katowic to tak jak kolega radzi wybierz się na spacer po salonach. W Top Hi Fi w Katowicach na pewno posłuchasz Audio Technica czy wspomnianych House of Marley

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.