Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz pod polk t50

MH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnoscie ww kolumn.

Poczatkowo mialem soundbara JBL sb450 w filmach mega ,ale w muzyce to nie to.Postanowilem zmienić na 5.1 i apmli KD C. Po przeglądnieciu wielu wątków ponoć o wiele lepsze są aplitunery stereo :D.Teraz juz mam mętlik w głowie.

Ogólnie remontuje pokój 4x5 m na krótszej ściane bd wisieć tv samsung ew55mu7002 , i chce mieć podlaczony do komputera stacjonarnego.Kabel hdmi mam juz ukryty w scianie. Pytanie o połączenie plus dobór kompana dla kolumn.

Komputer ma służyć jako źródło dźwieku,obrazu. Muzyka głównie spotify. Jbl miał przewage żę po hdmi mogłem z jednego pilota sterować wszystkim po hdmi arc. Zastanawiałem sie juz od wzmacniaczy pokroju pionera a30 ,Nadc326 bee po amplitunery sieciowe onkyo 8150 czy yamaha 602. Funkcje sieciowe miło by mieć ale spotify moge wlączyc z tv/pc czy telefonu. Bardziej mi zależy na wygodzie obsługi i sposobie podłaczenia. Czy zadziała PC-> hdmi -> TV -> kabel optyczny (jedyne polaczenie oprócz hdmi w tv) -> do wzmaka/amplitunera -> polk t50? Pytanie o połączenie i dobór kompana dla kolumn.

https://www.audiostereo.pl/topic/138459-jaki-wzmacniacz-pod-polk-t50/

Witam.

Brzmieniowo najlepszą opcją będzie oczywiście dobry wzmacniacz stereofoniczny. Wybór jest duży i to już kwestia porozmawiania, ewentualnie posłuchania i doboru najbardziej optymalnego modelu. Niestety klasyczny wzmacniacz ma także pewne ograniczenia w połączeniach. Zdecydowanie najwygodniejszą opcją jest amplituner ze złączem HDMI, wtedy wszystkie Twoje źródła podłączasz kablem HDMI do amplitunera a następnie tylko jednym kablem HDMI wprowadzasz do telewizora. Wtedy całym swoim systemem audio-video sterujesz z poziomu amplitunera. Takich amplitunerów niestety nie ma dużo na rynku. Są dwa urządzenia w obudowie slim - Onkyo TX-L20D (https://www.q21.pl/onkyo-tx-l20d.html) oraz Pioneer SX-S30DAB (https://www.q21.pl/pioneer-sx-s30dab.html) oraz Onkyo TX-8270 (https://www.q21.pl/onkyo-tx-8270.html). Dwie pierwsze propozycje to na pewno dźwiękowo gorsze urządzenia, natomiast bardzo dobrym wyborem byłby TX-8270. To porządny amplituner stereo, który oferuje praktycznie pełną funkcjonalność sieciową i ma złącza HDMI. W przypadku natomiast decyzji na wzmacniacz, łączymy komputer z telewizorem złączem HDMI, natomiast optykiem komputer ze wzmacniaczem. Ewentualnie pozostanie jeszcze dokupienie przetwornika cyfrowo/analogowego, ale to zależy jaki wybierzesz wzmacniacz. Część wzmacniaczy posada wbudowany przetwornik.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Do moderatora - Q21 znowu zaczyna zamieszczać ogłoszenia i reklamy na forum. Takie wpisy powinny być usuwane.

"13. Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane. Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.