Skocz do zawartości
IGNORED

Półka wyżej niż SF Concerto Home

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam monitory Sonus Faber Concerto Home i chociaż podoba mi się ich granie , to myślę o czymś lepszym . Czy pójść w stronę podłogowych : SF Concerto Grand Piano , Grand Piano Home , Venere 2.5 , Liuto ( drogo !) , czy pozostać przy monitorach : SF Electa Amator , Venere 2 , Dynaudio Contour s 1.4 ? Pokój ok. 16 m2 , częściowo otwarty . Wzmacniacz MBL 7006 i dac APL dac-s , dopalacz - Rel Q 200 . Gram najczęściej z Tidala , plików . Muzyka głownie rock , choć na starość łagodnieję . Budżet do 5 - 6 tys. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie .

Posiadam monitory Sonus Faber Concerto Home i chociaż podoba mi się ich granie , to myślę o czymś lepszym . Czy pójść w stronę podłogowych : SF Concerto Grand Piano , Grand Piano Home , Venere 2.5 , Liuto ( drogo !) , czy pozostać przy monitorach : SF Electa Amator , Venere 2 , Dynaudio Contour s 1.4 ? Pokój ok. 16 m2 , częściowo otwarty . Wzmacniacz MBL 7006 i dac APL dac-s , dopalacz - Rel Q 200 . Gram najczęściej z Tidala , plików . Muzyka głownie rock , choć na starość łagodnieję . Budżet do 5 - 6 tys. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie .

Myślę, że Dyńki w 16 m.spokojnie sobie poradzą.

De gustibus non est disputandum

Wychodzi jednak na to, ze chce cos poprawic zastanawiajac sie nad zmiana.

Dlatego pytam czego mu brakuje.

Zainteresowany zasnął snem audiofila.

Zainteresowany zasnął snem audiofila.

Na to wyglada :)

Jezeli uzywa dopalacza, jak to nazwal, to moze brakowac mu zejscia, mocniejszej stopy w muzyce ktorej slucha.

Moze lepszym pomyslem byl by zakup dobrego subwoofera za te 5 czy 6 tys.

Rel q200 to fajny subik, ale nijak ma sie do klasy kolumn z ktorymi wspolpracuje.

Na to wyglada :)

Jezeli uzywa dopalacza, jak to nazwal, to moze brakowac mu zejscia, mocniejszej stopy w muzyce ktorej slucha.

Moze lepszym pomyslem byl by zakup dobrego subwoofera za te 5 czy 6 tys.

Rel q200 to fajny subik, ale nijak ma sie do klasy kolumn z ktorymi wspolpracuje.

Będziemy mieli kolejny mezalians sprzętowy....

Sorry ! Nie było mnie trochę . Co chciałbym poprawić ? To rodzaj myślenia "audiofilskiego" , syndrom lepszego .Mam coś , co podoba mi się , ale pojawia się myśl , że "inne" coś może zagrać lepiej . Czego oczekuję od kolumn : przede wszystkim zjawiskowej stereofonii , rytmu , uderzenia basu , niekoniecznie infradźwiękowych pomruków . Co do subwoofera , to jest eksperymentem , chciałem sprawdzić , jak to razem zagra . I tak odcięty jest przy 30 - 40 Hz . Pytam z obawy , czy wolnostojące konstrukcje, które wymieniłem , mające już po dwa głośniki niskotonowe ( za wyjątkiem SF Concerto Grand Piano ) , nie będą za duże do 16 m 2 ? Z podobnej obawy odrzuciłem AP Tempo V . Nie ukrywam też , że zawsze podobały się Contour-y s 1.4 . Dzięki za wszystkie wpisy .

Pozdrawiam !

P.S. A co szanowne koleżeństwo myśli o Vienna Acoustics Mozart Grand ?

Mysle, że PMC się sprawdza dobrze. Ja 26 miałem w 16m. Słucham głównie rock. Nie wiem tylko jak się takie np Pmc 23 by zagrały z Twoim wzmacniaczem.

Wieza STEREO Technics :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.