Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Pure Acoustics Nova 6

Bartłomiej_70595

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem tu nowy i zielony jeśli chodzi i audi no może odrobinę ogarniam jako tako. Udało mu się nabyć zestaw głośników 5.0 Pure acoustic nova 6 (800zl) nowe że sklepu gwarancja, poszukuje teraz amplitunera zastanawiam się nad DENON AVR-X540BT który mogę zakupić za cenę 1100zl oraz DENON AVR-X520BT 1000zl. Co myślicie wybrać z tych dwóch i ewentualnie co byście polecili może być trochę droższy sprzed ale też bez przesady zaczynam zabawę z audi i uważam że nie potrzeba mi sprzętu za grube tysiące bo specem nie jestem ale nie lubię też kiepskiego dźwięku. Sprzęt będzie służył do konsoli od czasu do czasu filmy no i niestety do muzyki niestety bo zdaje sobie sprawę że jak kino to nie muzyka ale cóż nabyłem ten zestaw 5.0 i szkoda żeby połowa leżała i się marnowala skoro trochę też gram nav konsoli i jakieś filmy od czasu do czasu oglądam. Chyba że udało by mi się sprzedać centralny i dwa tylne głośniki kokosow bym nie chciał za nie jak coś ktoś tego. Wracając do tematu co byście doradzili do tych głośników??

https://www.audiostereo.pl/topic/138736-amplituner-do-pure-acoustics-nova-6/

Oba wymienione będą współpracować bez problemu, możesz też dać szansę Yamaha RX-V383 https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/yamaha-musiccast-rx-v383.html, który gra trochę dynamiczniej bardziej nakreślając górę i dół pasma.

Jeśli potrzebowałbyś funkcji sieciowych (MusicCast czyli radio internetowe, Spotify, Tidal, muzyka z serwera plików) to trzeba już patrzeć na wyższą półkę cenową i model Yamaha RX-V483 https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/yamaha-musiccast-rx-v483-czarny.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Myślę iż warto trochę dołożyć i zakupić Yamahe RX-V483. Funkcje sieciowe w amplitunerze to teraz podstawa szkoda by było rezygnować z tego bo nie wiele dopłacisz ale dużo zyskasz Spotify, Tidal, radio internetowe itp.

niestety modelu yamah rx-v483 w sklepie znanego wszystkim elektro marketu w ktroym bedę dokonywał zakupu z powodu dodatkowo nizszej ceny przy zakupie model ten został wyprzedany i nie ma mozliwosci zamowienia go nawet pod klienta tzn jest ale kolor srenrny a wolal bym czarny ze wzgledu na pozostalu sprzed poniewaz nad amplitunerem bedzie stal centralny ktory jest czarny, natoamiast model 383 jest jak najbardziej dostepny tylko pytanie czy nie jest troszke za slaby w porownaniu do reszty zainteresowanych amplitunerow mowie tu o denon avr540/520bt oraz onkyo tx-nr575-474 bo tez mi teraz wpadl w oko. powiem tak decyzja zapadnie na pewno na ktroys z tych 6 modeli tylko teraz wazne dla mnie pytanie jako ze jestem laikiem w sklepie nikt mi nie potrafi doradzic ponieważ :

nie chodzi mo o kupienie gorszego sprzetu z tych 6 modeli bo bedzie tanszy 50-100 czy 300 zl... i tak samo nie chodzi mi o kupienie najdroszego sprzetu ktroy np nie bedzie roznil sie od tanszego niczym lub minimalnie na tyle ze zwykly kowalskie nie bedzie slyszal roznicy. model do wyboru jesli maialbym dołozyc to do sprzetu ktory bedzien znaczaco odstawl z tych model poniezej.

1. DENON AVR-520BT - 1030 ZŁ

2. DENON AVR-540BT - 1110 ZŁ

3. YAMAHA RX-V383 - 1200 ZŁ

4. ONKYO TX-NR474 - 1430 ZŁ

5. ONKYO TX-NR575 - 1660 ZŁ

I ewentualnie YAMAHA RX-V483 - około 1700 zł (nie pytałem o dokladna cenę dla mnie ze wzgledu na kolor ale jesli była by to w tym przypadku naprawde znacząca roznica do ktorej warto dołozyc moze przebolal bym ten kolor )

a jezeli wszystkie sa podobne to ktory oplaca sie wybrac najlepiej przypomne podlaczona konsola troche filmow ale tez i muzyka i tu chodzi mi najbardziej ktory z tych ta muzyke odtworzu najlepiej (chodz wiem ze z kina muzyki nie słuchamy) ale z racji moich finansow nie moge pozwolic na zakup sprzetu lepszego a zdrugiej strony jak bym mial wziasc soundbara to juz wole dolozyc trosze kasy do kina na co wlasnie siezdecydowałem.

Nie umiem przeczytać tego tekstu, brak zdań, kropek i sensu :-(

Najsłabszym ogniwem będą i tak kolumny, więc nie ma potrzeby inwestowania zbyt dużych pieniędzy.

Jeśli nie potrzebujesz sieciowych funkcji bierz Denona nawet 520 - na pewno Ci wystarczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Sorki za ten tekst wyżej ale pisany po pracy w dodatku p od sam koniec 3 razy cały mi się usunął pisany na telefonie dodatku.

Czy ten zestaw pure acoustic nova 6 to naprawdę takie dno?? Został mi polecony jako naprawdę fajny zestaw w cenie (1500 zł) mi udało się go zakupić w sklepie za 800zl. Kolega który to mi polecił trochę się w hifi pracował w kilku sklepach ze sprzętem audio między innymi w jednym reklamowanym na forum. Dlatego też padło właśnie na te kolumny gdy zobaczyłem cenę 800zl za 5.0.

Za te pieniądze to bardzo dobry wybór, nawet za cenę zalecaną, ale masz chyba świadomość,

że zawsze wydając więcej powinniśmy również więcej otrzymać; nie zawsze tak niestety jest :-(((

Jak przyjdzie tu oceniać ktoś z kinem za 100 tysi, to będzie kręcił nosem, ale ja używam zestawu LG 5.1

"all in one" i ani trochę nie narzekam nawet na "Piątym elemencie" ;-)

Powinieneś być zadowolony, a ewentualne ruchy mogą dotyczyć kiedyś dokładki do 5.1 czyli suba.

Ale to zależy od poziomu basu, który może być całkiem dobry po ustawieniach presetu na duże kolumny.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na pierwszy zestaw do telewizora starczy zupełnie , nie ma co cudować

fakt upolowałeś promocję pięć w cenie jednej , 15 lat temu za 800 niewiele można było wybrać z kolumn zarobki wzrosły a kolumny staniały ? , chiny żądzą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zaczoł się wyścig kto da więcej za darmo ?

Ukryta Zawartość

Też tak mi się wydaje że trafiłem fajna okazję bo 500zl trzeba tak naprawdę dać za jedną kolumnę jak patrzyłem a ja za 800 mam zestaw 5.0. Ale wracając do amplitunera czy ktoś miał styczność z tymi wymienionymi wyżej bo chciałbym żeby ktoś doradził mi który z nich odtwórz lepiej muzykę głównie Rap i trochę muzyki klubowej??

Pokazał mi się na stronie sklepu w którym będę robił zakup amplitunera DENON AVR-X1400H około 1800 zł oraz YAMAHA HTR 4067 ZA OKOŁO 1600 zł. Co o nich myślicie? Czy te dwa sprzętu zagrają dużo lepiej jeśli chodzi o muzykę na drugim miejscu różnica w dźwięku przy grach/filmach?? Porównanie oczywiście do tej wyżej wymienionej szóstki w sumie siódemki bo YAMAHA RX-V483 pojawiła się w czarnym kolorze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.