Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo thx d600 ultra 2

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Właśnie taka długa nazwa że wpisując pojedyncze człony do szukajki niewiele można zdziałać więc spytam czy ktoś miał w ogóle do czynienia z takowym zestawem ewentualnie d500. Wpadł mi w oko na kilku stronach z wysokimi notami . Wiem że jest to zestaw typowo do kina i już trochę lat minęło od premiery ale może ktoś coś? Biorę pod uwagę 2xsur plus 3xlcr bez suba. Niby ma certyfikat thx więc może ktoś zwrócił na niego uwagę choć by dlatego ?

https://www.audiostereo.pl/topic/138766-jamo-thx-d600-ultra-2/
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Bez urazy ale widzę że sam nie wiesz czego chcesz. Najpierw małe kino do 7tys. po tem zakupu jeszcze klipsch-e i nic innego po za nimi nie widzisz, spiny o Arcama 600 gdzie żeś go ani nie widział ani nie słyszał. Teraz piszesz o THX od Jamo, zdecyduj się co chcesz i do jakiego budżetu... bo robi się schic!

Nie wiem czego oczekujesz od brzmienia?... ma być ostro to Klipsch, delikatnie Monitor Audio, delikatnie i słodko Dynaudio... od ampli też nie wiem czego oczekujesz bo raz piszesz o Denonie i Marantz-u a innym razem o onkyo itp. Nie wiem gdzie mieszkasz w DE ale radzę Ci podjechać do salonu i tam posluchac i zdecydować w która stronę iść. Ja wiem ze idę w Auro 3D i na pewno bedzie to ampli Denona i hmmm teraz dali ale chcę coś z MA albo B&W

Gość

(Konto usunięte)

Stivi,edukuje się w ten sposób. Mam dużo czasu czytam różne tematy itp i trafiam na różne pomysły. Nie potrzeba mnie rozliczać na zasadzie ,pisałeś o klipschach to dlaczego ich nie kupisz itp. Wiem że ampli to bedzie marantz 7011 a reszta to temat rzeka. Ty wiedziałeś od razu w którą stronę iść? Jak tak to gratuluję. O Jamo znalazłem info że musi grać na odpowiedniej głośności żeby cały THX był THX-em a więc bardzo głośno. Potem trafiam na ceny Definitive Technology które są gdzieś o połowę niższe niż w Polsce aby nie więcej i też pytania się same nasuwają. Właśnie skoro centralny glosnik ma kosztować 600€ a nie 4200zl a boczne 300€ zamiast 2100zl to też zaczął byś się zastanawiać co z tym zrobić i wiedział byś dlaczego def tech jest tak niezbyt popularny w kraju :))

A i było małe kino do 7tys ale apetyt rośnie a jak się chce kupić dobrze i na kilka lat , tym bardziej.

O arcamie nie mam dobrego zdania na podstawie tego co znalazłem w sieci i tyle mi wystarczy.

Sam piszesz hmmm MA lub B&W i zagwarantujesz że tak będzie? Wypomne Ci też złośliwie że tak pisałeś jeżeli będzie to coś innego. A jeżeli chcesz dobre kino to czemu szukasz firm które zawdzięczają reputację dzieki stereo a nie kd?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

A jeżeli chcesz dobre kino to czemu szukasz firm które zawdzięczają reputację dzieki stereo a nie kd?

Bo ja chce mieć przyjemnie zestaw grający, nie żyletki z uszu i przebasowienie. Ja to robiłem inaczej tz odsłuch, odsłuch i jeszcze raz odsłuch. B&W za przestrzeń i rozdzielczość, delikatny punktowy bas, Monitor Audio za delikatne wysokie, ciepły środek gdzie sprawdza się on w wokalach.

Dobrze ze znalazłeś na temat THX bo już miałem Ci to samo napisac.

I wybacz jeżeli Cie urazilem, nie było to planowane.

Co do Definitiv Technology są mało popularne ba branża nakręca tanie kolumny typu Magnat czy Heco itp. bo wiedzą że są bezpieczne i nadają się do wszystkiego z przymrużeniem oka. A to jeżeli się nie mylę amerykańskie więc i Polk Audio też się ciężko sprzedają...

Gość

(Konto usunięte)

Fakt kilka tematów założyłem ostatnio ale tylko po to żeby pozbierać jakieś info do kupy bo bez kitu nowych rzeczy się dowiaduje , nie wiedziałem że kiedykolwiek wrócę do kina i jakoś się tym nie interesowałem. Stereo mnie nudzi po prostu i chce czasem film obejrzeć z uśmiechem więc nawrocilem się:)))

Właśnie a ilość sprzedanych zestawów też nie jest bez znaczenia bo def tech czy siostra goldenaear mają kilka na koncie.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Co do ampli Ja szukałem takiego który ma wszystkie dekodery czyli Denek 4400h Auro3D, DTS-X, Atmos, Dolby Vision, Dolby Headphone, HDR10 i wiele innych nowinek by na co najmniej parę lat mieć spokój.

Aha i gdyby to wszystko miała kazda marka , każdy model to w tedy kierowałbym się jakością audio najpierw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.