Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer ( spotify, tidal ) używany do 1500 zł.

darek89

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami słucham muzyki z wyżej wymienionych serwisów, do tych celów używam macbooka pro. Korzystam z płatnych wersji. Co polecacie w nadmienionej kwocie co by lepiej się sprawdziło od macbooka pro. Najlepiej żeby miało usb jako wyjście. Pytam bo mam jeszcze taki pomysł żeby kupić macbooka mini i zrobić z niego centrum dowodzenia

Ciekawa propozycja, Porownywales może z komputerem jak wypada jako źródło ? Tylko na tym mi zależy, a może jest ktoś kto porównywał bluesound 2 z Macbookiem jako źródło.

Porównywałem z Luminem D2, najnowszym EC, Pionierem 70ae, Onkyo 6170 itd. Wszystko miałem u siebie. Najlepiej gra Lumin, później co zaskakujące Onkyo. Ale biorąc pod uwagę cenę i funkcjonalność to jest najlepsza opcja. Mam MacBooka Pro i kiedyś próbowałem grać Audioirvna, ale aby z niego był dobry transport, trzeba doadć jakiś konwerter itd. Imho lepszy streamer :) Jak masz wolne 10 tys kup sobie lumina, ale nadal nie będzie to poziom CD. Choć streamery robią najlepsze w tej cenie.

Jako samodzielny Player Onkyo jest znacznie dźwiękowo lepszy niż Bluesound2, ale ma znacznie słabsza aplikacje Onkyo. Nie ma Qobuza i słabo może być w przyszłości z aktualizacja. Bluesound2 ma kabelek sieciowy jak w starych radyjkach, ale za ta kasę nie widzę konkurencji dla niego. Bluesound lepiej komunikuje się z nasem. Do poziomu Lumina te streamery nie są kompletne, albo słabsze dźwiękowo, albo lepiej grają i słabszy soft. Jak tanio. To jakiś kompromis w zależności jakiej słuchasz muzyki. Może Tidal lub Dezeer Ci pasuje, to najlepsza opcja może być Onkyo.

Dokładnie tak. I tak jest już teraz wypas i dużo opcji za mała kasę w porównianie z 5 lat temu :)

Daca mam już, M2tech young z mcru liniowym i małym upgradem wewnątrz daca (kondensatorów) i narazie zostaję przy tym dacu. Więc pytam jeszcze raz tylko i wyłącznie o Streamer.

Bluesound Node2 i masz temat z głowy! Oczywiście po COAX do dac, czyli Node2 jako transport najlepiej. Bardzo dobra aplikacja sterująca. Lumina D1 też mialem, za ten hajs porażka, jako transport za drogi i za slaba aplikacja, jako DAC wypadł blado, sprzęt za 10tys a gra jak karta z komputera. Auralic jest jeszcze z gotowców, ma wszystko, ale aplikacja sterująca jest mało stabilna, zawiesza się itd. Node2 rozsądna, dobre wyceniona opcja. Albo pudełeczka, maliny itp wynalazki dla majsterkowiczów, podobno niektóre dają rade.

_ . . _

O widzisz nie przejrzałem sie2 że jest coaxial tam, to było by dobre rozwiązanie, zwłaszcza że m2tech gra najlpiej po coaxialnym. O ile coaxilany jest tam dobrze zrobiony.

Ja jako transport plików (tidal, serwer) wykorzystuję Yamaha WXC-50. Jest bardziej niż zadowolony :)

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Ja jako transport plików (tidal, serwer) wykorzystuję Yamaha WXC-50. Jest bardziej niż zadowolony :)

też fajna opcja, porównywałeś ją jako streamer z kompem ?

jak narazie biorę pod uwagę Bluesound Node 2 i tą Yamaszke WXC-50. Podkreślam szukam czegoś co sprawdzi się lepiej od Macbooka jako TYLKO STREAMER i chodzi głównie o jakość dźwięku i wiadomo obsługi.

Zastanawiam się nad zasadnością takiego zakupu?

Jeśli masz DAC którego chcesz wykorzystywać, to nie lepiej kupić nowego TVboxa zainstalować aplikację aby wypościć gęsty sygnał po usb i wejść nim przez COAX do DAC

Ja sam wybrałem tę opcję czekam tylko na komponenty do spięcia

Z kompem nie porównywałem i nie chcę się wypowiadać ale nie stwierdzam żadnych różnic w dźwięku między transportem CD (u mnie Cambridge CXC), a Yamaszką. Obydwa urządzenia grają jako transporty po coaxie do DAC'a. Gęste pliki z serwera - palce lizać :)

A jeżeli chodzi o TVBoxa wiem, że niektórzy tak grają ale dla mnie konieczność uruchamiania TV jest nieakceptowalna, bo go nie posiadam w swoim pokoju.

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

jak narazie biorę pod uwagę Bluesound Node 2 i tą Yamaszke WXC-50. Podkreślam szukam czegoś co sprawdzi się lepiej od Macbooka jako TYLKO STREAMER i chodzi głównie o jakość dźwięku i wiadomo obsługi.

Jak mogę 3gr dodać.

Wydaje mi się, że zachodzi tu rozbieżność pojęć, Autor wątku pisał niby o streamerze, a chodzi o o transport plików, czy coś bardziej w ten deseń.

Jakj na moje oko streamer w ogólnym pojęciu, między innymi tu na forum uchodzi za urządzenie samodzielne z DAC na pokładzie.

Powstrzymałbym się z tymy wielkimi literami TYLKO STREAMER

Ehhh, te telefony, tak namiętnie autorowi w każdym wątku źle podpowiadają pisownię "ogólnie" :(

Jako samodzielny Player Onkyo jest znacznie dźwiękowo lepszy niż Bluesound2

Nie zgadzam sie zupelnie. Porwonywalem z Onkyo 6170 z Bluesound Node i zostalem przy drugim. Wg mnie Node 2 zagral duzo bardziej plastycznie w moim systemie, bardziej naturalnym wyrownanym dzwiekiem. Podreslam ze chodzi o moj system. Aplikacja swietna, naprawde bardzo wygodna. Ciezko o bardziej wszechstronny streamer w zbizonym pulapie cenowym. Wg mnie super produkt.

Widze, ze uzywasz Mac Booka. Jest aplikacja BluOs na Maca dzieki ktorej mozesz kontrolowac urzadzenie z pokladu komputera, lacznie z podlaczonym dyskiem do streamera. Czyli ze swojego kompa kontrolujesz cale urzadzenie. Mozesz tez zaprogramowac pilota, ktorym bedziesz kontrolowac streamer.

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Spokojnie - przecież wszyscy wiedzą o co chodzi więc to jest chyba najważniejsze

• Moderatorzy

tak jak ktoś wyżej polecał raspberry + allo digione i masz wszystko co potrzeba

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Jak mogę 3gr dodać.

Wydaje mi się, że zachodzi tu rozbieżność pojęć, Autor wątku pisał niby o streamerze, a chodzi o o transport plików, czy coś bardziej w ten deseń.

Jakj na moje oko streamer w ogólnym pojęciu, między innymi tu na forum uchodzi za urządzenie samodzielne z DAC na pokładzie.

Ehhh, te telefony, tak namiętnie autorowi w każdym wątku źle podpowiadają pisownię "ogólnie" :(

A w którym momencie napisałem że zależy mi na transporcie plików ? Cały czas podkreślam że chodzi o Streamer ale jeśli dane urządzenie ma możliwość transportu plików to w czym problem ? ☺

A w którym momencie napisałem że zależy mi na transporcie plików ? Cały czas podkreślam że chodzi o Streamer ale jeśli dane urządzenie ma możliwość transportu plików to w czym problem ? ☺

Pytasz o sprzęt do Tidal itp, więc Roxy Ci odpowiada co fajnie gra. NIe wspominasz nic o tym, że chcesz DAC zewnętrzyny podłączyć, a później jeszcze w swoim stylu mówisz, czy nawet dwa razy powtarzasz i krzyczysz, że streamer, tylko streamer.

Roxy właśnie mówi o streamerach. Ze swej definicji są to urządzenia z DAC na pokładzie, jednocześnie są oczywiście transportem plików.

Transport plików znów nie ma dac, co nie oznacza, że soft nie może obługiwać np Tidala.

Jak na moje oko nie szukasz de facto streamera, a jeśli nawet to nie do końca jasno zadałeś pytanie, a później problem, że nie takie propozycje :)

Popatrz, że Koledzy wyżej zaczynają również używać sformułowania "transport" po tym jak powiedziałeś, że Dac zewnętrzny.

A od kiedy jak się pisze o stremerach to myśli się o DAC. ?

Wprowadzasz zamieszenia które nie wnosi nic pozytywnego, to że napisałem dużymi literami nie oznacza że krzyczę tylko uwypuklam. A Skoro Ty tak to odebrałeś to inna sprawa, po drugie pisałem że w tym momencie korzystam z macbooka co chyba było by komiczne gdybym używał go jako daca również, wystarczy zajrzeć w profil i widać co mam. Nie dla picu jest tam taka możliwość. Ale jeśli tak bardxo Cie to boli to napisze jeszcze raz...

Szukam odtwarzacza sieciowego obsługującego spotify oraz tidala którego chce podłączyć z zewnętrznym urządzeniem DAC o nazwie M2tech young.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.