Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumienki do Yamaha R-840/CD-640 czyli PianoCraft

M-K

Rekomendowane odpowiedzi

To taki sypialniany zestaw.

Od kilku lat gra z firmowymi kolumnami ale dźwięk jest taki jakiś "pusty", ja to nazywam graniem "na niby" ;)

Męczyłem S4Home - podał mi dwa typy - ELAC b6 Debiut i Wharfedale diamond 225 (te były w białej okleinie)

Przygody z zakupem tych Diamond nie chce mi sie opisywać ;) - ale w efekcie do zakupu nie doszło

Poszukiwania białej kolumny grającej prawdziwym dźwiękiem, dociążonym i z ładną średnicą bez kłujących wysokich nadal trwa.

Ponieważ jednak z białymi kolumnami jest kłopot to ustalmy że kolumna nie może być czarna.

Natomiast nie chce wydawać więcej niż okolice 600zł (czyli tylko używane)

Wytypowałem:

Chario syntar 100 (te mniej więcej wiem jak grają ale z prawdziwym wzmacniaczem a czy jamaszka sobie z nimi poradzi....)

Eltax liberty 3+

Elac CL 82

I na tym kończą sie moje pomysły z takiego zakresu cenowego, tym bardziej że muszą byc zestawione z tym niby wzmacniaczem :)

Ale może ktoś coś podpowie ?

(teraz żałuję że sprzedałem swoje RLS ELARA II - byłyby idealne

Zbyt mała kwota. Miałem ten wzmacniacz też jako "dodatkowy" zestaw w gabinecie. W tej kwocie zdecydowanie niewiele zdziałasz. U mnie grały z B&W 686S2 /co ważne, to model określany przez producenta jako kolumna efektowa, ma pasmo gdzieś do 60/. Ale zaraz będą głosy, że nie zestawiaj z Yamahą bo za jasno. U mnie to grało bardzo przyjemnie, ale ostatecznie sprzedałem tą Yamahę i po minimalnej dopłacie wziąłem "normalny" wzmacniacz /akurat był to Marantz/. Ja bym rozszerzył budżet tak do z 1000 zł. pozdr

Wiem, wiem... zawsze ten budżet :)

Ale gdzieś trzeba sobie stawiać granice, bo w ten sposób spokojnie dojdę za chwilę do 2 tysięcy .

Ustalmy może że absolutny max to 800 zł.

Grania bowersow niezbyt lubię, tym bardziej że potrzebują zwykle bardzo dobrego kompana w postaci wzmacniacza. Nowa seria 7xx dużo bardziej mi się podoba ale to nie ten budżet.

Nie chce wydawać więcej kasy na sprzęt który używany jest raz w tygodniu, może dwa razy...

Bez sprzedawania nerki ;-) te byłyby lepsze od oryginałów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

natomiast ew. po otrzymaniu kasy za ten organ polecę JBL Arena 130 - też są białe,

dynamika i zrównoważenie, ale nie widziałem ich jako używanych, mimo pojawiania się na allegro wielu

konstrukcji w podobnym wieku.

Mam gdzieś nawet pomiary tych Aren - jak się trochę orientujesz, byłbyś zdziwiony ...

Eltaxy nawet nieco poważniejsze - 5+ miałem i co do "dociążenia" byłbym jednak sceptyczny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

JBL E30. Powinieneś się zmieścić w budżecie. Nie słuchaj tylko "audiofili", że są fatalne bo nie są.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Chario s100 bardzo przyjemne granie lub Tannoy mx2

mniejsze mx1

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.