Skocz do zawartości
IGNORED

Interface + mikser -> 600/700zł

Ariven

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję miksera + interfejsu do 600, max 700zł. W grę wchodzą raczej tylko używki.

Może napisze, co chcę osiągnąć... Miałem kartę dźwiękową STX II, ale chcę poszerzyć lekko asortyment muzyczny i coś zmienić. Co chciałbym podłączyć?

1. Słuchawki DT770 80ohm (jack 6,3) - słuchanie muzyki, dźwięki z kompa

2. Głośniki Solo 7c - jak wyżej

3. Mikrofon ath 2035 - nagrywanie i rozmowa przez ts, skype, czyli jak normalne mikro podłączone do pc

4. Gitara elektryczna - raczej tylko nagrywanie, albo odsłuch na żywo (coś jak wzmacniacz, tylko podłączenia gitary i odsłuch jej z głośników pc, jeżeli to w ogóle możliwe)

I raczej tyle. Na początku myślałem tylko o interfejsie, ale chciałbym mieć możliwość regulacji basów oraz średnich i wysokich tonów np. w mikrofonie, gdy będę rozmawiał przez ts i w słuchawkach.

Początkowo myślałem o jakimś interfejsie z wbudowanym mikserem, ale jak widzę nic takiego nie ma, tylko mikser z interfejsem, a to podobno jest do d...

Więc zastanawiałem się nad scarlett 2i4 + do tego jakiś mikser, ale da się to sensownie połączyć, żeby działało tak jak napisałem? Jeżeli podłącze mikro do miksera to nie do interfejsu i na odwrót... :hmm:

4-ty pkt z gitarą nie jest aż tak ważny, po prostu to taka dodatkowa opcja zamiast kupowania wzmacniacza :E

___

I jeszcze tak offtop - ath 2035 potrzebuje dodatkowego zasilania - phantom power. Jak podłączę go w takiej kofiguracji jak wyżej to będzie działało, czy koniecznie muszę coś dokupić?

^^^

Jakieś porady? :P

https://www.audiostereo.pl/topic/139024-interface-mikser-600700z%C5%82/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.