Skocz do zawartości
IGNORED

Allegro a komentarze

bbobii

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem na Allegro uszkodzony wzmacniacz, który okazał się złomem. Wystawiłem stosowny komentarz. I co administrator usuną komentarz nie zwracając się do mnie o wyjaśnienie dla czego wystawiłem negatywa. Więc jak widać można wszystko. I nie trzeba się przejmować negatywami po co można wszystko usunąć.

https://www.audiostereo.pl/topic/139068-allegro-a-komentarze/

Allegro realizuje politykę wzorowany na ebay, który wzoruje się na Amazon. Likwidacja komentarzy jest celowa, aby osłabić wiarygodność sprzedających i zachęcić do kupowania towarów wystawianych przez Allegro. Tym samym widzimy jak portal aukcyjny przekształca się w multi platformę handlową :) kogo interesuje jednostka jak kosi się codziennie miliony :)

Raczej wzmocnić wiarygodność sprzedających a nie osłabić.

Raj dla cwaniaka bo obrót ma wzrosnąć, temu to ma służyć.

A kupującemu ciezko oddzielic ziarno od plew...

Kto wie czy nie strzelili sobie w stopę drastycznymi podwyzkami prowizji.

No bo jestes wiarygodny znany forumowicz i Tobie ufają.

A ogolnie to coraz większa niepewność z powodu braku komentarzy, ludzie boją sie kupowac i stąd mniejszy obrót. Nawet przez Allegro nie podnosi to bezpieczenstwa co widac powyzej, więc po co kupować przez Allegro i placic wysokie prowizje?

Mozna nawet powiedziec ze w 2 stopy sobie strzelili a nie jedną

Allegro realizuje politykę wzorowany na ebay, który wzoruje się na Amazon. Likwidacja komentarzy jest celowa, aby osłabić wiarygodność sprzedających i zachęcić do kupowania towarów wystawianych przez Allegro. Tym samym widzimy jak portal aukcyjny przekształca się w multi platformę handlową :) kogo interesuje jednostka jak kosi się codziennie miliony :)

Akurat Sprzedającym można wciąż wystawiać komentarze, w tym pozytywne.

Autorowi wątku usunięto akurat negatywną ocenę Sprzedającego.

To wszystko raczej sprawia, że Sprzedający nabierają większej wiarygodności w oczach potencjalnych klientów.

Ale kto jest pożywką dla Allegro , sporadyczny nabywca czy ktoś kto wpłaca im 30 prowizji ze sprzedaży w miesiącu.

Może teraz prościej zrozumieć nad kim w takim systemie otwierać parasol .

Zupełnie inna sprawa , to brak możliwości weryfikacji i oceny stanu faktycznego , często ludzie kupujac 30 letni sprzęt oczekują w pełni sprawnego urządzenia w fabrycznej kondycji .

Ja oczekiwałem uszkodzonego z grubą warstwa kurzu. Spodziewałem się wszystkiego ale nie tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wystarczy magiczne słowo USZKODZONE i można sprzedawać każdy złom.

Ukryta Zawartość

normalnie uszkodzony z allegro to złom i takiego się trzeba spodziewać w paczce ,

co innego jakbyś kupił ''okaz'' dla majsterkowicza ,hobbysty bo takich też sporo ,czytaj nie ma połowy środka , jestem na allegro ponad 7 lat nie kupuję uszkodzonych i nie sprzedaję , jasna sytuacja

Publicznie nie mogę podawać szczegółów. Wole mieć spokój, po wystawieniu komentarza telefon i rozmowa zaczyna się od wielkich pretensji o szkalowaniu wizerunku firmy i sprawa zostanie skierowana do sądu.

No domyslam sie ze przez pracownika Allegro skoro był władny usunąć komentarz. Wygląda że tamten sprzedający był kimś waznym dla Allegro, moze zostawial im sporą kasę, miał podpisaną jakąs umowe itp.

A swoją droga takie straszenie to juz podchodzi pod paragraf

Ja oczekiwałem uszkodzonego z grubą warstwa kurzu. Spodziewałem się wszystkiego ale nie tego:

Ukryta Zawartość

To nie jest jakiś Luxman?

Ukryta Zawartość

?👈

Brak komentarzy działa w obie strony. Negatywa kupującemu w ogóle nie można wystawić. Np. ja miałem już 2 przypadki, że ktoś przebija cenę o 5 zeta a płacić nie płaci. Kiedyś można było wystawić negatywa teraz nie. Co potwierdza fakt, że allegro przestaje być portalem aukcyjnym, a przerzuca się na obsługę większych sprzedawców.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Allegro mogło te zmiany zastosować tylko do kont firmowych, a reszta powinna była zostać z komentarzami. Przez to dziś zachowuje duży dystans i wolę kupować w sklepach lub od użytkowników z odbiorem osobistym.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Gość

(Konto usunięte)

Kupiłem na Allegro uszkodzony wzmacniacz, który okazał się złomem. Wystawiłem stosowny komentarz. I co administrator usuną komentarz nie zwracając się do mnie o wyjaśnienie dla czego wystawiłem negatywa. Więc jak widać można wszystko. I nie trzeba się przejmować negatywami po co można wszystko usunąć.

W myśl poprawności moralno politycznej która coraz bezczelniej wżera się w nasze życie krytyka jakakolwiek , słuszna i nie słuszna podchodzi pod hejt .Trzeba być zadowolonym że nas zrobiono w trąbę i podziękować cwaniakowi przez pochwały jego pod niebiosa że nas w lolo zrobił , ale moi drodzy coś tu mocno nie gra.

Allegro staje się pomału facebookiem po reformie cenzorskiej .

post-45937-0-29590000-1527417723_thumb.jpg

Kwalifikuje się do elektrośmieci albo do PSZOK "PUNKT SELEKTYWNEJ ZBIÓRKI ODPADÓW KOMUNALNYCH".

Witajcie

Sprawa wygląda następująco.

Rozpocząłem dyskusję ze sprzedającym włączając do rozmowy pracownika Allegro. Sprzedający oczywiście ładnie ubierając w słowa wypowiadał się przecież napisałem że uszkodzony więc co ja od niego chcę. Pracownik Allegro dwukrotnie sugerował, iż sprzedający nie ma racji, ale jak grochem o ścianę. Umożliwiono mi ponowne wystawienie komentarza. Stosowny do sytuacji wystawiłem zobaczymy co będzie dalej.

Pozdrawiam was i dziękuje za wsparcie.

PS nie wiem czy pracownik Allegro czytał ten wątek. Ja go nie linkowałem.

No cóż nie wiem ale Allegro schodzi nisko i to bardzo. Ponowny komentarz został usunięty powód narusza zasady Allegro. Oczywiście mogę ponownie wystawić komentarz tylko co napisać, by nie naruszał zasad Allegro.

"Sprzedany wzmacniacz to złom, a na zdjęciach wyglądał czysto i zadbanie. Na zewnątrz złoty papierek a w środku kosiarka do trawy. W opisie zapewnienie "sprzedaje do naprawy lub na części ". Otwieram a tam taki widok że ręce opadły. I sprzedawca zdziwiony dla czego jestem nie zadowolony. Uszkodzony to uszkodzony ale nie znaczy to że w ramach tego magicznego słowa można sprzedawać każdy złom. Allegro powinno zainteresować się, sprzedażą uszkodzone komentarz tylko pozytywny."

Nie pokazuj tego swojej polonistce - kobieta strzeli sobie w głowę.

Bez urazy, to bełkot jest. Owszem, humor pewnie by bawił np. na FB. Ale jako komentarz transakcji handlowej...

Abstrahując od sytuacji powyżej, nadal sporo osób liczy na okazję na Allegro. Nie wiem co bardziej podziwiać u nich, głupotę, czy siłę nadziei.

Sorry janusze interesu, ale nie da się kupić mercedesa w cenie guana.

Podobnie jak np. produkt X chodzi po np. 4000 a nagle pojawia się oferta za 2 tys. To nie jest okazji, tylko ostrzeżenie iż to felerny egzemplarz.

Ale nasz januszek przecież nie wpadnie na to, iż sprzedający najpierw sprawdzi po ile chodzi to co on chce sprzedać. Bo taki cwany mógły być tylko sam januszek. I później lament.

Dla jasności od 2 lat nic na Allegro nie sprzedałem, parę rzeczy kupiłem.

Co do uwag do samego allegro - popieram w 100%

Pożegnalem allegro bez żalu ,zaraz po zmianach,zwariowali z tą prowizją,poza tym zmienili obsługę wyszukiwania przedmiotów.Nie ma wyszukiwania wg daty zamieszczenia ogłoszenia.Polityka komentarzy komentarza nie wymaga,można ją określić jednym słowem,wiadomo jakim.Nic już nie kupię poprzez ten portal.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.