Skocz do zawartości
IGNORED

Adam Hall kabel głośnikowy

kuba k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Miał ktoś do czynienia z kabelem głośnikowym Adam Hall LS 225 2x2,5mm?

Jestem ciekaw czy jest wart uwagi. Mam wzmacniacz Rotel ra930, słucham głównie rocka i jazzu.

Obecnie mam kabel Bandridge 1,5mm.

Czy wymiana na AH polepszy brzmienie? Zależy mi na szczegółowości/detaliczności.

Kuba

https://www.audiostereo.pl/topic/139206-adam-hall-kabel-g%C5%82o%C5%9Bnikowy/

Jeśli szukasz dobrego kabla, kup produkt jednej z firm specjalizujących się w takich produktach. Nigdy nie słyszałem aby Adam Hall produkował kable. Jeśli już , jest to jakiś konfekcjonowany Chińczyk o nn parametrach i pochodzeniu . Dobre „markowe” kable kupisz od ok 10 zł więc po co kombinować ?

Adam Hall Cables K4 LS 225. Bardzo dobry kabel. I też akurat po ok. 10 zł. Ale czy jakikolwiek kabel polepszy brzmienie? Nie. Co najwyżej mniej zepsuje, a to i tak zmiana będzie na granicy percepcji.

Np. Procab mniej psuje niż Tara Labs po kilka stówek za metr. Niestety modelu tary nie pamiętam. Ale psuła tak, że nawet moja matka usłyszała zmianę.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Szukałem szczegółowości, analityczności i otwarcia czyli naturalnej agresji i skończyło się

na kablach zupełnie spoza branży, niestety ...zarówno IC, jak głośnikowe.

Ale trzeba mieć odwagę i skłonność do ryzyka, choć koszt nie przekroczy 20 zeta z dostawą...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Adam Hall Cables K4 LS 225. Bardzo dobry kabel. I też akurat po ok. 10 zł. Ale czy jakikolwiek kabel polepszy brzmienie? Nie. Co najwyżej mniej zepsuje, a to i tak zmiana będzie na granicy percepcji.

Np. Procab mniej psuje niż Tara Labs po kilka stówek za metr. Niestety modelu tary nie pamiętam. Ale psuła tak, że nawet moja matka usłyszała zmianę.

Ciekawi mnie jak inne kable 'grają' bo od kilkunastu lat mam Bandridge LC 1154 (1,5mm), i nie maiłem styczności z innymi. Jest wiele opinii że minimum powinien być 2,5mm.

Rzecz polega bardziej na strukturze kabla, niż przekroju:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a składa się z bardzo cienkich srebrzanek; zależy, czego się szuka w dźwięku...

Im większy przekrój linki miedzianej, tym bardziej rozmywa barwę i traci detale oraz przestrzeń.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ja powiem szczerze że od kiedy kupiłem kimber 4pr nie rozglądam się już za kablami głośnikowymi.Koszt nie jest ogromy a święty spokój na lata.

Kimber 4tc to jest dopiero coś. Głębia Cardasa też robi wrażenie

Kimber 4tc to jest dopiero coś. Głębia Cardasa też robi wrażenie

Być może . Nie jestem jednak aż takim zapalonym kablarzem a z obecnego okablowania jestem już na tyle zadowolony że ten temat zamykam.

Ja od lat mam Procaba LC 25. Interkonekt też Procab i tak zostanie odkąd Tara labs za kilkanaście razy więcej pieniędzy zamuliła brzmienie.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Lub weź Chorda, Suprę, VdH lub KImbera i raczej usłyszysz różnicę. W wielu salonach możesz wypożyczyć kable za kaucją tak więc w przypadku, gdy nie spełnią oczekiwań, oddasz je. Proste

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.