Skocz do zawartości
IGNORED

Nie żyje Roman Kłosowski. Aktor miał 89 lat

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

"Informację potwierdził syn aktora w rozmowie z "Super Expressem".

- To prawda, tato nie żyje. Nie chciałbym mówić o szczegółach. Mogę powiedzieć, że w ostatnich dniach bardzo ciężko chorował. Odszedł spokojnie - poinformował syn aktora, Tomasz.

Na deskach teatru zadebiutował w 1953 w Szczecinie, w spektaklu „Szczęście Frania Włodzimierza Perzyńskiego”. Od 1955 roku grał w Teatrze Dramatycznym w Warszawie. W latach 1976–1981 kierował Teatrem Powszechnym w Łodzi. Od 1981 r. pracował w Teatrze Syrena w Warszawie."

.........................

Pokój jego duszy :-(

Dla mnie i chyba dla całego mojego pokolenia to aktor tak charakterystyczny i lubiany, że pozostanie nigdy nie zapomniany w naszych sercach.

Bardzo smutna, przygnębiająca wieść. Ciepły, wspaniały człowiek. Aktor - znamienity.

Rola Maliniaka to absolutny majstersztyk, choć jako Orsaczek w 'Bazie Ludzi Umarłych' - równie prześwietny. I tyle innych...

Wielka szkoda.

Wielka szkoda,wybitna postać drugiego planu,rola z Pętli absolutna perełka

To aktor,który chyba nigdy nie zszedł z najwyższego poziomu

Choć zapamiętany zostanie jako Maliniak

Przebił w tym serialu wszystkich

:-((((

Gość

(Konto usunięte)

To co mam teraz połączyć? W zakładce FILM jest tylko założony watek bez żadnego wpisu???

Według mnie tamten wątek będzie bardziej filmowy niż ogólny . Ja bym w ogóle nie łączył bo to nie ma absolutnie według mnie sensu . Zresztą ja nie moderator "rób co uważasz" .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.