Skocz do zawartości
IGNORED

Allegro - kolejny Einstein - sprzedawca Typlo

terminus

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupu dokonałem:

14 mar 2018, 16:05

Po ok. miesiącu, nadal nie było towaru, rozpocząłem spór:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6361-0-94375800-1528749492_thumb.png

post-6361-0-90363000-1528749504_thumb.png

Sprzedawca: Typlo, z Warszawy.

Allegro ma mnie w dupie, prawo i sprzedawca też. Zajebiście.

cd.post-6361-0-25687200-1528750856_thumb.png

Farsa, a nie platforma handlowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

Cześć, cd.:

Ukryta Zawartość

Mnie też dali monety :) Porażka na całej linii.

Ukryta Zawartość

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH 

To "z poważaniem" mogłeś sobie darować.

Poniżej jestem podpisany z imienia i nazwiska. Tak mnie w domu nauczyli.

Jak na rozszerzenie .pl przystało

Prowincjonalnie dziadowsko chamsko i mało .

To jest motto polskiego handlu .

Jak Koledze tak śmierdzi PL to zawsze może zrezygnować z obywatelstwa, lub wyjechać. Płakał nikt nie będzie.

Allegro od lat nie jest już polskie. Zresztą same początki allegro to temat na dobrą powieść sensacyjną.

Też mam złe zdanie o handlu nad Wisłą, ale daleki jestem od uogólnień na cały kraj. Są sklepy (firmy) które stoją na europejskim poziomie.

Gość

(Konto usunięte)

Jak Koledze tak śmierdzi PL to zawsze może zrezygnować z obywatelstwa, lub wyjechać. Płakał nikt nie będzie.

Allegro od lat nie jest już polskie. Zresztą same początki allegro to temat na dobrą powieść sensacyjną.

Też mam złe zdanie o handlu nad Wisłą, ale daleki jestem od uogólnień na cały kraj. Są sklepy (firmy) które stoją na europejskim poziomie.

Co kolega taki nerwus . Trzeba być ślepym żeby nie widzieć że Polska staje się ostatnio coraz szybciej zapadłą prowincją Europy i świata zresztą też , a handel polski jest tego bardzo dobrym wskaźnikiem . Porównaj sobie Media Markt Niemiecki i Polski . Kolosalna Różnica w asortymencie . To samo Ebay , Amazon w porównaniu z Allegro .

Jako ktoś, kto od prawie 20 lat kursuje między Poznaniem a Berlinem, mogę powiedzieć, że generalnie polski handel postawiony jest na głowie. Wiele towarów jest w Niemczech tańsze (i lepsze) niż tutaj. O gastronomii nie ma co nawet wspominać. Jeśli wspaniałe ciasta i torty w Metre Muensch w Charlottenburgu - jednej z najdroższych dzielnic, kosztują 3,50 euro, a o połowę mniejszy kawałek placka z owocami na Śródce w Poznaniu kosztuje 13 zł, to coś jest nie tak. Wystarczy porównać koszty działalności (płace, czynsz, etc.). W Polsce rządzi chciwość, a nie uczciwość kupiecka. A odzywki typu, jak się nie podoba, to fora ze dwora są po prostu chamskie i typowe dla "dobrej zmiany". Jestem obywatelem tego kraju, płacę tu podatki i mam prawo wytykać absurdy. Gdyby w Polsce istniał ruch konsumenci, to sytuacja byłaby pewnie inna, ale Polacy mają bardzo niewielką zdolność do samoorganizacji.

Ty masz prawo wytykać absurdy, a ja jako osoba również legitymująca się polskim paszportem (poza innym) mam prawo się poczuć oburzony.

Natomiast zapisywanie kogoś to tzw. dobrej zmiany to zwykłe prostactwo jest. Co akurat w Twoim wykonaniu mnie nie dziwi. Chociaż w przeciwieństwie do Ciebie chamem Cię nie nazwę. Ocenę zostawię czytającym.

Z dużą klasą podszedł to tematu sam Kolega @Piwo - sorki jeśli za mocno pojechałem. Na usprawiedliwienie mam to iż większą część życia spędziłem poza Polską. I mam jakiś tak może zbyt duży patriotyzm rozwinięty. I stąd może nerwowo reaguję na "wszystko co polskie jest błeeee"

Na pocieszenie sam sobie napiszę, że dzisiaj dostałem zwrot wpłaty od sprzedawcy. Kwota, co prawda była licha, ale tu o zasady chodzi.

Równe 3 miesiące. A są też naprawdę wspaniali Sprzedawcy, generalizować nie można.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.