Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie DVD do monitora

Chattab

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam takie pytanie, chciałbym się upewnić, czy dobrze kombinuję. Chcę podłączyć odtwarzacz DVD do monitora komputerowego. Zarówno DVD (Denon 3930), jak i monitor (AOC Q2781PQ) mają HDMI. Do komputera są podłączone głośniki na USB (póki co Logitech Z-10, docelowo B&W MM-1). Czy będzie zarówno obraz, jak i dźwięk?

Chcę słuchać płyt SACD/DVD-Audio na sprzęcie stereo, a osobno na monitorze oglądać płyty DVD (bezpośrednio DVD do monitora, bez amplitunera po drodze). Czyli jakby tor audio idzie z DVD do wzmacniacza stereo (analogiem albo optykiem) i na kolumny, a tor wideo z odtwarzacza do monitora (który jest spięty z komputerem, a do komputera podpięte głośniki na USB).

Czy taki układ zadziała?

https://www.audiostereo.pl/topic/139461-pod%C5%82%C4%85czenie-dvd-do-monitora/

Jeśli głośniki masz podpięte pod komputer, nie zadziałają. Musisz je podłączyć do dvd, bo inaczej nie dostaną sygnału. z monitora do komputera audio nie idzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.