Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośników do pokóju 20m2

NICRAMBOSS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Chciałbym uzyskać od was rady jakie głośniki kupić to powyższego pokoju, teraz posiadam kino domowe 4 głośniki (nie 5, korzystam z mini jacka a on nie przesyla 5.1) i subwoofer, lecz to nie spełnia moich wymagań bass jest słaby i wgl.

Chciałbym zeby byly to 4 głośniki najlepiej, mogą byc juz z wbudowanym bassem szukalem na internecie czego takiego ale nie znalazlem jest takie cos wgl w sprzedazy?

Chciałbym rowniez aby bass wymiatał dom ma sie trząść :D , kino domowe ma bass niby 300w ale nie mam pojecia czm on taki slaby jest przy full głośności btw. posiadam zbudowany samodzielnie wzmacniacz z głośnikiem 20w i on gra rownie dobrze jak ten z kina moze nawet lepiej. Jak patrzeć na te moce głośnikow skoro to nie ma odzwierciedlenia w realu?

Budżet jaki mogę przeznaczyc to chyba 2000 zł moze byc mniej, wysokie tony w kinie domowym nie sa zle chyba, moze nie mam takiego słuchu do dzwięku wiec nie mogę tego okreslic wiec nwm czym moze sie różnić zestaw za np 3000 od takiego za 1500 oprócz mocy

I jescze jedno pytanie czy jesli nowy zestaw bedzie posiadal bluetooth to czy on jest wstanie przeslac dziwek 5.1 z telewizora?

Bardzo bym prosił o podanie przykladowych zestawów (ten bass to musi wymiatać ostro) i odpowiedznie na moje pytania

Pozdrawiam wszystkich

Podaj nazwy kd, głośników i suba co posiadasz? Z Tv to po kablu optycznym do avr przesłać sygnał lub hdmi.

Do 2tyś bardzo duży wybór, Heco MusicStyle900 mogą podejść Tobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Obecnie posiadam lg lht551tb jak mowiłem to kino domowe, i chciałbym aby 2000 wyniosło to wraz z amplitunerem, to moze zostanę przy mini jacku skoro nie da sie bluetoohem, i bym podłączył 4 kolumny zeby wszystkie graly jednakowo jest taki sens?

Czy Ty mówisz o tym czymś, niestety nic z tym nie zrobisz, jedynie sprzedaj za max 200zl. Jeśli posiadasz 2000zł to lepiej kup sobie prawdziwy amp av i prawdziwe kolumny a nie jakiś plastyk zabawkę.

Zobacz ciekawe to lepiej zagra niż LG.

Ukryta Zawartość

38890f4203c77c9ccd57644c7ff30efa.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

W TV chyba nie dają 5.1 ....

Skoro jesteś ( w miarę ) zadowolony z góry pasma to wyjściem byłby może tylko aktywny subwoofer

z dołożonym na wejściu dzielnikiem napięciowym, żeby go sterować z Twojego LG,

albo tylko bierny subwoofer, ale wyższej klasy, niż ten z kompletu LG.

Ograniczeniem byłby jednak w tej wersji sam wzmacniacz z kombajnu LG, więc lepszym rozwiązaniem byłaby

wersja z dzielnikiem sygnału i aktywnym subem.

Może masz kogoś, kto zna prawo Ohma i taki dzielnik mógłby Ci skleić ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

dzielnik napiecia to moje drugie imie xd zlozylem samemu wzmacniacz z regulacją basu teraz to za maly glosnik bo nie wyrabia :P

Pytanie takie na przyszłość jaki amplituner dobrac do tych głośników: Magnat Monitor Supreme 1002, posiadają one dwa glosniki bassowe zapewni to dobry bass? czy trzeba jeszcze ten aktywny? amplituner do max 1000 zł.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.