Skocz do zawartości
IGNORED

Y RXV 450 + jakie kolumny ???

makko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie do osób które już przerabiały ten temat i są zadowolone, a mianowicie:

Mam Y RXV450 i dvd Kiss dp 450 - jakie bedą najlepsze glosniki + sub do tego zestawu, przy zalozeniu ze mieszkanie ma 18 m2 ??? Ogladam filmy na DVD + muzyka z TV. Rzadziej slucham muzyki z CD i radia.

Lubie duży bass i wysokie tony.

dzieki za rady, a jesli ktos ma cos ciekawego do zaoferowania to porsze o ofertki...

makko

https://www.audiostereo.pl/topic/13968-y-rxv-450-jakie-kolumny/

Z mojej strony mogę zaproponować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

RUBICON RT26 F/S/C + RA-10 cena ok 3000, Czy zestaw Gale 3030.

Ukryta Zawartość

Pauli a jak,trudno jest cos sprzedac uzywanego nawet na gwaracji jak ludzie wola kupic nizszej klasy sprzet ale pachnacy nowoscia:) nie wazne ze gorszy ale nowy:) albo pujsc do MM i kupic tam bo w sklepie jest lepiej,co kolwiek miało by to znaczyc:).Wiec jak mówie, trudno jest sprzedac.

Pozdr

a jesli chodzi o KODA, to jaki zestaw polecacie ??? A moze Paradigm.....sam już nie wiem.Poki co kupilem syfne Pj6000 za jakies grosze +eltax A8, ale to wcale nie gra...wiec musze jak najszybciej to pogonic ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to ma fajny bas i soprany o których to pisałes.No i te AV72 tez godne uwagi.Nie chce reklamowac,ale jesli bys chciał zaoszczedzic,to jest w dziale ogłoszen na AV702 oferta sprzedazy,niejaki Wiesław je sprzedaje,pogadaj z nim,moze sie dogadacie.

Pozdr

Ukryta Zawartość

makko... na Twoim miejscu nie bawilbym sie w kody. Posiadam celestiony f30, f10.......... i powalaja kody na lopatki. Jednak nie wiem czy sprostaja Twoim wymaganiom. Wyposarzone sa w dwa glosniki srednio - niskie o wielkosci 13 cm wiec basem gor nie przenosza ale oczywiscie to mozna naprawic dobrym subem. Jesli chodzi o stereo i o kino mnie zaspakajaja calkowicie a z tego co slyszalem sub jako jeden z nielicznych w swoim przedziale cenowym ( ok 1400 zl) nadaje sie i do kina i do muzyki (nie slyszalem go osobiscie wiec nie wiem ile jest w tym prawdy :). Ale nasze gusta nieco sie roznia, ja nieznosze rozlazlego basiska i robiacych dziury w uszach sybilantow. Odpowiedz sobie na pytanie czego oczekujesz od zestawu: jesli chcesz terroryzowac sasiadow basem proponuje Altus 300, jesli chesz czegos wiecej - Celestion bedzie dobrym rozwiazaniem !!! przed zakupem dokonaj jeszcze odsluchu i sam ocen

pozdrawiam i zycze trafnego wybor ;))

Witam,

Makko, jeśli pozwolisz zaproponuję Ci pewną alternatywę do wcześniejszych sugestii przedmówców. Yamaha RX-V450 sama w sobie ma dość sporo basu /oczywiscie uwzględniając pułap cenowy, w którym się poruszamy!/, więc polecam Ci na front podłogowe Paradigmy z serii Monitor np. 7v.3, albo JBL LX2004 /w moim mniemaniu bardzo dobre kolumny w przedziale do 2000 pln!/. Oba modele słyną z bardzo dobrego basiku, a przy tym nie zaniedbują ani średnicy, ani wysokich tonów. Oczywiście warto posłuchać przed zakupem, ale jestem przekonany, że któryś z tych modeli może Ci się spodobać. Z całym szacunkiem dla Kody, ale Paradigmy, czy JBL-e są chyba jednak trochę lepszymi kolumnami, a połączenie z yamahą jest bardzo ciekawe w obu przypadkach.

Ja osobiscie kupilem do Rxv 450 kolumny podlogowe Mission m33, do tego tanszy z centralnych, a podstawkowe, ktore mialem Quadrale wstawilem na tyl. Smiga niezle, a cenowo atrakcyjnie (bardzo) w sklepie zestaw m33 z centralnym kupilem za 1950 (jakies 2 miechy temu, troche sie targowalem :))

• 2 tygodnie później...

A co powiecie na glosniki BOSE - Acooustimass 6 series III (cena 3,999 tys) ? Czy one sa lepsze od KODA 702 lub innych modeli ??? Dzisiaj w sklepie zrobily na mnie wrazenie, tylko ze graly razem z amplitunerem BOSE, a jachcialbym je podlaczyc do Y 450 ???

Poradzcie cos, bo ten facet ze skpelu bedzie do mnie dzwonil, nie wiem czy jest sens aby mu zawracac glowe ???

dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.