Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 603s3. uszkodzona kopułk gl.śr-ni.t

postman3

Rekomendowane odpowiedzi

Moje dzieciaki uszkodziły mi kopułkę w gł ni-sr tonowym w 603s3 niewiem co mam począć bo w serwiśie audio clanu powiedzieli że niedawno została poczyniona modyfikacja tej właśnie nakładki i nie mogę już kupić takiego samego głośnka jestem zrospaczony niewiem gdzie jeszcze można coś takiego dostać?

Niestety żeczywistośc jest brutalna szczegulnie gdy dojdzie do takich zdażeń człowiek może byc niebezpieczny gdyby nie stanowcza obrona obrona mojei żony zrobił bym chyba coś złego memu Szymonowi

Jesli kupisz nowy głosnik, musisz sie liczyc z tym,że nie będzie grał juz tak samo i mozesz miec rozwaloną stereofonię. Nie pamietam już czy w s3 jest tylko nakładka, czy korektor fazy, jeśli nakładka to uszkodzenie jest właściwie tylko wizualne, w brzmieniu i działaniu głosnika wiele nie zmienia.

Jest to nakładka z jakiegoś tworzywa dosyć twardego i kruchego zarazem przyklejona do kewlarowej membrany

i karkasu jednocześnie, magnes jest wentylowany pośada otwor co wydaje mi się może mieć znaczenie w brzmieniu bez owej nakładki ale przyznam że w tym stresie nawet nie sprawdzałem .

Jest światełko w tunelu dotarlem do prywatnego importera od którego zakupiłem między innymi te kolumny i powiedział mi że głośnik ten jest do załatwienia bez problemu .Czegoś tu nierozumiem czy panowie z Audio Clanu poprostu niechcieli zamówić dla mnie owego modelu ? czy prubowali zbyć to co akurat mieli na pułce ?.... prywatny Importer twierdzi że te głośniki są nadal sprzedawane bez zmian.....

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.