Skocz do zawartości
IGNORED

Opera Consonance Droplet/Raysonic cd 228/+ takie tam....

Pawel_71615

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Sprzętu jako tako z wysokiej półki póki co nie mam, ale choroba w ostatnim czasie błyskawicznie się rozwija. Najgorsze jest to, że jestem coraz bardziej głodny. Skosztować chińskich potraw,które mnie interesują nie mam możliwości.

Chińskie, ponieważ mam bezpośredni dostęp do sklepów w Chinach+ darmowa wysyłka bez cła i vatu.

W ciągu roku z leciwego już Arcama cd23 poszedłem w w Arcama rDaca+tomanek+ m2tech evo,clock supply. Po paru miesiącach w czystej ciekawości zakupiłem AGD r2r 1+iusb 3.0+lepszy zasilacz+usb gemini +usb mercury. Po ostatnim zakupie wpadłem.

Arcam cd23 przy ostatnim wydaje się mi teraz zabawką i odtwarzaczem na poziomie manty.

Rozumiem, że arcam to tylko arcam, ale odtwarzacz jakiś czas temu swoje kosztował, i był chwalony.A teraz wychodzi na to,że gra na poziomie 500-1000pln....

Raysonic cd 228 jest do kupienia w komisie za 1500usd. Używki dropleta 3.3 chodzą po 800usd. Nowy Droplet 5.0 2500usd - ponoć miazga ^^

Jak grają te/inne 10 letnie odtwarzacze, które kosztował po 10-15k, na tle współczesnych cd/daców. Czy te stare cd zostały, aż tak bardzo w tyle ?

Hazard lubię bardzo, ale dożywotni ślub z dropletem 5.0 po randce w ciemno średnio mi się podoba.

Mam nadzieję,że nikogo nie uraziłem pytając się o chińskie klocki w dziale HiEnd ^^.

nie wiem czy należałoby sobie darować czy nie, napiszę o moich doświadczeniach,miałem YBA cd3 alpha, Marantz SA 15 i 11, Marantz SA 8400, Marantz CD-17, Thule audio cd150, C.E.C.TL51, Shanling CD-T1000,cd MHZS 88, Creek Destiny 2,Rotel RCD-06 SE, Exposure 3010S,Olive 04HD, Meridian G08.2, Yamaha CD S-1000 .....od trzech lat mam Raysonic CD 128 i według mojej opinii to najlepiej grający player z wyżej wymienionych, zakładam że model dwa oczka wyżej zagra nie gorzej

jeżeli dobrze zrozumiałem,kolega ma dac-więc potrzebuje transport cd...

w Polsce,takie rzeczy jak cd Opera czy Raysonic są niesprzedawalne za rozsądne pieniądze.

natomiast kolega zrobi jak zechce.

Generalizując nieco:odtwarzacz cd to rynek schyłkowy.Jeżeli kupować to takie,które mają wejścia cyfrowe.

Albo dobrej jakości cd-transport.

Jesli masz mozliwosc naciagnac budzet to poszukaj Einstein Audio The Last Recor Player mkII

Mam go od kilku dobrych lat.Chcesz lub nie porownujac do takich cd-playerow jak Yamaha cd-s3000,Wadia cd302,Accuphase dp-400,Bow Technologis Wizzair Einstein zagral naj...Oczywiscie jesli reszta toru u Ciebie na to pozwoli

Nad LineMagnetic i Shanling się zastanawiałem, ale mają stare pojedyncze ess, co nie bardzo za mną przemawia. Mimo napalenia na cd228, 8 letni cd z chińskiego komisu chcąc nie chcąc zakończy się pewnie wtopą :) No i niestety nie dowiem się jak gra.

Raysonic128 był nie tak dawno jeszcze na taobao do sprzedania nowy za parę groszy.Trochę przespałem, ale wybrałem pc/pliki. Widzę, że raczej nie ma jakiegoś chińskiego cd-killera,który można by z czystym sumieniem polecić.

Kiedyś jeszcze myślałem co Ayon. Ale co chwilę wypuszczają nowe cd, które "nie no, teraz to gra". Także mam do nich ograniczone zaufanie. Może kiedyś posłucham.

Czekam na odpowiedź czy z tym cd wszystko ok:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem do końca co drzemie w tym szrocie, ale w 3.1 był PHILIPS CD PRO 2

Pytanie czy da się wymienić w razie czego bezproblemowo wymienić sam laser.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, dlaczego ze strony opery zniknęła seria droplet 3.x. :)

Ukryta Zawartość

Jest :Jay`s audio tylko to już są inne pieniądze.

Kolejna chińska wydmuszka. Z zegarem atomowym. Specjalnie dla naiwniaków nie mających pojęcia o technice cyfrowej i właściwie jakiejkolwiek. Lansowane przez zwolenników chińskich niedoróbek (streamery) i różnych guru od chińszczyzny :D

Kolejna chińska wydmuszka. Z zegarem atomowym. Specjalnie dla naiwniaków nie mających pojęcia o technice cyfrowej i właściwie jakiejkolwiek. Lansowane przez zwolenników chińskich niedoróbek (streamery) i różnych guru od chińszczyzny :D

...możesz się poślinić!

Wykopali cię z audimaniaków? Czy już nie masz gdzie śmiecić?

...możesz się poślinić!

Wykopali cię z audimaniaków? Czy już nie masz gdzie śmiecić?

Mnie nie można wykopać :D

Musiałbym być kompletnym idiotą, by ślinić się na widok kawałka chińskiego złomu. Tylko pseudo guru, tacy jak ty ekscytują się źle działającymi, albo bezsensownie złożonymi klockami z Chin

Ukryta Zawartość

Ciekawy player na r2r soekris,

Ukryta Zawartość

a tu chyba coś lvl wyżej z wej. usb.

Nie wątpię w geniusz autora, nie mniej jednak trochę ryzyko kupować w ciemno.Myślałem też o denafrips pontus, ale opinie bywają różne. Ewentualnie holo audio spring tyle,że ma słabe usb. Jest jeszcze Opera Reference DSD1.1 Recenzja oczywiście w niemieckim stereoplay gdzie chwalą wszystkie opery :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie nie można wykopać :D

Musiałbym być kompletnym idiotą, by ślinić się na widok kawałka chińskiego złomu. Tylko pseudo guru, tacy jak ty ekscytują się źle działającymi, albo bezsensownie złożonymi klockami z Chin

pochlebia mi,rzecz jasna ,że taka ``uczona`` persona biega za mną- z wywieszonym jęzorem i toczy ślinę z pyska--tylko nieco ekspresji,zużyte teksty już nie robią na nikim wrażenia.

a jakich informacji szukasz w moim profilu-odwiedziłeś go kilkakrotnie?

oczywiście czuję się zaszczycony.

a jakich informacji szukasz w moim profilu-odwiedziłeś go kilkakrotnie?

Muszę cię rozczarować. Żadnych. Czasami kliknie mi się przypadkiem w czyjś nick zamiast w tytuł wątku.

Powiedz sam, czego miałbym szukać w twoim profilu? Peanów na cześć chińskiej technologii? Bądźmy poważni .....

P.S.

Zastanawiam się po co ktoś włącza opcję informującą go o wizytach w profilu, a także dlaczego włącza opcję nieinformowania o obecności na forum. Odpowiedż jest prosta: nieczyste sumienie, kombinacje i mania prześladowcza :D

P.S. 2

Ale pocieszę cię. Mimo wszystko jesteś w czołówce. I to ścisłej. Liczy może 4, może 5 osób. Kategoria jest przezabawna: Największy Bzdurownik Forum :)

P.S.

Zastanawiam się po co ktoś włącza opcję informującą go o wizytach w profilu, a także dlaczego włącza opcję nieinformowania o obecności na forum. Odpowiedż jest prosta: nieczyste sumienie, kombinacje i mania prześladowcza :D

P.S. 2

Ale pocieszę cię. Mimo wszystko jesteś w czołówce. I to ścisłej. Liczy może 4, może 5 osób. Kategoria jest przezabawna: Największy Bzdurownik Forum :)

...twój protektor-moderator ochroni ciebie.

piszesz nie na temat,łamiesz regulamin forum..itd

żeby zakończyć to niesmaczne przedstawienie:podnieś na wysokość oczu wyprostowany,środowy palec!

takie papierowe tygrysy i sieciowe podglądactwo...............(dowolne obraźliwe słowo)

PS...przypomnijcie,proszę słowo na określenie czerpania korzyści z :donoszenia,lizusostwa etc.

wypisz,wymaluj-nasz bum.

...twój protektor-moderator ochroni ciebie.

piszesz nie na temat,łamiesz regulamin forum..itd

żeby zakończyć to niesmaczne przedstawienie:podnieś na wysokość oczu wyprostowany,środowy palec!

takie papierowe tygrysy i sieciowe podglądactwo...............(dowolne obraźliwe słowo)

PS...przypomnijcie,proszę słowo na określenie czerpania korzyści z :donoszenia,lizusostwa etc.

wypisz,wymaluj-nasz bum.

Oj kolego, przesadziłeś. Jeśli ktoś tu donosi, to ty osobiście. I to nie jeden raz.

nie wiem czy należałoby sobie darować czy nie, napiszę o moich doświadczeniach,miałem YBA cd3 alpha, Marantz SA 15 i 11, Marantz SA 8400, Marantz CD-17, Thule audio cd150, C.E.C.TL51, Shanling CD-T1000,cd MHZS 88, Creek Destiny 2,Rotel RCD-06 SE, Exposure 3010S,Olive 04HD, Meridian G08.2, Yamaha CD S-1000 .....od trzech lat mam Raysonic CD 128 i według mojej opinii to najlepiej grający player z wyżej wymienionych, zakładam że model dwa oczka wyżej zagra nie gorzej

Operę i Raysonica,mz należałoby sobie darować..

Mój typ to:Line Magnetic lub Shanling..ale też nie wszystkie modele.

Wszystko zależy od tego co oczekujesz i ile możesz wydać.

W przypadku starszych odtwarzaczy,pierwsza kwestia to laser i serwis.

Czy ktos tu poza kolega alumrock sluchal takiego Raysonica ze zmienionymi opampami na oryginaly, lampki jakies Philipsy D-getter? Jesli chodzi o poszczególne modele to nie bylo to tak calkowicie że wyższy model = lepszy dzwiek. Np. 128 mial HDCD dekoder i wylaczany upsampling, 168 miał inee funkcje, 228 dodane zasilanie itp. Po modach gra to analogowo, detal jest tyle ile trzeba, najsłabszy punk to bas - jest go tyl eile trzeba ale brak trochę faktury na dole. Średnica super. Wysokie ładnie dopełniają całośći.

Jest wyjście z transportu ale fakt - nie ma wejść. U mnie accustic arts DAC 1 pobił tego Raysonica praktycznie w kadym aspekcie , może z wyjątkiem muzykalności więcej przestrzeni, więciej szczególu ale takiego fajnego analogowego. - ale to też "stary" klocek bez gęstych DSD etc.

Sluchalem juz troche urzadzen i serio, jesli cena jest ok ,ten Raysonic moze to być fajny cd. Napęd SOny 213q więc kosztuje grosze, u mnie grał ostro przez jakieś 3 lata i zero problemów . Opera zdecydowanie nie. Einsteina słuchałem i to fajny CD ale były problemy z awaryjnością i trzeba uważać z doborem reszty toru - ale to z każdym medium tak jest.

Strata na odsprzedazy to raczej zawsze będzie choć faktycznie Raysonic nowy to słaba inwestycja jeśli ktoś przeszuca dużo sprzętu.

Proponuje jak zwykle żeby wypowiadać się na temat urządzeń które posiadaliśmy lub sluchaliśmy, zwłaszcza jesli dla kogos to początek drogi.

CD są zchyłkowe - może - ale dalej "no IFPI cd" np. Kogana kosztują na ebay 100EUr w góre za sztukę.

U mnie wszystkie 3 nośniki sa używane: Pliki, CD i vinyl. Chwilowo nie rezygnuję z CD choć doceniam wygodę plików ale równocześnie rozważam Garrarda jako dugi/ trzeci gramofon :)

Czy ktos tu poza kolega alumrock sluchal takiego Raysonica ze zmienionymi opampami na oryginaly, lampki jakies Philipsy D-getter? Jesli chodzi o poszczególne modele to nie bylo to tak calkowicie że wyższy model = lepszy dzwiek. Np. 128 mial HDCD dekoder i wylaczany upsampling, 168 miał inee funkcje, 228 dodane zasilanie itp. Po modach gra to analogowo, detal jest tyle ile trzeba, najsłabszy punk to bas - jest go tyl eile trzeba ale brak trochę faktury na dole. Średnica super. Wysokie ładnie dopełniają całośći.

Jest wyjście z transportu ale fakt - nie ma wejść. U mnie accustic arts DAC 1 pobił tego Raysonica praktycznie w kadym aspekcie , może z wyjątkiem muzykalności więcej przestrzeni, więciej szczególu ale takiego fajnego analogowego. - ale to też "stary" klocek bez gęstych DSD etc.

Sluchalem juz troche urzadzen i serio, jesli cena jest ok ,ten Raysonic moze to być fajny cd. Napęd SOny 213q więc kosztuje grosze, u mnie grał ostro przez jakieś 3 lata i zero problemów . Opera zdecydowanie nie. Einsteina słuchałem i to fajny CD ale były problemy z awaryjnością i trzeba uważać z doborem reszty toru - ale to z każdym medium tak jest.

Strata na odsprzedazy to raczej zawsze będzie choć faktycznie Raysonic nowy to słaba inwestycja jeśli ktoś przeszuca dużo sprzętu.

Proponuje jak zwykle żeby wypowiadać się na temat urządzeń które posiadaliśmy lub sluchaliśmy, zwłaszcza jesli dla kogos to początek drogi.

CD są zchyłkowe - może - ale dalej "no IFPI cd" np. Kogana kosztują na ebay 100EUr w góre za sztukę.

U mnie wszystkie 3 nośniki sa używane: Pliki, CD i vinyl. Chwilowo nie rezygnuję z CD choć doceniam wygodę plików ale równocześnie rozważam Garrarda jako dugi/ trzeci gramofon :)

Shanlinga miałem,wspominam go mile.

Raysonic nie znam.Nie wiem czy ta firma jeszcze istnieje.Często była oskarżana o podrabianie/klonowanie Ayona.

Opery słyszałem dwa modele-nie kupiłbym.

Krella mam.Zresztą mam pliki,Qobuza i płyty.

Wszystko zależy od zakładanych wydatków.Chcąc mieć dobrej klasy źródło ,trzeba się liczyć ze sporymi wydatkami i sporą stratą przy ewentualnej odsprzedaży.

Bezpieczny zakup mz. to porządny cd-transport,na tym się nie traci.

Wybór zapewne padnie na to :

Ukryta Zawartość

plus dac

Ukryta Zawartość

Rozumiem , że pasuje kupić wypasiony kabel hdmi ?

W sumie trochę lipa bo jay's i2s nie kompatybilne z audio gd i2s.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie to audio gd jest chyba z niczym nie kompatybilne. Domyślam się, że na dłuższą metę potrzebny będzie bardzo dobry hdmi. Czytałem coś kiedyś. 0.5m -1K pln.

Chodzi mi po głowie denafrips ares bo kosztuje 600usd, i gra ponoć lepiej niż holo audio za 1500usd... No właśnie ponoć.

No i jeszcze kluczowa sprawa. Jak brzmią nagrane cd-r.

8600x0.56 =4800pln na dzień dzisiejszy.

Właśnie to audio gd jest chyba z niczym nie kompatybilne. Domyślam się, że na dłuższą metę potrzebny będzie bardzo dobry hdmi. Czytałem coś kiedyś. 0.5m -1K pln.

Chodzi mi po głowie denafrips ares bo kosztuje 600usd, i gra ponoć lepiej niż holo audio za 1500usd... No właśnie ponoć.

No i jeszcze kluczowa sprawa. Jak brzmią nagrane cd-r.8600x0.56 =4800pln na dzień dzisiejszy.

Jesli kolega zamierza skupić się na plikach to lumin d1 plus zewnętrzny zasilacz i można się cieszyć muza, streamingiem i innymi cyfrowymi zabawkami. Za ok 5-6kpln można trafić używkę i sprawa załatwiona. Jeśli chcemy cd to niestety dobry transport, dac i kable będzie kosztował więcej. Tu w pełni zgadzam się z kolegą triode. Tak dla perspektywy bo sam szukam zapasowego napędu do swojego cd - w Jay siedzi z tego co pamiętam cd2pro/lf i ten napędził kosztuje 550-600 eur a paść może w każdej chwili.

Jay siedzi z tego co pamiętam cd2pro/lf i ten napędził kosztuje 550-600 eur a paść może w każdej chwili

w tym modelu,który wskazał kolega jest tańszy napęd Philipsa cdm.to tegoroczny model wersja mk2.

Jay`s wyrażnie poprawił jakość montażu albo są lepsze foty.I fajna cena.

transport XINDAKA lub Shanlinga jest znacznie droższy.

W sumie trochę lipa bo jay's i2s nie kompatybilne z audio gd i2s.

nie bardzo jest o co się bić-aes/ebu da ci dobry dźwięk.

...

Ukryta Zawartość

post-20288-0-02659000-1535466490_thumb.jpg

post-20288-0-97829100-1535466506_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko szkoda mi kupować dobry aes,żeby potem go schować do szafy na rzecz i2s. Tak czy siak, poczekam chwilę bo dolar zaczął spadać,zawsze to lepiej zapłacić 10% mniej.

Póki co czekam na recenzje cayin ha-300 bo strasznie się na niego napaliłem.

Ukryta Zawartość

jedyne 3300usd ^^

Ukryta Zawartość

Ja mam 8w z 300b,niełatwo o kolumny do takiego wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w tym modelu,który wskazał kolega jest tańszy napęd Philipsa cdm.to tegoroczny model wersja mk2.

Jay`s wyrażnie poprawił jakość montażu albo są lepsze foty.I fajna cena.

transport XINDAKA lub Shanlinga jest znacznie droższy.

nie bardzo jest o co się bić-aes/ebu da ci dobry dźwięk.

...

Xindaki to złe chłopaki. Typowa chińska propaganda. To już staje się nudne. Zmień kolego płytę i nie nabieraj kolejnych osób :D

podniesiony wyprostowany palec na wysokość oczu.Środkowy.

Spodziewałem się takiego dowodu niezwykłe subtelności i dobrego wychowania po takiej osobie jak ty. Może jeszcze coś równie ciekawego?

To zdanie jest tak samo interesujące jak wszystkie wynurzenia kolegi na temat chińszczyzny, kabli i innych niedorzeczności :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.