Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze wzmacniacza

Qvas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar kupić wzmacniacz stereo lub amplituner stereo.

Mam kilka typów, ale nie wiem czy to dobra droga.

Budżet maksymalnie 800 zlotych, myślałem nad:

- Onkyo 9050

- Pioneer a 30

- Harman Kardon 980

- Harman Kardon 3490

Szukam czegoś używanego, musi wyglądać estetycznie (żona wymaga ;)

Posiadam kolumny frontowe Polk Audio T50 i subwoofer B&W asw650.

Obecnie gra to pod amplitunerem kina domowego Pioneer vsx-529.

Na odsłuchy nie mam czasu. Szukam wzmacniacza który zagra raczej ciepło, bez zbyt wyeksponowanej góry.

Słuchamy z żoną różnych gatunków, od muzyki elektronicznej typu trance/house po klasyke.

Wyjście na subwoofer mile widziane, ale można go podłączyć poprzez wyjście wysokopoziomowe?

Źródłem muzyki głównie jest komputer ( karta dźwiękowa Sound Blaster X-Fi Fatal1ty).

Nie ograniczam się do wyżej wymienionych typów, inne propozycje mile widziane ( mieszczące się w budżecie ).

Pomieszczenie około 15 m2, moc tego amplitunera kina domowego w zupełności wystarcza do nagłośnienia, ale szukam innego dźwięku. Teraz góra jest nieco bardziej wyeksponowana, niskie tony z subwooferem są ok, ale można raczej lepiej.

Może ktoś coś podpowie, pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/140201-pomoc-w-wyborze-wzmacniacza/

Dobry wybór w tej kwocie to Onkyo i ew. Pioneer A30.

Jednak czasem lepiej dołożyć nieznaczną kwotę i kupić model NOWY lub model wyższy.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Witam, mam zamiar kupić wzmacniacz stereo lub amplituner stereo.

Mam kilka typów, ale nie wiem czy to dobra droga.

Budżet maksymalnie 800 zlotych, myślałem nad:

- Onkyo 9050

- Pioneer a 30

- Harman Kardon 980

- Harman Kardon 3490

Szukam wzmacniacza który zagra raczej ciepło, bez zbyt wyeksponowanej góry.

Jeśli szukasz ciepłego brzmienia to popatrz na HK 980.

Pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedzi. Brzmieniem najbardziej będzie pasował hk 980, tak?

Proponowane wyżej Onkyo i Pioneer bardzo odbiega brzmieniem od tego Harmana?

W budżecie mieści się jeszcze Pioneer a50, czy cos to zmienia?

Dziękuję za odpowiedzi. Brzmieniem najbardziej będzie pasował hk 980, tak?

Proponowane wyżej Onkyo i Pioneer bardzo odbiega brzmieniem od tego Harmana?

W budżecie mieści się jeszcze Pioneer a50, czy cos to zmienia?

Jeśli szukasz ciepłej charakterystyki to skup się na hk 980, Pioneer z Onkyo w porównaniu z HK będą nie co jaśniejsze.

Pozdrawiam.

A NAD c352 którego zaproponowalem wyżej, jest sens brania go pod uwagę w porównaniu z HK.

HK 980 ma pre out, nadaje sie do podłączenia subwoofera?

Co do NAD'a to tak możesz wziąśc go pod uwagę, jest to świetny wzmacniacz ale pamiętaj by porównać go z innymi urządzeniami w odsłuchu najlepiej domowym jeśli to możliwe.

Pozdrawiam.

Nie będę miał możliwości odsłuchu ze względu na zakup poprzez allegro. Mój wybór będzie się opierał na waszym doświadczeniu. Kilka opinii i wskazówek na pewno pomoże mi coś wybrać.

Pozdrawiam.

Na Twoim miejscu dołożyłbym kilka stówek i kupił Nada 372 , będziesz miał spokój na lata i jakościowo to półka wyżej od w/w. Świetny wzmak, potwór mocowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz w nim regulowane wyjście pre out

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolego Qvas posiadam na sprzedaż ten egzemplarz nie trafiony prezent dla chrzesniaka a ze twoim parametrom odpowiada wiec sie udzielilem ,gral ok 15 godzin jest na gwarancji .Zerknij na portal aukcyjny na 3 litery cena jest duzo nizsza niz w sklepie.Pozdrawiam

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Jeśli chodzi Ci o ciepłe brzmienie,to na twoim miejscu wybrał bym Nada. Ja mam akurat model 355bee i bardzo go sobie chwalę, ma niezły wykop.Posiadam go od dwóch tygodni na pewno na długo zagości u mnie. Na wygląd nie patrz to ma grać.

Kolego Dedal mimo niższej ceny nadal dużo powyżej mojego budżetu na zakup.

Podsumowując hk 980 i Nad c352 gra ciepło, hk 3490 pewnie też (zgaduje). Onkyo i Pioneer podany wyżej zagra jaśniej. Czy w połączeniu z subwooferem uzyskałbym efekt podobny bez zbyt dominującej góry?

Onkyo i hk 3490 mają wbudowany Dac, źródłem będzie u mnie komputer, możliwe że tv także. Czy ten Dac jest mi potrzebny?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.