Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do głośników

iskander

Rekomendowane odpowiedzi

Zostały mi z głośniki z wieży Philips FW-C399. I zastanawiam się czy nie kupić sobie do nich wzmacniacza ( najpewniej używanego). Proszę o podpowiedź jaki wybrać i czy w ogóle ma to sens. Sprzęt miał bym podłączony do komputera.

Calkiem dobry pomysl, ale "cokolwiek" postaraj sie zawezic do Marantz, Nad lub np. Rotel, i tutaj w zaleznosci od zasobow finansowych poszukaj sobie czegos co uznasz za stosowne. Rozumiem, ze nie chcesz wydac wiecjej jak kilka stowek lub masz konkretnie nizszy budzet?

Wyrzucanie nie jest najlepszym pomyslem, bo zawsze znajdzie sie ktos mniej zamozny, kto rowniez lubi muzyke...

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

No chciałbym wydać tak do 500 złoty bo więcej wydaje mi się bezsensowne. Bo te głośniki to chyba nie jest najwyższy szczyt techniki. Nie mam za dużych oczekiwań bo mi budżet na to nie pozwala. Chciałem tylko wiedzieć czy cokolwiek ma sens kupować do nich. I czym się kierować odnośnie strony technicznej. W sensie moc wyjściowa itd.

To jest link do parametrów technicznych wieży z której są te głośniki: <a href=https://zapodaj.net/47d92624b5cb8.png.html>Screenshot_2018-09-02 fw-c399_30_dfu_pol pdf.png</a>

No za 5 stow to juz kupisz stary konkretny wzmacniacz :) ja tez kiedys podpialem stary amplituner stereo Denona do kolumienek z mini wiezy Philipsa..i zdziwilem sie jak ładnie do zagrało...widocznie wzmak w mini wieży psul dźwięk. ...

Szczerze to wam powiem, ze niejeden gosc odwiedzajacy, kleknal przed setem jaki maja moi rodzice na dzialce/ogrodzie. Sprawa jest o tyle ciekawa, ze przywiozlem starego Technicsa w zestawie wzmacniacz i tuner. Docelowo mial byc dla kolegi mojego Ojca,ale finalnie mial problem z wylozeniem 300pln wiec Ojciec moj mowi, ze zabiera na dzialke. Mysle sobie idea sluszna, bo to tylko dzialka. Wytargal stare glosniki z jakies wiezy Sony z piwnicy i kopara wszystkim opadla. Nie wiem o co chodzi, ale w popie jest taka synergia ze hej. Moze tez kubatura i inne rzeczy zestroily to na konkretny dzwiek. Ja wcale nie zartuje.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Proszę o podpowiedź jaki wybrać i czy w ogóle ma to sens. Sprzęt miał bym podłączony do komputera.

Generalnie trudno się spodziewać dobrego dźwięku z takich kolumn. Ale z pewnością lepiej takie niż żadne :)

IMHO nie warto wydawać na wzmacniacz więcej niż 100zł. Można użyć taniego wzmacniacza samochodowego plus jakiś zasilacz impulsowy typu 12V/3A. A jak nie chcesz samemu kombinować, to np. coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba że planujesz dalszą rozbudowę i wymianę kolumn. Wtedy lepiej zaoszczędzić te 100zł i od razu przymierzyć się do wzmacniacza docelowego.

Ukryta Zawartość

Mając taki budżet można już zagrać na poważnie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.