Skocz do zawartości
IGNORED

Dźwięk przez wejścia optyczne do TV - wyjście przez optyk TV

xbit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanko na temat audio - a mianowicie odnośnie wyjść/wejść cyfrowych. Obecnie mam podłączony komputer (Mac mini 2012), konsolę (Xbox One S) przez HDMI do telewizora - i z telewizora wyjściem SPDIF (coaxial) do konwertera cyfrowego Digital-Analog na RCA i RCA do wzmacniacza. Tym sposobem mam dźwięk zawsze z tego co jest na ekranie bez manipulacji przełącznikami na wzmacniaczu - czy to wpływa na jakość dźwięku czy dużo lepiej podłączać przez konwerter bezpośrednio i zmieniać źródła przełącznikami?

Jest to dźwięk cyfrowy, więc ,,przepuszczając" przez TV teoretycznie nic nie powinien tracić na jakości ale jak to jest na prawdę?

Dodam, że sprzęt audio jest dość vintage - Grundig A904 oraz Canton GLE70.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.