Skocz do zawartości
IGNORED

podatek VAT czynnikiem kryminogennym

Zombywoof

Rekomendowane odpowiedzi

Ale były dinozaury, pterodaktyle, brontozaury i inne zaury - i też się nawzajem zjadali. Zupełnie jak ludzie.

No i był jeszcze T.Rex, ale oni tylko śpiewali i grali.

Parker's Mood

Logika prawie jak u mojego znajomka, który zawsze po wyjściu z jeziora lub innej rzeki, mawiał:

-"Dobrze, że umiem pływać, bo inaczej to bym się utopił".

Wprowadzić na całym świecie socjalizm - będzie raj! Każdemu według potrzeb - sprawiedliwie!

W Polsce PiS podejmuje kolejną w historii próbę przywrócenia socjalizmu. Przynajmniej częściowego.

Przerobiłbym go na gas - bo za dużo pali.

Gazu będzie palił mniej? ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Logika prawie jak u mojego znajomka, który zawsze po wyjściu z jeziora lub innej rzeki, mawiał:

-"Dobrze, że umiem pływać, bo inaczej to bym się utopił".

Matka mojego znajomego nie pozawalała mu chodzić na basen, żeby nie nauczył się pływać.

Jak nie będzie umiał pływać, to nie będzie wchodził do wody i się nie utopi.

Taka logika.

Taka logika.

Jeżeli chodzi o Polaków to wystarczy że będzie przez jakiś czas doskonała pogoda w lecie a sami się potopią. Głupota nie zna granic. Druga część Polaków zginie na drogach w czasie dojazdu do miejsc gdzie można utonąć. Głupota to nasza narodowa cecha, widać to nawet w wyborach politycznych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Taka logika.

Poszedłbym dalej - aby uniknąć zatrucia dzisiejsza niezdrowa żywnością, zaniechajmy odżywiania w ogóle. :-)

Poszedłbym dalej - aby uniknąć zatrucia dzisiejsza niezdrowa żywnością, zaniechajmy odżywiania w ogóle. :-)

Ty sobie jajcujesz, a ja w ciągu tygodnia 4 czajnik elektryczny kupuję. W 3 woda po zagotowaniu, albo smakowała jak sz..... trolla, albo miała zapach który wręcz powalał.

I to wcale nie były czajniki z dolnej półki. Także już żywnością truć się nie muszę. Woda mnie zabije....

Ty sobie jajcujesz, a ja w ciągu tygodnia 4 czajnik elektryczny kupuję. W 3 woda po zagotowaniu, albo smakowała jak sz..... trolla, albo miała zapach który wręcz powalał.

I to wcale nie były czajniki z dolnej półki. Także już żywnością truć się nie muszę. Woda mnie zabije....

Trzeba było do tego podejść po kalifornijsku: Invite friends to share the experience

Woda mnie zabije....

Albo wzmocni ;-).

A wszystko to Wina Tuska.....

To oczywiste, nie wiedziałeś ;-).

A przed pojawieniem się człowieka na Ziemi nie było [...] antropogenicznego ocieplenia klimatu,

Teraz też nie ma

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Matka mojego znajomego nie pozawalała mu chodzić na basen, żeby nie nauczył się pływać.

Taka logika.

A mój kolega nie umie pływać a ma kartę pływacką. Ja umiem i nie mam .

To jeszcze nic, bo mój nie potrafił pływać, a miał legitymację ze stemplem młodszego ratownika - ale za to fajnie motorówką popierdalał. No i znał się na silnikach - tych wszystkich wichrach i dębach. Taki mieliśmy klimat.

Ratownik wodny

Parker's Mood

Powyższe odpowiedzi to bardzo ciekawe i kompletnie nieistotne opinie. Wypowiadający się przedstawiają siebie, choć nie mają nic do powiedzenia.

Np. "prawo jest kryminogenne". Czyli nie było prawa - nie było zbrodni. Już gen. Jaruzelski mówił, że co nie jest zabronione - to jest dozwolone.

"wina Tuska..." - uderz w stół.

itp.

Cytując klasyka: jak zaprowadzić socjalizm? Trzeba wprowadzać coraz nowsze i wyższe podatki.

Przed wstąpieniem do Wspólnoty Europejskiej, grupa b. krajów tzw. socjalistycznych została zobowiązana do przyjęcia szeregu regulacji prawnych. Miły pan profesor M., z czarą brodą, tłumaczył, że ten VAT to jest od tzw. "wartości dodanej". Na przetworzony produkt nakładany jest kolejny, cząstkowy, podatek - płacony na każdym etapie - a później rozliczany.

W rzeczywistości jest to dodatkowa ścieżka obiegu pieniądza.

Obecny rząd (kontynuacji i pogłębienia) zaordynował oddzielne konta bankowe dla pieniędzy z VAT. Biurokracja (i kryminogenność) lawinowo narasta, zgodnie ze spostrzeżeniem Stefana Kisielewskiego.

Trzeba przypomnieć, że ilość pieniędzy zebrana z VAT jest podstawą do naliczenia wysokości składki kraju do kasy EU.

a pan z czarna broda nie ma z tym nic wspolnego bo on jedynie zrobił co mu kazano.A teraz czesze pieniadze na tym gdzie spieprzył.Po prostu VAT zapewnia staly doplyw podatku do kasy panstwa w przeciwienstwie do podatku dochodowego ktory ma wlasciwosci ..cykliczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.