Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Denona PMA 720 AE ?

Michał Wierzba

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

To mój pierwszy post na forum. Poszukiwałem podobnego tematu, ale ten co znalazłem nie odpowiedział na moje pytanie. Zmieniłem wzmacniacz na Denon PMA 720 i chciałbym zakupić do niego kolumny (najlepiej podłogowe) - do 1000zł. Pokój jest kwadratowy, ok. 18m2, kolumny będa stały centralnie, symetrycznie po obu stronch stolika. Słucham głównie muzyki z winyli lub CD - soul, r&B, hip hop i wiele innych :)

Znalazłem poniższe kolumny, które wiem, że są dobre, ale nie wiem które najlepiej sprawdzą się z Denonem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję, że polecicie mi coś fajnego lub ocenicie jak te głośniki się sprawdzą.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Michał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/140464-jakie-kolumny-do-denona-pma-720-ae/

Ja bym szukal do tego wzmacniacza Tannoy, lub Castle. Mialem Denona, coprawda wyzszy model, ale jezeli ten gra podobnie to szukaj kolumn o ocieplonym brzmieniu i raczej wiekszym basem.

Jaki budzet zakladasz?

ocieplonym brzmieniu i raczej wiekszym basem

A jak kolega tak jak ja lubi dużo wysokich i lekko zaznaczony, szybki bas? To co wtedy?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ja bym szukal do tego wzmacniacza Tannoy, lub Castle. Mialem Denona, coprawda wyzszy model, ale jezeli ten gra podobnie to szukaj kolumn o ocieplonym brzmieniu i raczej wiekszym basem.

Jaki budzet zakladasz?

Cześć, tak jak wspomniałem w poście ok. 1000zł :)

znalazłem na OLX Tannoy M3 za 700zł. Myślicie że to dobry wybór ? Myślałem, bardziej o głośnikach trójdrożnych, te są 2 drożne.

Znalazłem też promocję w Media Markt na Heco victa prime 702 za 700zł, ale opinie są podzielone na ich temat ?

Zależy mi na ciepłym brzmieniu, z fajnym basem. Z tego co wiem Denon ma z tym problem, dlatego dużo zależy od dobrania kolumn.

Z góry dzięki za komentarze

Monitor Audio, Acoustic Energy, Gale to raczej jasno grajace kolumny.

Tannoy, Castle, Mission,to cos co powinno zagrac z Twoim wzmacniaczem.

Lepiej chyba kupic uzywane w dobrym stanie niz nowe w tych pieniadzach.

Mam Mission MX3, napewno fajnie by zagraly z Denonem. Moglbym oddac za €200 ale ja mieszkam w Irlandii i przesylka moze troche kosztowac.

Gale 3030 lub 3040

One o ile pamiętam mają papierowe głośniki. Dla mnie to dobry wybór do tego Denona.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ten Denon akurat nie jest ostry ani na średnicy ani w górnych rejestrach, miałem go kiedyś u siebie na kwadracie. Wysokie tony nie drażniły przy odsłuchu z Dynaudio Audience 42 a wręcz brakowało ich przy jedwabnej kopułce (słabo wybrzmiewały blachy perkusyjne) Tak samo parowane z mission 702ae grały jakby za kocem przy tekstylnej kopułce.Może dobry trop to będzie Monitor Audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.