Skocz do zawartości
IGNORED

Technics sh-eh790 dodatkowe nagłośnienie wejście na subwoofer

Da

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam wieże Technics sh-eh790 i chciałbym trochę polepszyć swoje nagłośnienie i zauważyłem że mam tam wejście na subwoofer OUT.

Wcześniej próbowałem pod nie podłączyć subwoofer z głośników komputerowych Logitech poprzez

1 rca > 2x wejscie rca > 2x wyjscie rca > 2x wyjscie rca i niestety subwoofer nie zareagował .

Czy do tej wieży jest jakaś możliwość dołączenia dodatkowych głośników albo skomponowania czegoś solidnego

Witam posiadam wieże Technics sh-eh790 i chciałbym trochę polepszyć swoje nagłośnienie i zauważyłem że mam tam wejście na subwoofer OUT.

Wcześniej próbowałem pod nie podłączyć subwoofer z głośników komputerowych Logitech poprzez

1 rca > 2x wejscie rca > 2x wyjscie rca > 2x wyjscie rca i niestety subwoofer nie zareagował .

Czy do tej wieży jest jakaś możliwość dołączenia dodatkowych głośników albo skomponowania czegoś solidnego

Dołożenie jakichkolwiek innych głosników może się bardzo źle skończyć dla tego sprzętu i/lub samych głośników.

Te w zestawie są dobrane do tego sprzętu i powinny wystarczyć.

Subwoofer OUT jest sygnałem do głosnika niskotonowego z własnym wzmacniaczem i zapewne kierowany jest do niego sygnał o odpowiedniej częstotliwości - więc nie da się uzyskac dzwięku w pełnym zakresie z tego wyjścia.

Mozna spróbowac średniej wielkości głośniki podłogowe lub podstawkowe, ale tylko takie, które nie potrzebują dobrej klasy wzmacniacza.

Bo to co jest w tym sprzęcie to taka... ciut marność w temacie wzmacniacza.

Zamiast inwestować w ten sprzęt można pokusić się o sprzęt z rynku wtórnego, dobry wzmacniacz i jakieś sensowne kolumny głośnikowe.

Lepiej na tym wyjdziesz.

Pozdr.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

A ja w martwieniu kolegi Da posunę się jeszcze dalej- NIC z tą wieżą nie zrobisz, bo to zestaw zamknięty. Znaczy to, że może działać WYŁĄCZNIE Z TYMI KOLUMNAMI. Czemu tak? Bo kolumny i wzmacniacz są w koncepcji bi-amp, kolumny są zasilane z osobnych wzmacniaczy na niskie i wyższe tony, poziomy wyjściowe ustalone przez producenta, a w miejscu podziału częstotliwości we wzmacniaczu, kolumna ma osobne wejścia, natomiast brak jej zwrotnicy.

Jedyne, co można dołożyć, to subwoofer, ale trzeba by sprawdzić, to czy bas jest cięty, czy potrzeba suba z filtrem wejściowym.

PS

Gniazdo sub-out to WYJŚCIE, nie wejście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.