Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka integra do Heco Statement ?

Aligator85

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie forumowicze

Mam dylemat ponieważ dopiero wchodzę w temat audiofilski i zakupiłem używane Heco Statement a teraz zastanawiam się czym je napędzić i poszukuje wzmaga zintegrowanego bo na start taki będzie chyba najlepszy do ok 5tyś.zł,musi mieć min 100W/8om żeby napędził te kolumny.Co możecie mi polecić ?????oczywiście używka

Dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/140704-jaka-integra-do-heco-statement/

Roksan Caspian M2, Musical Fidelity M6i, Baltlab Epoca 3, Krell KAV300i, Primare i32, Hegel H200, NAD S300

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

• Moderatorzy

NAD 375, Haiku Audio sol II, Baltlab epoca III

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Tact/Lyngdorf SDAI 2175 - ma 200W.

Używka za 3500-4500 zł.

Uwierz mi, 100W to dużo za mało, żeby okiełznać bas w Statementach.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Tutaj podobny temat, może przeglądnij

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pytaj czy Ci sprzeda sam wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może mój Roksan Oxygene ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Słuchałem w zeszłym tygodniu Heco The New Statement z wzmacniaczem hybrydowym w klasie A krakowskiej manufaktury Sinusaudio. Było bardzo dobrze, niesamowita przestrzeń i dynamika i to w pomieszczeniu odsłuchowym około 20m2 !! Nie dusiły się wbrew pozorom. Kontrola dołu całkiem dobra, ale wiadomo, że zawsze może być lepiej, wszystko zależy od głębokości portfela :) Generalnie z mocniejszą lampą będzie tylko lepiej. Polecam np. CAYIN A 55TP. Także nie wiem czy kolega bierze pod uwagę lampę, ale w takim zestawieniu może być fantastycznie ! Te kolumny grają niesamowicie i maja bardzo duży potencjał.

Harpia... Moon...Sinusaudio...

Mylicie kolumny, mamy

1 Heco Statement - Efektywność [dB] 86

2 Heco The New Statement - Efektywność [dB] 93

Autor musi nam powiedzieć dokładnie jakie ma?

Posiadam starszy model czyli Heco Statement ,raczej w lampe nie będę szedł ze względu na to ze przez te kolumny chce również oglądać tv tj.mecze czy tez koncerty a przy okazji mam zamiar podłączyć również komputer i z tego co wiem lampa się nie nadaje do takich eksperymentów lub tez trzeba często wymieniać lampy we wzmaku bo się szybko upalają

Heco The Statement

300/500W 4-8Ohm

93dB 18-50 000 Hz

Dokładnie tak jest z tylu na obu kolumnach

Jeśli chodzi o Heco Statement to wygląda to tak:

Moc [W] 300

Efektywność [dB] 86

Impedancja (Ω)** 6

Jeśli chodzi o Heco The New Statement to wygląda to tak:

- Obciążalność (RMS/max.) 300/500 W

- Impedancja 4 – 8 Ohm

- Czułość (1 W/1 m) 93 dB

A ty podałeś nazwe Heco Statement a parametry podałeś z Heco The New Statement.

Nachodzi pytanie jaki kolumny posiadasz?

Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o Heco Statement to wygląda to tak:

Moc [W] 300

Efektywność [dB] 86

Impedancja (Ω)** 6

Jeśli chodzi o Heco The New Statement to wygląda to tak:

- Obciążalność (RMS/max.) 300/500 W

- Impedancja 4 – 8 Ohm

- Czułość (1 W/1 m) 93 dB

A ty podałeś nazwe Heco Statement a parametry podałeś z Heco The New Statement.

Nachodzi pytanie jaki kolumny posiadasz?

Pozdrawiam.

Patrzyłem specjalnie z tyłu kolumn na tabliczki i jest tak jak podałem 93dB i pasmo 18-50 000Hz

Wychodzi ze masz nowszy wariant, ale spójsz jeszcze na zdjecia, 1 czy 2?

chodzi o głosniki niskotonowe?

YWRk_PTMw_MHgz_MDB4_Rk_ZGRk_ZGJm_Jn_PTMw_MHgz_MDA_src_19581-max_heco_stat.jpg

large_newstate-blv2.jpg

Widzę że jednak mam starszą wersje lecz z tyłu na tabliczce są dane i parametry nowszego modelu

No to musisz mieć mocnego tranzystora!

Lampa nie uciągnie.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Dziwna sprawa, kto dołozył Tobie tablice z nowszej wersji? i po co?

Dobre pytanie ale nie jestem w stanie na nie odpowiedzieć ,ale tak widać sprawa się przedstawia bo tabliczkę mam od nowych a głośniki niskotonowe są od starszego modelu,teraz sam się zastanawiam o co tu chodzi tym bardziej ze kupiłem je od osoby która odsprzedała mi je prywatnie i po rozmowie z nim widać było ze siedzi w temacie.Teraz to już i tak mleko się rozlałowiec nie ma co wnikać myślę.Potrzebuje podpowiedzi czym to napędzić myslalem nad 2x Monobloki lub integra jakaś ale wszystko max do 5tys zł no i chyba potrzebuje DAC’a jakiegoś żeby podpiąć komputer.Z tego co słyszałem to do oglądania TV czy tez grania na Playstatione lampa nie wchodzi w grę b szybko padnie.

No to musisz mieć mocnego tranzystora!

Lampa nie uciągnie.

Pisząc mocnego co masz na myśli? 2x200w 8ohm będzie ok ?czy za słaby jeszcze ??? Myślałem nad Monoblockami tylko ze na ta chwile dysponuje max 5tys zł na to a chciałbym już je odpalić i używać później mogę coś kombinować i zmieniać.No i potrzebuje jakiegoś DAC’a skoro chce podłączyć komputer i PS4 zgadza się?najlepiej chciałbym sie zmieścić ze wszystkim w tych pieniądzach.

Można podłączyć pod NAD 375 a jeśli DAC potrzebny to Rotel A14, oba mają podobne brzmienie.

Zdecydowanie NAD C375 dobre sobie radził z tymi kolumnami, ale z rotela nie do końca. Pomyslał bym tu nad Arcam IR DAC II dobrze wspógra z NAD'em.

Pozdrawiam.

Zdecydowanie NAD C375 dobre sobie radził z tymi kolumnami, ale z rotela nie do końca. Pomyslał bym tu nad Arcam IR DAC II dobrze wspógra z NAD'em.

Pozdrawiam.

Dziękuję za podpowiedź ale może coś mocniejszego chociaż 2x200W 8ohm????

Można podłączyć pod NAD 375 a jeśli DAC potrzebny to Rotel A14, oba mają podobne brzmienie.

Bardzo dziękuję za podpowiedż ale może coś mocniejszego może mi Pan zaproponować chociaz 2x200W 8ohm???

Dziękuję za podpowiedź ale może coś mocniejszego chociaż 2x200W 8ohm????

NAD C375 ma tyle, w trybie dwukanałowym dostarcza równiutkie 2 x 200 W przy 8 omach i 2 x 307 W przy 4 omach.

Pozdrawiam.

NAD C375 ma tyle, w trybie dwukanałowym dostarcza równiutkie 2 x 200 W przy 8 omach i 2 x 307 W przy 4 omach.

Pozdrawiam.

Zauważyłem że NAD 375bee jest w różnych wersjach z DAC oraz Phono myślisz ze to dobry kompromis kupić razem z wbudowanym DAC’iem ???

Zauważyłem że NAD 375bee jest w różnych wersjach z DAC oraz Phono myślisz ze to dobry kompromis kupić razem z wbudowanym DAC’iem ???

Jest jeden problem, możesz szukać, lecz tych modułów już nie ma w sprzedaży. Zdecydowanie lepiej budować system na osobnych komponentach. Finalnie prowadzi to do znacznie bardziej dopasowanego systemu względem twoich preferencji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.